REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Pamirškite Rubliovką – atvėrė duris viename iš prabangiausių Maskvos rajone (nuotr. SCANPIX)

Visi yra girdėję apie įžymiąją Maskvos turčių gyvenvietę, Rubliovką. Tačiau ne mažiau prabanga pribloškianti vieta yra 300 hektarų rajonas, kuriame vietiniai milijardieriai perkasi sau tikrai ne kuklius būstus už 5-45 mln. eurų.

10

Visi yra girdėję apie įžymiąją Maskvos turčių gyvenvietę, Rubliovką. Tačiau ne mažiau prabanga pribloškianti vieta yra 300 hektarų rajonas, kuriame vietiniai milijardieriai perkasi sau tikrai ne kuklius būstus už 5-45 mln. eurų.

REKLAMA

Prabangių pastatų kompleksą (panašus, tik mažesnis, yra įkurtas ir Rygoje) pastatė oligarchas Arazas Agalarovas, „Business Insider“ vadinamas „Rusijos Trumpu“. Ne todėl, kad turėtų politinių ambicijų, o dėl pomėgio savo statinius vadinti savo paties vardu.

„Agalarov Estate“ yra atskiras gyvenamasis rajonas su 18-os skylučių golfo aikštynu, privačia mokyklą, trimis restoranais, paplūdimiu, prabangiu viešbučiu, 500 kv. metrų sporto klubu, SPA centru ir kitomis paslaugomis.

Ten atvykstantiems žurnalistams yra draudžiama fotografuoti privačius namus, daugelis jų savininkų moka didžiulius pinigus už tai, kad galėtų mėgautis privatumu.

REKLAMA
REKLAMA

A. Agalarovo bendrovė „Crocus Group“ (anksčiau vadinta „Crocus International“, kuri buvo įkurta dar 1989 metais) Rusijoje yra jau pastačiusi įvairių prabangių namų, restoranų, koncertų salių, bankų, prekybos centrų ir kitų pastatų, kurių bendras naudingas plotas siekia 4 kv. kilometrus.

REKLAMA

Prabangiame „Agalarov Estate“ rajone apsigyveno Rusijos pramogų žvaigždės, politikai ir verslininkai.

Pigiausias namas šiame rajone kainuoja apie 5 mln. eurų, tačiau gali siekti ir 45 mln. eurų, rašoma „Business Insider“.

Prie 15 metų šioje vietoje buvo laukymė, o dabar čia ne tik golfo aikštynas su savo drėkinimo sistema, tačiau ir privatus paplūdimys, kuriame įrengtas prabangus italų maisto restoranas.

Šiame rajone mašinų nėra daug, o jeigu yra, tai visos jos – prabangios. Dalis gyventojų į savo rezidencijas Maskvos užmiestyje iš darbų keliauja sraigtasparniais.

REKLAMA
REKLAMA

Uždaroje zonoje veikiantis viešbutis yra numatytas tik jo gyventojų poreikiams. Žmonės negyvenantys šiame rajone rezervuoti kambario šiame viešbutyje negali.

„Crocus Fitness“ sporto klube yra net trys lauko teniso kortai ir vienas vidinis. O taip pat ir bokso ringas, nevardijant jau tradicinio sporto klubo inventoriaus. „Business Insider“ pažymima, kad apsilankymo metu sporto klubas buvo absoliučiai tuščias.

„Agalarov Estate“ esantis 18-os žvaigždučių golfo aikštynas, kuriame yra ir trys restoranai, buvo suprojektuotas amerikiečių architekto Calo Olsono. Abonementas metams jame kainuos apie 14 tūkst. eurų. Lankymasis neribotas, vieno apsilankymo metu galima atsivesti iki 3 svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netoli aikštyno yra įsikūrusi privati „Kingsley“ mokykla anglų kalba.

Viso šiame rajone yra apie 260 namų, kurie išsidėstę daugiau nei 300 hektarų žemės plote.

Pats A. Agalarovas 2017 metais nuskambėjo JAV žiniasklaidoje, kaip asmuo, kurio sūnus tarpininkavo D. Trumpo aplinkos susitikimui su Rusijos atstovais tariamam kompromatui apie demokratų lyderę H. Clinton perdavimui. Susitikimas, kaip vėliau paaiškėjo, baigėsi be rezultatų, į susitikimą su D. Trumpo sūnumi atvykusi advokatė iš Rusijos nieko konkretaus pasiūlyti negalėjo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų