REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjo jau savaitė nuo 5-mečio Dawido Žukowskio dingimo Lenkijoje. Visa šalis sulaikiusi kvapą laukia šios tragiškos istorijos atomazgos. Neoficialiai jau pripažįstama, kad tėvo pagrobto berniuko gyvo surasti nebesitikima. Tačiau pareigūnai vis dar įnirtingai tęsia precedento neturinčias paieškas ir prašo visuomenės pagalbos.

Praėjo jau savaitė nuo 5-mečio Dawido Žukowskio dingimo Lenkijoje. Visa šalis sulaikiusi kvapą laukia šios tragiškos istorijos atomazgos. Neoficialiai jau pripažįstama, kad tėvo pagrobto berniuko gyvo surasti nebesitikima. Tačiau pareigūnai vis dar įnirtingai tęsia precedento neturinčias paieškas ir prašo visuomenės pagalbos.

REKLAMA

Praėjusį trečiadienį tėvas turėjo berniuką nuvežti iš Mazovijos Grodzisko į Varšuvą pas jo mamą. Tačiau iš miesto išvažiavęs vyras pradingo kartu su vaiku. Tos pačios dienos 21 val. policija gavo pranešimą, kad Dawido tėvas Pawelas buvo mirtinai partrenktas traukinio, važiavusio iš Skernevicės į Varšuvą. Berniuko šalia nebuvo. Stotyje traukinio taip pat laukęs liudininkas patvirtino, kad tai buvo savižudybė. Tą patį vakarą buvo paskelbta didžiulio masto berniuko paieška, tačiau kol kas ji neduoda rezultatų.

Kas yra žinoma apie motiną?

31-erių berniuko motina yra rusė. Pawelas susipažino su moterimi komandiruotės metu. Pasak televizijos TVN24, ji atvyko gyventi į Lenkiją prieš 6-7 metus. Pora apsigyveno Mazovijos Grodziske, netrukus susilaukė sūnaus.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris dirba rusų kultūros centre Varšuvoje rusų kalbos mokytoja. Yra žinoma, kad prieš tėvui pagrobiant Dawidą šeimoje kilo konfliktas, o prieš tris savaites moteris išsikraustė su sūnumi į Varšuvą.

REKLAMA

Skelbiama, kad birželio 28-ąją Mazovijos Grodzisko policijoje buvo įregistruotas moters skundas dėl psichologinio vyro smurto. Tačiau apie fizinį smurtą nei prieš ją, nei prieš vaiką nebuvo kalbama.

Šioje byloje nebuvo spėta apklausti nei pareiškėjos, nei įtariamojo. Dabar su berniuko motina ryšį nuolat palaiko tiek policija, tiek psichologai, rašoma „Wiadomosci“.

Tėvas turėjo dar vieną vaiką iš kitos santuokos ir didelių įsiskolinimų

Televizijos TVN žurnalistai sužinojo, kad su azartiniais lošimais problemų turėjęs Pawelas buvo įsiskolinęs 200 tūkst. zlotų (apie 47 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, jis turėjo dar ir dukrą iš ankstesnės santuokos – ankstesnė žmona pabėgo nuo jo į Ukrainą.

Pareigūnų teigimu, Pawelas savo automobiliu iš Mazovijos Grodisko išvyko 17 val. 28 min. vietos laiku. Yra žinoma, kad dar 18 val. berniukas tikrai buvo gyvas, nes tėvas leido jam porą minučių pakalbėti telefonu su mama.

Po dviejų valandų tėvas automobiliu grįžo į Mazovijos Grodiską. „Dawiduko mašinoje jau nebuvo“, – rašoma „Wiadomosci“.

Ar berniukas dar gyvas?

Tą dieną Pawelo automobilis buvo du kartus sustojęs šalia Konotopos gyvenvietės autostradoje A2. Pirmą sykį, 40 minučių, kuomet jis dar važiavo į Varšuvą. TVN televizijos teigimu, vyras tuo metu kalbėjosi telefonu su Dawido mama. Ji jam galimai pasakė, kad ruošiasi paduoti dokumentus skyryboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį sykį toje pačioje vietoje (tik jau grįžtant atgal iš Varšuvos, kitoje kelio pusėje) mašina buvo sustojusi 15-ai minučių.

Būtent šioje vietoje yra sutelktos didžiausios paieškos komandų pajėgos. Tikrinami visi šuliniai ir vandens telkiniai, aplinkiniai miškai. Policija netgi tikrina vietos kapines, nes pasirodė pranešimai, kad vyras galėjo norėti palaidoti savo vaiką.

Pareigūnų teigimu, aplinkybės rodo, kad vyras veikė pagal iš anksto sumanytą planą. Yra žinoma, kad prieš nusižudydamas jis meldėsi bažnyčioje, šalia kurios policija ir aptiko jo automobilį.

Su byla susipažinusi teismo psichologė Terasa Gens teigė, kad vietos gyventojai „papasakojo apie jį daug dalykų“. „Jie man sakė, kad Dawido tėvas turėjo problemų su lošimais ir narkotikais“, – cituojama ekspertė.

REKLAMA

Buvęs kriminologas: vaikas jau miręs

Buvęs Varšuvos policijos Kriminalinio skyriaus vadas Marekas Dyjaszas tvirtina, kad šioje byloje visos aplinkybės rodo „juodžiausią scenarijų“. „Mano manymu, berniukas yra negyvas. Pareigūnai šiuo metu tiesiog ieško berniuko kūno“, – leidiniui WP pasakojo ekspertas.

30-ies metų darbo policijoje patirtį turintis žmogžudysčių tyrimų ekspertas pareiškė, kad nuo pat pradžių buvo įsitikinęs dėl liūdnos baigties šioje istorijoje. „Sakysiu atvirai: esu tikras, kad berniukas, deja, yra negyvas. Aš manau, kad tarnybos tai supranta, tačiau niekas apie tai garsiai nekalba. Mano manymu, jo gyvybę atėmė tėvas. Panašu, kad vyras veikė impulsyviai ir remdamasis emocijomis. Paskutinis telefono skambutis žmonai buvo lemiamas. Ten buvo du-trys sakiniai, po kurių jis nusprendė keršyti moteriai ir atimti vaiko gyvybę. Vėliau jis išsiuntė SMS žinutę: „Tu niekada nebeišvysi savo sūnaus“, – tvirtino šimtus panašių bylų tyręs pareigūnas.

REKLAMA

Lenkijos policija prašo bet kokios informacijos apie šia tragediją, kuri padėtų surasti berniuką. Visi pranešimai, įskaitant ir anoniminius, yra priimami Mazovijos Grodzisko policijoje (tel. (22) 755 60 10) arba tiesiog bendruoju telefonu 112. Ypač prašoma vairuotojų, kurie galėjo nusikaltimo įvykdymo metu važiuoti tuo keliu, peržiūrėti savo vaizdo registratorių duomenis. Pawelas vairavo pilką „Škoda“ automobilį (reg. nr. WGM 01K9).

Pareigūnai informuoja, kad Dawidas yra 1,10 m ūgio, šviesių plaukų, dingimo dieną vilkėjo šviesius marškinėlius, mėlynus džinsus ir batukus su Žaibo Makvino piešiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų