REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą naujame Londono „Tottenham“ stadione prasidės futbolo gerbėjų nekantriai lauktas UEFA Čempionų lygos pusfinalio etapas.

Antradienio vakarą naujame Londono „Tottenham“ stadione prasidės futbolo gerbėjų nekantriai lauktas UEFA Čempionų lygos pusfinalio etapas.

REKLAMA

Pirmoje pusfinalio dvikovoje susikaus dvi sensacingai čia patekusios komandos – „Tottenham“ egzaminuos jaunų futbolininkų perpildytą ir stebuklą vis dar kuriantį Amsterdamo „Ajax“ klubą.

Mažiausią iš visų keturių likusių klubų biudžetą turintis „Ajax“ aštuntfinalyje nukovė čempiono titulą gynusį Madrido „Real“, o ketvirtfinalyje eliminavo kitą Europos futbolo milžiną – Turino „Juventus“.

„Tottenham“ savo ruožtu tarp keturių stipriausių Europos komandų pateko po dviejų sėkmingai susiklosčiusių dramų prieš „Manchester City“.

Amsterdamo futbolininkai šio sezono Čempionų lygoje svečių aikštėse dar nepralaimėjo nė karto, todėl Londono ekipai antradienį teks sukurti tai, ko nepavyko dar jokiam kitam Europos futbolo klubui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tottenham“ žais naujai pastatytame ir prieš kiek daugiau nei mėnesį duris atvėrusiame stadione, o būtent tai, Londono ekipos trenerio Mauricio Pochettino nuomone, yra „magiška“ ir kurs „magišką naktį“.

REKLAMA

Vis dėlto, „Premier“ lygos trejetuke įsitaisiusi komanda pusfinalio etapą pradės be dviejų savo lyderių, puolėjo ir rezultatyviausio žaidėjo Harry Kane'o bei visą sezoną komandą į priekį tempiančio Son Hueng-Mino.

Tiesa, jėgų ir entuziazmo didelės patirties tokio rango varžybose neturinčiai „Tottenham“ vienuolikei, anot M. Pochettino, privalo užtekti.

„Tai bus magiška naktis, magiškas vakaras. Žaisti Čempionų lygos pusfinalį naujame stadione yra tai, apie ką dar prieš kelis mėnesius retas drįso pasvajoti. Tai bus rungtynės, kuriose klausimo dėl jėgų, traumų ir atsidavimo būti negali. Tai bus labai rimta.

REKLAMA
REKLAMA

Jusime stiprią energiją. Tai dvi rungtynės, nulemsiančios sezoną. Pradedame namuose, vėliau keliamės į Amsterdamą. Bus labai svarbu, kaip mes „atsinešime“ į pirmą dvikovą ir bus įdomu, kaip išpildysime tas 90 minučių Londone“, – kalbėjo M. Pochettino.

„Tottenham Hotspur“ su „Ajax“ tarpusavyje yra žaidę tik du kartus ir tai labai seniai. 1981 metais UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyre abejose rungtynėse nugalėjo Anglijos komanda – 3:0 ir 3:1.

Į finalą pateks geresnį dviejų rungtynių santykį turėsianti ekipa.

Kitame pusfinalyje susitinka FC „Barcelona“ ir „Liverpool“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų