REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos ministras pirmininkas Sergejus Rumas išvyko į Maskvą derybų su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu, pranešė Baltarusijos vyriausybės spaudos tarnyba.

Baltarusijos ministras pirmininkas Sergejus Rumas išvyko į Maskvą derybų su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu, pranešė Baltarusijos vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

„Ministras pirmininkas Sergejus Rumas šiandien dalyvaus derybose su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu“, – pareiškė spaudos tarnybos atstovas.

Daugiausia dėmesio derybose bus skirta rusiškos naftos tranzito į Europą atnaujinimui. Taip pat bus siekiama nuspręsti, kaip bus kompensuoti nuostoliai, kuriuos Baltarusija patyrė dėl balandžio pabaigoje Rusijos patiektos užterštos naftos.

Gegužės 23 dieną Baltarusijos ir Rusijos vicepremjerai Igoris Liašenka ir Dmitrijus Kozakas suderino rusiškos naftos tranzito į Europą atnaujinimo planą.

Be kita ko, jie sutarė, jog naftotiekį iki sienos su Lenkija ištuštins Baltarusija ir Rusija nedalyvaujant Lenkijai.

Pagal šį planą švarios naftos tiekimas iki sienos su Lenkija bus atnaujintas ne vėliau birželio vidurio.

REKLAMA
REKLAMA

Kad išvalytų dalį naftotiekio, Rusijos bendrovė „Transneft“ iš Baltarusijos teritorijos į savo terminalą prie Novorosijsko geležinkeliu išgabens daugiau kaip 500 tūkst. tonų užterštos naftos.

REKLAMA

Švarios naftos tranzitas per Baltarusiją į Ukrainą jau atnaujintas, tačiau tiekimas į Lenkiją vis dar sustabdytas.

Apie pastebėtą iš Rusijos tiekiamą užterštą naftą Baltarusija pranešė balandžio 19 dieną.

Dėl to Baltarusija sustabdė naftotiekį Uneča-Polockas ir gerokai sumažino naftos perdirbimą savo naftos perdirbimo gamyklose, kad nebūtų apgadinti jų įrenginiai.

Be to, buvo sustabdytas užterštos rusiškos naftos tranzitas į Lenkiją, Vokietiją, Ukrainą, Vengriją, Slovakiją ir Čekiją.

Rusijos energetikos ministerija tuomet patvirtino, jog Baltarusijos, taip pat Ust Lugos uosto Suomijos įlankos pakrantėje kryptimis tiekiama nafta buvo užteršta dichloretanu – toksiška, didelį korozinį poveikį turinčia medžiaga, kuri naudojama riebalų ir parafino tirpdymui.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos tyrimų komitetas vėliau paskelbė, jog tiriant eksporto naftotiekio „Družba“ užteršimo bylą suimti keturi asmenys, o dar du asmenys ieškomi. Samaros miesto teismas leido suimti šiuos šešis asmenis, kurių dauguma yra šį magistralinį vamzdyną ir naftos saugyklą Samaroje aptarnaujančių privačių įmonių vadovai, kaltinami „sisteminga naftos vagyste iš „Družba“ vamzdyno ir to slėpimu, į naftotiekį leidžiant nekokybišką naftą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų