REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmetinis šeimininkių galvos skausmas – Kalėdinis vaišių stalas. Kiekvieną kartą norisi susirinkusius artimuosius nustebinti vis kitokiais, gardžiais ir nepabodusiais patiekalais. Dalinamės keletu receptų, kurie padės paįvairinti šventinį stalą ir šeimininkėms suteiks daugiau idėjų.

Kasmetinis šeimininkių galvos skausmas – Kalėdinis vaišių stalas. Kiekvieną kartą norisi susirinkusius artimuosius nustebinti vis kitokiais, gardžiais ir nepabodusiais patiekalais. Dalinamės keletu receptų, kurie padės paįvairinti šventinį stalą ir šeimininkėms suteiks daugiau idėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Kalėdinė kepta žąsis su obuoliais

Reikės. Pasirinkto bet kokio dydžio žąsies, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, česnako, 3 šaukštai citrinų sulčių arba baltojo vyno, obuolių.

REKLAMA

Paruošimas. Iš išorės ir vidaus gerai nuplautą žąsį įtriname druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir apšlakstome citrinų sultimis arba baltuoju vynu. Imame obuolius, nuplauname, gerai nusausiname, nupjauname obuolių kotelius ir sudedame į paruoštą žąsį. Sudėjus obuolius užsiūname angą. Į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę šauname žąsį ir kepame, kol gražiai parusvėja odelė. Vėliau temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių, įpilame į skardą 1 stiklinę vandens ir šiuos skysčiu kas 20min. apšlakstome kepamą paukštį. Žąsis kepa 2-2,5 val., todėl, kad iš išorės mėsa nesudžiūtu, galima ją apdengti folija.

REKLAMA
REKLAMA

2. Netikras Kalėdinis zuikis

Reikės. 1kg. kiaulienos faršo, 2 svogūnų, 4 bulvių, česnako, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, 2 virtų morkų, 2 kiaušinių, 1 indelis konservuotų žirnelių.

Paruošimas. Nuskutame ir sutarkuojame bulves, supjaustome svogūnus, susmulkiname porą česnako skiltelių ir įmušame kiaušinius. Paruoštą masę sumaišome su faršu, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir vėl viską gerai išmaišome. Į paruoštą kepimo formą sluoksniuojame faršą su supjaustytomis morkomis ir žirneliais. Viską sudėjus į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę dedame paruoštą gaminį ir kepame apie 45 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Spanguolių putėsiai

Reikės. 200g. spanguolių, 60g. manų kruopų, 120g. cukraus, 60g. medaus, 450ml. vandens.

Paruošimas. Spanguoles kruopščiai perrenkame, nuplauname ir gerai nusausiname. Nusausintas spanguoles sumalame, išspaudžiame sultis ir paliekame šaldytuve. Likusius spanguolių tirščius užpilame verdančiu vandeniu ir verdame apie 5 minutes. Vėliau šį nuovirą perkošiame per marlę, įdedame medaus ir maišome kol ištirpsta. Medui ištirpus suberiame cukrų ir verdame, kol masė tampa vientisa. Tada po truputį beriame manų kruopas ir vėl verdame apie 10 minučių. Į išvirtą masę supilame spanguolių sultis ir plakame mikseriu, kol susidarys rausvi putėsiai. Spanguolių putėsius galima patiekti su plakta grietinėle arba vienus, svečiai tikrai bus nustebinti tokiu neįprastu desertu.

REKLAMA

4. Imbieriniai sausainiai

Reikės. 400g. miltų, 100g. sviesto, 100g. sviesto, 4 šaukštai medaus, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių, 2 arbatinių šaukštelių malto imbiero, 1 arbatinis šaukštelis cinamono.

Paruošimas. Sumaišome cukrų, ištirpintą sviestą bei medų. Įmušame kiaušinį, supilame miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, imbierą, cinamoną ir viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir 30 minučių dedame į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą kočiojame iki 0,5cm. ir formelėmis išspaudžiame sausainius. Juos šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 minučių.

REKLAMA

Kol sausainiai kepa orkaitėje galima pasigaminti glajų. Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu ir citrinų sultimis ir maišome kol gausis tiršta vientisa masė. Iškepus sausainius palaukiame kol jie atvės ir puošiame paruoštu glajumi.

5. Kalėdinis karštas šokoladas

Reikės. 100g. juodojo šokolado, 1 stiklinė pieno, ½ valgomojo šaukšto vanilės, 1 valgomojo šaukšto cinamono, 2 cinamono lazdelių.

Paruošimas. Pieną kaitiname ant viryklės, į jį sudedame šokoladą, cinamono lazdeles ir maišome kol ištirpsta šokoladas. Ištirpus šokoladui iš masės išimame cinamono lazdeles, įdedame vanilės ir viską išmaišome.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų