REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oklando „Golden State Warriors“ dramatiškose rungtynėse priartėjo prie Vakarų konferencijos finalo, bet dėl traumos neteko lyderio Kevino Duranto.

Oklando „Golden State Warriors“ dramatiškose rungtynėse priartėjo prie Vakarų konferencijos finalo, bet dėl traumos neteko lyderio Kevino Duranto.

REKLAMA

NBA čempionai namie 104:99 (31:17, 26:26, 15:29, 32:27) įveikė Hjustono „Rockets“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3:2.

Šeštosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės vyks Hjustone.

K.Durantas aikštę paliko trečiojo kėlinio pabaigoje, iki tol spėjęs pelnyti 22 taškus. Pranešama, kad 30-metis krepšininkas patyrė blauzdos traumą. Iš pradžių bijota, kad K.Durantui galėjo trūkti achilo sausgyslė, bet ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski skelbia, jog blogiausio scenarijaus išvengta. Kol kas neaišku, kiek laiko negalės rungtyniauti „Warriors“ žvaigždė.

Antrajame kėlinyje „Warriors“ triuškino varžovus 57:37, bet „Rockets“ laimėjo trečią ketvirtį 29:15 ir sugebėjo išlyginti rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA

Lemiamo ketvirčio metu K.Duranto naštą perėmė iki tol buksavęs Stephenas Curry. Per pirmus tris kėlinius jis buvo pataikęs vos 1/8 tritaškių, tačiau tada smeigė du iš eilės, taip leisdamas čempionams lengviau kvėpuoti.

REKLAMA

„Rockets“ išliko šalia, bet „Warriors“ į priekį vėl patempė tolimi metimai – Klay Thompsono ir Draymondo Greeno šūviai sukrovė 8 taškų persvarą, likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes. Šį pranašumą šeimininkams pavyko išsaugoti iki mačo pabaigos, nors „Rockets“ ir buvo jį aptirpdę iki keturių taškų.

Nugalėtojams K.Thompsonas pelnė 27 taškus (5/10 trit.), S.Curry 25 (3/11 trit.), o D.Greenas vos nesurinko trigubo dublio – 8 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

„Rockets“ komandai Jamesas Hardenas pelnė 31 (7/7 dvit., 3/9 trit., 8/10 baud.), Ericas Gordonas 19 taškų. Chriso Paulo sąskaitoje 11 taškų ir tragiškas pataikymas – 3/8 dvitaškiai ir 0/6 tritaškiai.

Visa „Rockets“ ekipa pataikė vos 12/41 (29.3 proc.) tritaškių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų