REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos BBC padalinys atliko tyrimą ir paviešino Vladimiro Putino vyresniosios dukters – Marijos Voroncovos – veiklą. Anot žurnalistų, ji yra privačios bendrovės, kuri dalyvauja didelės vertės medicinos centro statybose Leningrado srityje, bendrasavininkė.

Rusijos BBC padalinys atliko tyrimą ir paviešino Vladimiro Putino vyresniosios dukters – Marijos Voroncovos – veiklą. Anot žurnalistų, ji yra privačios bendrovės, kuri dalyvauja didelės vertės medicinos centro statybose Leningrado srityje, bendrasavininkė.

REKLAMA

Liepos pradžioje Sankt Peterburge įvyko branduolinės medicinos simpoziumas, kurio organizatoriai buvo bendrovė „Nomeko“ („Naujausia medicinos kompanija“). Renginio metu buvo pristatytas naujas daugiafunkcis medicinos kompleksas, kurio bendras plotas – 200 tūkst. kv. metrų. Projekto vertė – 40 mlrd. rublių (apie 570 mln. eurų). Statybos vyks Leningrado srityje, prestižiniu vadinamame 30,4 hektaro sklype.

Šioje klinikoje atsiras branduolinės medicinos ir spindulių terapijos centras. Pagrindinė naujojo medicinos centro mokslinių tyrimų kryptis – vėžinių susirgimų gydymas naujausių technologijų pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Putino dukra – „taikiojo atomo“ skleidėja

Viena iš „Nomeko“ įkūrėjų yra Marija Vladimirovna Voroncova, jai priklauso penktadalis tik 2019-aisiais įkurtos bendrovės akcijų. „The New York Times“ duomenimis, būtent tokie yra vyresniosios V. Putino dukters vardas ir pavardė.

REKLAMA

Televizijos „Rossija 1“ siužete, pavadinimu „Taikusis atomas: Rusijoje atsiras unikalus branduolinės medicinos centras“, buvo parodyta ir pati Marija Voroncova. Informacija apie tai, kad tai tikrai yra prezidento dukra BBC patvirtino šaltinis, artimas V. Putino šeimai.

Prie klinikų statybų finansiškai prisideda ir bendrovė „Sogaz“, kurioje dirba prezidento giminaitis Michailas Putinas. 2019-ųjų sausį organizacija išsinuomavo 30 hektarų ploto žemės sklypą 49 metams. Ekspertų teigimu, tai bus elitinė gydymo įstaiga – „medicinos prekybos centras“.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad valstybinės televizijos, priklausančios V. Putino artimo draugo Jurijaus Kovalčiuko žiniasklaidos grupei, paskelbė siužetus apie būsimas statybas ir „Nomeko“, jokios oficialios informacijos apie tai, kad bendrovė yra su tuo susijusi, nėra.

2018-ųjų liepą Marija Voroncova pasirodė kitame „Rossija 1“ siužete, kur pasakojo apie skaitmeninės medicinos naudą.

Ne viešas asmuo

Rusijos prezidentas nemėgsta pasakoti apie savo vaikus. M. Voroncovos biografijos detalės yra žinomos tik sprendžiant iš jos mokslinių darbų. Šiuo metu merginai turėtų būti 34 metai.

2015-aisiais „Reuters’ paskelbė, kad vyresnioji V. Putino dukra mokėsi Maskvos valstybiniame universitete Medicinos fakultete. Mokslus ji baigė 2011-aisiais, vėliau apsigynė daktaro darbą Vaikų endokrinologijos institute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus ji apsigynė disertaciją „Vaikų, sergančių hipofizės nanizmu, gydymas augimo hormonų vaistais: medicininiai ir ekonominiai aspektai“.

M. Voroncova taip pat yra Rusijos jaunųjų endokrinologų asociacijos pirmininko pavaduotoja. Asociacijos tinklapyje yra nurodyta, kad mergina moka keturias kalbas: anglų, vokiečių, prancūzų ir olandų.

„The New Times“ ir naujienų agentūra „Reuters“ anksčiau skelbė, kad M. Voroncovos vyras – Nyderlandų verslininkas Jorritas Faassenas. 2006-ųjų balandį jis atvyko į Rusiją „siekdamas įsidarbinti „Gazprom“, o jau 2007-aisiais jis ten užėmė verslo vystymo padalinio direktoriaus vietą. Tuo metu jis jau buvo pažįstamas su Marija, tačiau kuomet ji ištekėjo už J. Faasseno, nežinoma.

Savo mokslines publikacijas ji kartais pasirašo vyro pavarde.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų