REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juokais išsakyta idėja užpulti JAV karinę bazę ir visiems laikams išaiškinti „Area 51“ paslaptį virto tikra manija internete, kuri privertė reaguoti net ir aukščiausią šios šalies kariuomenės vadovybę.

Juokais išsakyta idėja užpulti JAV karinę bazę ir visiems laikams išaiškinti „Area 51“ paslaptį virto tikra manija internete, kuri privertė reaguoti net ir aukščiausią šios šalies kariuomenės vadovybę.

REKLAMA

2019-ųjų rugsėjo 20-ąją yra numatytas JAV karinės bazės – „51-os zonos“ („Area 51“) – šturmas. Ši karinė bazė jau pusšimtį metų garsėja kaip NSO slaptavietė ir vieta, kurioje JAV valdžia vykdo slaptu ateivių technologijų tyrimus.

Koks yra geriausias būdas išsiaiškinti teisybę? Feisbuke buvo nuspręsta, kad geriausias būdas – didžiule minia bėgti į objektą („juk visų neiššaudys“) ir asmeniškai įsitikinti, yra ten ateivių ar ne.

Savaime suprantama, tai tebuvo šmaikštus pajuokavimas, kurį „į eterį“ paleido mažai kam žinoma memų kūrėjų bendruomenė. Tačiau kiekvieną dieną situacija tampa vis mažiau kontroliuojama. „Šturmuoti“ karinę bazę jau pasiryžę daugiau nei 1,6 mln. feisbuko vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kas iš pradžių atrodė kaip paauglių grupės juokelis, išsivystė į vieną iš didžiausių visų laikų interneto šių metų akcijų. Apie hipotetinį šturmą rašoma tokiame leidinyje kaip „The New York Times“, socialiniuose tinkluose yra kuriami realistinės tokio puolimo taktikos, o JAV kariuomenės atstovams tenka atsakinėti į klausimų dėl to, kaip žadama gintis nuo tokio puolimo.

REKLAMA

Pagrindinis judėjimo stūmoklis – memai, kurie plinta kartu su šiuo reiškiniu. Dažniausiai yra remiamasi keliomis idėjomis, viena – kad realybėje vietoje milijono į šturmą ateina kelios dešimtys žmonių, antra – visų nuostabai Navadoje iš tiesų susirenka milžiniška minia žmonių, su kuria nebeaišku, ką daryti.

Misija neįmanoma

Tikrai patikėjusius „milijono“ galimybėmis pralaužti karinės bazės gynybą idėja tenka nuvilti. Patys interneto vartotojai, įvertinę daugybę galimų tokio puolimo taktikos versijų, priėjo išvados, kad tai yra neįmanoma. Visų pirma, vargu ar kas nors turėtų įgūdžių genialiai suvaldyti tokį milžinišką žmonių srautą, todėl „pralaužti kaktomis“ taktika neduos jokio privalumo. Antra, „51-oji zona“, tikėtina, yra pastatyta taip, kad atlaikytų dar ne tokio galingumo puolimą ilgą laiką, o blogiausiu atveju galėtų „įsikasti giliai po žeme“.

REKLAMA
REKLAMA

Trečia, vargu ar valstybė ryžtųsi duoti įsakymą šaudyti į civilius, net jeigu tai ir reikštų paslapties apie ateivius išsaugojimą.

Jau nekalbant apie milžiniškus atstumus, sudėtingas gamtines sąlygas, kelis gynybos ruožus, šimtus karių ir kitų faktorių, kurie tokį šturmą verčia neįmanomu. Nepaisant to, JAV kariuomenės atstovai patvirtino, kad žino apie artėjantį šturmą ir tvirtina „esantys pasirengę bet kokiems svečiams“.

„51-oji zona“ yra JAV karinių oro pajėgų treniruočių vieta, ir mes niekam nepatartume bandyti patekti į teritoriją, kur mes apmokome savo specialistus. JAV karinės oro pajėgos visuomet pasirengusios apginti Ameriką“, – teigė JAV karinių oro pajėgų atstovė žiniasklaidai Laura McAndrews.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienos „Twitter“ vartotojos teigimu, smagiausia šioje situacijoje yra įsivaizduoti kaip kažkur Pentagone kažkas rimtais veidais turi aiškinti generolams kas per dalykas yra „Naruto Run“ (bėgimas pasilenkus į priekį).

Kai kurie leidiniai juokais išleido instrukcijas atvykėliams, kaip rugsėjį atsidurti Nevadoje ir kur ten apsistoti. Atrodo, kad tai nebuvo informacija veltui: „Little A’Le’Inn“ viešbučio, kuris yra įsikūręs netoli „51-osios zonos“ savininkė žiniasklaidai tvirtino, kad jos telefonas nenustoja skambėti ir visus domina galimybė apsistoti rugsėjo 20-ąją.

Atgarsiai Lietuvoje – siūlo atkurti LDK

Lietuvoje „51-osios zonos“ klausimas taip pat neliko nuošalyje. Tiesa, lietuviai nusprendė, kad gali pasinaudoti pasaulinio interneto sumaištimi savais tikslais. Lietuviškų memų kūrėjai iš „Grand Duchy Of Lithuaniaball“ feisbuke subūrė grupę, kuri sieks „kol visi užsiėmę „51-ąja zona“, atstatyti LDK“.

Grupėje jau yra daugiau nei 1,8 tūkst. vartotojų, pasirengusių prisijungti prie judėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų