REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Los Andželo priemiestyje Los Felize galima įsigyti būstą, kuriame vieno žymiausių JAV maniako Charlso Mansono sektos nariai nužudė du žmones. Tiesa, būsto skelbime rašoma, kad „iš jo atsiveria puikus vaizdas“.

Los Andželo priemiestyje Los Felize galima įsigyti būstą, kuriame vieno žymiausių JAV maniako Charlso Mansono sektos nariai nužudė du žmones. Tiesa, būsto skelbime rašoma, kad „iš jo atsiveria puikus vaizdas“.

REKLAMA

3311 Waverly Dr parduodamas namas iš tiesų niekuo nesiskiria nuo kitų namų kaimynystėje. „1920-ųjų klasika“ vadinamas namas kalvose yra išlaikęs senųjų laikų dvasią. Jeigu ne nuotraukose matomos šiuolaikinių technologijų detalės, atrodytų, kad nuo 1960-1970 metų, kuomet šiame name buvo įvykdytas šiurpus nusikaltimas, niekas ir nepasikeitė.

Namas įvertintas 1,98 mln. dolerių (apie 1,74 mln. eurų). Jis turi du miegamuosius, baseiną vidiniame kieme. Juo prekiaujanti nekilnojamo turto agentūra „Redfin“ skelbia, kad susidomėję namu „turėtų paskubėti, nes jis gali būti labai greitai parduotas“.

„Redfin“ nekilnojamo turto agentas Robertas Giambalvo portalui „Business Insider“ pripažino, kad apžiūrėti būstą gali tik tie asmenys, „kurie įrodo, kad tikrai svarsto apie būsto įsigijimą“. Pagal dabartinius Kalifornijos įstatymus, pirkėjai turi būti perspėjami apie būste įvykdytus nužudymus per pastaruosius trejus metus. Tačiau, agento teigimu, jis visuomet perspėja apie čia įvykdytą rezonansinį nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Giambalvo yra įsitikinęs, kad namą pavyks netrukus parduoti. Jis taip pat pažymėjo, kad svarstančių šio nekilnojamo turto įsigijimą neatbaido jame įvykdytas nusikaltimas. „Kiek laiko turi praeiti, kad įvykis taptų istorija? Aš manau, kad jau praėjo pakankamai laiko“, – cituojamas jis.

REKLAMA

Nuotraukos:

Maniakas ir jo gauja nesigailėjo nieko

1960-1970 dešimtmetyje namas priklausė smulkaus parduotuvių tinklo savininkams ir verslininkams Leno bei Rosemary LaBianca. Ch. Mansono gauja, įskaitant ir jį patį, į šį namą įsiveržė 1969-ųjų rugpjūčio 9-osios rytą.

Jie surišo savininkus, o vėliau žiauriai nužudė. Nusikaltimas buvo įvykdytas kitą dieną po to, kai grupės nariai nužudė režisieriaus Romano Polanski žmoną, devintą mėnesį nėščią Sharon Tate. Viso tą mėnesį jo gauja nužudė mažiausiai 9 žmones.

Ch. Mansonas savo sektą, kuri vėliau buvo pavadinta „Mansono šeima“, įkūrė 7-ojo dešimtmečio pabaigoje. Sektantai, jam įsakius, žudė žmones. Sučiuptas Ch. Mansonas buvo nuteistas mirties bausme, tačiau vėliau ji buvo pakeista į kelias bausmes kalėjimo iki gyvos galvos. 2017-aisiais, būdamas 83 metų, maniakas mirė už grotų nuo sunkios ligos.

Ilgainiui Ch. Mansonas tapo žiniasklaidos ir net pop kultūros mėgiamu simboliu. Jo vardo pseudonimą pasirinko ir atlikėjas Marilyn Manson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų