REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėjime nusižudė JAV milijardierius Epsteinas

Kalėjime nusižudė nepilnamečių lytiniu išnaudojimu apkaltintas JAV milijardierius finansininkas Jeffrey Epsteinas, šeštadienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

Kalėjime nusižudė nepilnamečių lytiniu išnaudojimu apkaltintas JAV milijardierius finansininkas Jeffrey Epsteinas, šeštadienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

REKLAMA

Pasak laikraščio „The New York Times“ ir kitų žiniasklaidos priemonių, jau anksčiau už lytinius nusikaltimus teistas žymus finansininkas, tarp kurio draugų – daug žymių politikų ir garsenybių, pasikorė Metropoliteno pataisos centre Manhatane.

Pranešama, kad jo lavonas buvo rastas šeštadienio rytą ir nugabentas į vieną Niujorko ligoninių.

JAV kalėjimų administracija komentuoti šį įvykį naujienų agentūrai AFP atsisakė.

Miesto medicinos ekspertizės įstaiga patvirtino J. Epsteino mirtį, tačiau nesakė, dėl ko ir kada jis mirė. Pasak įstaigos, pradėtas medicininis tyrimas.

66-erių finansininkas prieš dvi savaites buvo rastas savo kameroje be sąmonės su žymėmis ant kaklo. Manoma, kad jis jau tada bandė nusižudyti.

REKLAMA
REKLAMA

Jau po šio incidento, liepos 31 dieną, J. Epsteinas pasirodė teisme, kur buvo informuotas, kad jo teismo procesas prasidės ne anksčiau kaip kitų metų birželį.

REKLAMA

Rizikos draudimo fondų valdytojui buvo pateikti kaltinimai dėl vieno prekybos nepilnamečiais lytinio išnaudojimo tikslais epizodo ir vieno sąmokslo vykdyti prekybą nepilnamečiais epizodo. Niujorko teismas atmetė jo prašymas paleisti už užstatą.

Pagal šiuos kaltinimus finansininkui galėjo būti skirta iki 45 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis savo kaltę neigė.

Metropoliteno pataisos centras, kuriame kalėjo J. Epsteinas, yra laikomas viena saugiausių kalinimo įstaigų JAV. Šiame Manhatane esančiame federaliniame kalėjime dažnai laikomi įtariamieji iki teismo proceso ar jo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje įstaigoje beveik dvejus metus praleido liūdnai pagarsėjęs meksikiečių narkotikų baronas „El Chapo“. Teismui jį nuteisus ir paskyrus bausmę, jis buvo perkeltas į federalinį kalėjimą Kolorado valstijoje.

Slaptas susitarimas

Finansininko mirtis netruko sukelti klausimų, kaip jis galėjo nusižudyti, nors po pirmojo bandymo, kaip pranešama, buvo akylai stebimas.

„Reikalaujame atsakymų. Daugybės atsakymų," – tviteryje parašė Niujorke išrinkta Kongreso narė Alexandria Ocasio-Cortez.

Prokurorų teigimu, 2002-2005 metais J. Epsteinas naudojosi ir lytiškai išnaudojo dešimtis nepilnamečių mergaičių savo namuose Manhatane, Palm Biče bei kitose vietose. Kai kurioms iš aukų buvo vos 14 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokurorų, milijardierius „puikiai žinojo, kad daugelis aukų yra nepilnametės“.

Teigiama, kad mergaitėms buvo mokama grynais už finansininko masažavimą, lytinius aktus ir kitų mergaičių verbavimą. J. Epsteinas turėjo visą armiją verbuotojų, dažnai ne ką vyresnių už savo taikinius.

J. Epsteinas, tarp kurio draugų buvo JAV prezidentas Donaldas Trumpas, buvęs prezidentas Billas Clintonas ir Didžiosios Britanijos princas Andrew, anksčiau buvo pripažintas kaltas mokėdavęs mergaitėms už seksualinius masažus jo namuose Palm Biče Floridoje.

Tačiau finansininkas tuomet išvengė federalinio baudžiamojo persekiojimo, nes sudarė susitarimą, pagal kurį prisipažino kaltas dėl Floridos valstijos kaltinimo skatinus nepilnametę užsiimti prostitucija, ir buvo įregistruotas kaip seksualinį nusikaltimą padaręs asmuo.

REKLAMA

Jis apygardos kalėjime išbuvo 13 mėnesių, o 2009 metais buvo išleistas laisvėn.

Susitarimą dėl švelnesnės bausmės J. Epsteinui jo advokatai susiderėjo su tuo metu Floridoje federaliniu prokuroru dirbusiu Rene Alexander'u Acosta. Kilus skandalui, pastarasis šį mėnesį atsistatydino iš D. Trumpo administracijos darbo sekretoriaus posto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų