REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bręsta parlamentinis tyrimas dėl nesibaigiančių skandalų energetikos ūkyje. Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys portalui „Balsas.lt“ ketvirtadienį sakė, kad skandalus, susijusius su Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo procesu, gali tekti nagrinėti specialioje darbo grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš apie tai kalbėjau vos prasidėjus sesijai. Kadangi skandalai nesibaigia, kviečiame į komitetą energetikos ministrą Arvydą Sekmoką. Rytoj bandysime daryti uždarą posėdį ir, jei mūsų netenkins atsakymai – tikrai pritarsiu siūlymams, kuriuos teikia ir opozicija“, – sakė D. Budrys portalui „Balsas.lt“.

REKLAMA

Valdančiosios koalicijos narys, atstovaujantis Jungtinę Liberalų ir Centro Sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakciją, neslėpė nepasitenkinimo partnerių – Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų laikysena. „Konservatoriai turi liautis išsisukinėti, maivytis ir bandyti viską nuleisti negirdomis. Reiktų atviro ir aiškaus paaiškinimo, kas ten vyksta ir ministro politinės atsakomybės“, – tvirtino D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo opozicinės frakcijos šiandien ketina siūlyti sukurti Specialiąją komisiją padėčiai energetikos sistemoje ištirti. Toks sumanymas imtis bent kiek kontroliuoti valdžios veiksmus gimė įvertinus, anot opozicijos, nebesuvaldomą chaotišką situaciją energetikos srityje bei pastebėjus, jog sprendžiant energetikos klausimus, šiandien yra linkstama vadovautis ne visuomeniniais, bet asmeniniais interesais.

„Įvertindami tai, kad energetikos klausimai yra per daug svarbūs kiekvienam Lietuvos piliečiui, ir matydami visišką valdančiosios daugumos bei Energetikos ministerijos bejėgiškumą, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis yra pasiryžę imtis visų įmanomų priemonių ir griežtai kontroliuoti valdžios veiksmus, procesus, kad jie vystytųsi valstybės ir mūsų piliečių, o ne kažkokių kitų interesų naudai“, – teigė Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro teigimu, imtis iniciatyvos ir ieškoti, iš kur kyla nesibaigiančios problemos ir skandalai, atnešantys vien nuostolius, yra vienintelis būdas bent pradėti spręsti problemas bei apginti energijos vartotojų teises.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija dėl situacijos IAE šiandien kvietėsi premjerą Andrių Kubilių.

Dėl stringančių IAE uždarymų darbų ir pradangintų milijonų skandalų jau atsistatydino energetikos viceministras Romas Švedas. Tuo metu iš pareigų atleistas elektrinės korporatyvinių reikalų direktorius Osvaldas Čiukšys, vadovavęs deryboms su Europos Sąjunga (ES), o iki šių metų balandžio ir visai įmonei, svaidosi kaltinimais buvusių kolegų ir ministro atžvilgiu. Pastarasis, kaip ir premjeras, kaltina O. Čiukšį politikavimu.

REKLAMA

2014–2020 metų periodui Lietuva prašo ES skirti dar 3 milijardus litų, nes dabartinės finansinės perspektyvos rėmuose skirtos paramos lėšos išnaudotos, o didelė dalis būtinų darbų dar net neįpusėjo.

Taip pat skaitykite:

Atviras laiškas O. Čiukšiui: pilti savo purvą ant kitų – negarbinga

O. Čiukšys: jei galėtų, mane sudorotų labai greitai (video)

Premjeras O. Čiukšio pareiškimus apie Ignalinos AE vadina politikavimu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų