REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkiją sukrėtė kraupi 10-metės žmogžudystė, kurios dabar masiškai gedima skirtingose šalies vietovėse. Mergaitės motiną suvilioti bandęs 22-ejų jaunuolis jau prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir taip šis nusikaltimas virto rezonansiniu. Vyrui pateikti kaltinimai dėl itin žiaurios žmogžudystės. Įtariama, kad žudikui nepatiko santykiams su jos motina prieštaravusi mergaitė.

Lenkiją sukrėtė kraupi 10-metės žmogžudystė, kurios dabar masiškai gedima skirtingose šalies vietovėse. Mergaitės motiną suvilioti bandęs 22-ejų jaunuolis jau prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir taip šis nusikaltimas virto rezonansiniu. Vyrui pateikti kaltinimai dėl itin žiaurios žmogžudystės. Įtariama, kad žudikui nepatiko santykiams su jos motina prieštaravusi mergaitė.

REKLAMA

Birželio 13-ąją už 6 kilometrų nuo Mrovinų gyvenvietės (netoli Vroclavo) buvo aptiktas 10-metės lavonas. Mergaitės kūnas buvo stipriai sužalotas, policija tuomet skelbė apie „daugybinius dūrius aštriu daiktu“, įskaitant smūgius į kaklą ir krūtinę. Maža to, buvo įtariama, kad pusiau išrengta aptikta mergaitė galėjo būti išprievartauta.

Nužudytoji buvo paskelbta dingusia tą pačią dieną, kuomet taip ir nepasirodė muzikos būrelyje po pamokų. Liudininkai ją paskutinį sykį matė vos už 200 metrų iki namų.

REKLAMA
REKLAMA

Policija, remiantis sužalojimų pobūdžiu, iškart nustatė, kad užpuolikas iš anksto rengėsi savo auką nužudyti.

Vietos gyventojai buvo sugniuždyti. „Žmonės yra priblokšti, šokiruoti ir pasimetę, – tvp24.pl cituojama gyvenvietės seniūnė Katarzyna Popel. – Tokia tragedija čia nutiko pirmą kartą“.

REKLAMA

„Gaila, kad neįsigaliojo neatšaukiamos bausmės iki gyvenimo galo įstatymas“

Lenkijos visuomenei sužinojus apie mažos mergaitės nužudymą šalies Teisingumo ministras ir Prokuratūra paskelbė nusikaltėlio „medžioklę“.

Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro pareiškė, kad surasti užpuoliką ar užpuolikus „yra policijos ir prokuratūros garbės reikalas“. Buvo pasitelkti geriausi policijos tyrėjai ir naujausios technologijos.

„Atsižvelgiant į siaubingus sužalojimus, kurie buvo padaryti šiai mergaitei, tas žvėris nusipelno aukščiausios bausmės. Deja, „absoliuti“ bausmė iki gyvenimo galo (be galimybės išeiti iš kalėjimo), kuri buvo patvirtinta parlamente praėjusį penktadienį, dar neįsigaliojo. Tai būtų aukščiausia bausmė, kuri bus taikoma baisiausiems nusikaltimams, nes mirties bausmė negali būti atstatyta“, – pareiškė teisingumo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pedofilo paieškos

Buvo patikrinti apylinkėje gyvenantys įtartini ir anksčiau nusikaltę asmenys. Ypač daug dėmesio policija skyrė anksčiau dėl pedofilijos teistiems asmenims.

„Aš galiu pasakyti tik tiek: buvo labai sunku tirti nuo pat pradžių. Viskas buvo suplanuota ir pasirengta tam, kad pareigūnai būtų klaidinami, kad būtų sunkiau atsekti galus“, – cituojamas tyrime dalyvavęs pareigūnas.

Žmogžudžio slapstymasis truko neilgai – jau birželio 17-ąją buvo paskelbta apie įtariamojo sulaikymą.

Šokas visuomenei

Policijai, su visuomenės pagalba, greitai pavyko nustatyti, kad su šiuo nusikaltimu gali būti susijęs mergaitės motiną įsimylėjęs jaunuolis Jakubas. Maža to, nužudytosios motina ir žudiko mama yra pusseserės. Todėl giminaičiui buvo leidžiama bendrauti su šeima, mergaitės mama netgi leisdavo jam parvežti vaikus iš mokyklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų apklausiamas Jakubas iš pradžių kategoriškai neigė savo kaltę ir net pateikė alibi. Tačiau netrukus jis palūžo ir sutiko ne tik prisipažinti, bet ir papasakoti, kaip ir kodėl jis tai padarė. Jaunuolis tiksliai nurodė nusikaltimo faktus, kurie galėjo būti žinomi tik teisėsaugininkams, atskleidė kaip ruošėsi nusikaltimui.

Visuomenę sukrėtė žinia apie artimo šeimos draugo išpuolį. Jis ne tik draugavo su nužudytosios šeima, tačiau ir „atrodė kaip žmogus, kuris negali įvykdyti tokio nusikaltimo“.

Jakubas didžiąją gyvenimo dalį praleido Vroclave, studijavo universitete, užsiėmė įvairia visuomenine veikla – skaitė knygas vaikams, bandė įsitraukti į pagalbos gyvūnams judėjimą. Buvo trumpam išvykęs į Airiją, kur ir susipažino su mergaitės mama.

REKLAMA

Tiesa, studijų draugai jaunuolį apibūdino kaip „itin jautrų ir keistą“. Jų teigimu, Jakubas nuolat įkyriai rašinėdavo žinutes merginoms. To paties dėmesio sulaukė ir nužudytosios motina, kurią jis „užvertė ilgiausiomis litanijomis“, anot „Gazeta.pl“. Kuomet moteris jam neatsakydavo, jis labai pykdavo ir įsižeidęs priekaištaudavo. Mergaitei nepatiko keistas jaunuolis, savo mamai ji sakė, kad „nenorėtų, jog jis nakvotų jų namuose“.

Šaltiniai teisėsaugoje „Radiozet.pl“ portalui pasakojo, kad tai galėjo tapti jaunuolio neadekvataus pykčio priežastimi. Jis įtikino save, kad dėl meilės be atsako yra kalta mergaitė.

Nusikaltimui kruopščiai ruošėsi

22-ejų žudikas atskleidė, kad nusikaltimui ruošėsi iš anksto. Internete ieškojo informacijos, kaip suklastoti nusikaltimą, kad jis atrodytų kaip pedofilo išpuolis. Jis taip pat įsigijo naujus ne jo dydžio batus ir drabužius, kurių po nusikaltimo atsikratė, tačiau policijai vėliau pavyko dalį jų surasti. Jaunuolis viską buvo suplanavęs labai kruopščiai, tik neįvertino savo psichologinių galimybių ir nervų stiprybės, rašoma „Gazeta.pl“.

REKLAMA

Nusikaltėlis laikomas kalėjime atskirai nuo kitų nuteistųjų (taip pat ir dėl jo paties saugumo). Lenkijos žiniasklaidoje skelbiama, kad jaunuolio šeimoje galimai buvo šizofrenijos atvejų. Taip pat teigiama, kad pastaruosius metus jis vartojo vaistus dėl psichologinių problemų. Jam buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė.

Mama prašė daugiau šviesių spalvų laidotuvėse

Nužudytoji kartu su mama ir dviem kitais jos vaikais neseniai grįžo iš Airijos, skelbiama „Polandin“ portale.

Laidotuvių metu mama prašė, kad visi norintys atsisveikinti nesirengtų tamsiomis spalvomis.

„Mes maloniai prašome rengtis balta ir mėlyna spalva, tai buvo mėgstamiausios nužudytosios mergaitės spalvos. Mes taip pat prašome atsinešti į laidotuves baltų gėlių“, – cituojamas miestelio administracijos pranešimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų