REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos teismas priėmė sprendimą neišduoti Švedijai ruso Deniso Lisovo, kuris neseniai iš šios valstybės pavogė savo paties vaikus. Švedijoje trys vaiki buvo atsidūrė laikinoje šeimoje kai jų motina atsidūrė psichiatrinėje ligoninėje.

Lenkijos teismas priėmė sprendimą neišduoti Švedijai ruso Deniso Lisovo, kuris neseniai iš šios valstybės pavogė savo paties vaikus. Švedijoje trys vaiki buvo atsidūrė laikinoje šeimoje kai jų motina atsidūrė psichiatrinėje ligoninėje.

REKLAMA

Teismo sprendime pažymima, kad Švedijos išduotas orderis pažeidžia Rusijos piliečio teises. Teismo teigimu, D. Lisovą „įstūmė į beviltišką padėtį, iš jo atėmė vaikus ir pateikė neįgyvendinamas sąlygas jų susigrąžinimui“.

Šiuo metu Lenkijos migracijos tarnybos svarsto pabėgėlio statuso suteikimo ruso šeimai klausimą. Vaikus svečioje šalyje prižiūri jis pats.

„Buvo labai didžiulė įtampa, aš labai stipriai pergyvenau, tačiau dabar – akmuo nuo pečių ir aš galiu laisvai įkvėpti, matytis su vaikais ir jau nepergyventi. Noriu pasakyti didžiulį ačiū savo advokatams, kurie stipriai padirbėjo. Dabar svarbiausia, kad mano vaikams būtų gerai, kad jie nepatirtų streso, – leidiniui „Izvestije“ pasakojo D. Lisovas. – Dabar mes laukiame migracinės tarnybos sprendimo. Jeigu mums suteiks prieglobstį, tai gyvensime čia (Lenkijoje). Jeigu atsakys, tai nieko čia jau nepadarysi“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsidūrė už įstatymo ribų

Vyras kartu su jo ketverių, šešerių ir 12 metų mergaitėmis buvo sulaikytas šių metų balandį, kuomet šie rengėsi skristi į Rusiją iš Varšuvos. Į Lenkiją vyras atplaukė keltu iš Švedijos. Švedų valdžia išdavė Deniso arešto orderį įtarus jį vaikų vagyste ir paskelbė tarptautinę paiešką.

REKLAMA

Lisovų šeima iš Chabarovsko į Švediją išvyko prieš septynerius metus. Ten jie gyveno iš pašalpų, bandė gauti teisę gyventi nuolatos. 2014-aisiais Deniso žmona susirgo ir pateko į ligoninę.

2017-aisiais D. Lisovo žmona vėl pateko į ligoninę, jai buvo diagnozuota sudėtinga psichinė liga – kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės teigia, kad tai paranojinė šizofrenija.

Švedijos vaikų teisių apsaugos tarnybos nustatė, kad tėvas nesusitvarkys su vaikų priežiūra, ir išsiuntė vaikus laikinai Švedijoje gyvenančiai išeivių iš Libano šeimai. Tėvui buvo leista su vaikais matytis po šešias valandas per savaitę. Vieno iš tokių susitikimų metu jis ir nusprendė išvežti mergaites iš šalies, rašoma BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Keltu į Lenkiją atvykęs Denisas į Rusiją norėjo skristi lėktuvu, tačiau oro uoste buvo sulaikytas pasieniečių. Nepaisant to, vyras nebuvo suimtas, Lenkijos teismo sprendimo laukė laisvėje, kartu su vaikais. Jis taip pat sulaukė nemažai vietos politikų ir pareigūnų palaikymo, teigia vyro advokatai „Izvestija“. Vyrui išgyventi Varšuvoje padėjo Rusijos ambasados darbuotojai ir neabejingi nelaimei lenkai.

Švedijos vaikų teisių apsaugos tarnybos, remiantis griežtomis informacijos apie asmenis neviešinimo taisyklėmis, situacijos nekomentuoja.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų