REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prancūzijos Liono miesto centre penktadienį nugriaudėjo sprogimas, per kurį nukentėjo aštuoni žmonės, pranešė pareigūnai.

 

Sprogimas driokstelėjo Liono pėsčiųjų gatvėje prie vienos kepyklos. Kaip pranešama, sprogo „paketas su sprogstamuoju užtaisu“. Šaltinis iš policijos naujienų agentūrai AFP sakė, kad jame buvo varžtų.

Šio pietrytinio miesto prokuratūra nurodė, kad per incidentą istoriniame miesto centre tarp Sonos ir Ronos upių sužaloti aštuoni žmonės.

Nukentėjusiųjų gyvybėms pavojus negresia, sakė policija.

Tyrimui artimas šaltinis pranešė, kad netoli įvykio vietos prieš pat sprogimą buvo pastebėtas vienas jaunas vyras, jo ieško policija.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) per interviu socialiniame tinkle „Facebook“ pavadino tą sprogimą „ataka“, tačiau nurodė, kad „kol kas“ apie aukas nepranešama.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne man skelbti apie žuvusiuosius, bet, atrodo, aukų čia nėra. Yra sužeistųjų, tad, akivaizdu, galvoju apie juos ir jų šeimas“, – sakė prezidentas.

REKLAMA

„Buvo sužeista viena aštuonmetė mergaitė... Mums palengvėjo, nes, regis, nėra sunkių sužalojimų, tačiau, kita vertus, esame tikri, kad (detonavo) sprogstamasis įrenginys“, – sakė Liono antrojo rajono meras Denisas Broliquier (Denisas Brolikjė).

Jis nurodė, kad policija ieško įtariamojo, kurį užfiksavo stebėjimo kameros.

Paryžiaus prokuratūra, nagrinėjanti visas teroro bylas šalyje, pradėjo tyrimą dėl teroro atakos.

Lionas yra trečias pagal dydį Prancūzijos miestas. Mieste ir jo priemiesčiuose gyvena 2,3 mln. žmonių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų