REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausią sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) sužaidęs Domantas Sabonis gerokai pasikėlė savo akcijas stipriausioje pasaulio lygoje.

Geriausią sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) sužaidęs Domantas Sabonis gerokai pasikėlė savo akcijas stipriausioje pasaulio lygoje.

REKLAMA

Indianos „Pacers“ marškinėlius šiame sezone vilkėjęs 22-ejų metų lietuvis vidutiniškai per 24,8 minutės pelnydavo 14,1 taško, atkovodavo 9,3 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Komandos žaidimą akylai stebintis „Indianapolis Star“ apžvalgininkas Gregas Doyelas giria D. Sabonį, bet tvirtina, kad „Pacers“ privalo priimti labai sunkų sprendimą susijusį su lietuviu.

Anot jo, Indianapolio klubas privalo pasirinkti tarp D. Sabonio ir kito ekipos aukštaūgio Myleso Turnerio.

23-ejų metų amerikietis šiame NBA sezone ant parketo vidutiniškai praleisdavo 28,6 minutės, per kurias rinkdavo 13,3 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 2,7 blokuoto metimo.

REKLAMA
REKLAMA

G. Doyelas tvirtina, kad „Pacers“ nėra naudinga turėti klube šiuos abu labai perspektyvius krepšininkus.

„M. Turneris nusipelno vietos geriausiai besiginančių lygos krepšininkų penketukuose, o D. Sabonis rungtyniavo praktiškai geriausio lygos atsarginio žaidėjo tempu.

REKLAMA

Lietuviui gegužės 3-ąją dieną sukanka 23-eji metai, tiek pat yra ir amerikiečiui. Jie abu labai naudingi „Pacers“ ekipai, taip pat palaiko gerą atmosferą komandos rūbinėje ir yra mėgstami sirgalių. Visgi, jų žaidimo stilius smarkiai skiriasi ir jie nelabai dera kartu aikštelėje.

211 cm ūgio M. Turneris yra puikus gynybos specialistas, sugebantis retsykiais pataikyti ir iš trijų taškų zonos. Šiame sezone jis blokavo net 199 priešininkų metimus, bei pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas visoje lygoje. Jis taip pat pataikė rekordinį sau tritaškių skaičių (76) per vieną sezoną, tą darydamas pakankamai užtikrintai (38,8% taiklumas). Šiuos tris skaičius NBA lygoje anksčiau buvo pasiekęs vienintelis Raefas LaFrentzas 2002 m.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu 208 cm ūgio D. Sabonis yra prastesnis gynyboje, tačiau labai stiprus kovoje dėl atšokusių kamuolių, bei taškus dažniau renka iš artimesnės distancijos. Kad ir kokie geri jie abu bebūtų, „Pacers“ privalo priimti skaudų sprendimą ir vieno iš jų atsisakyti. Kai kurioms NBA komandoms tinkamesnis krepšininkas būtų lietuvis, kitoms – M. Turneris. “,- rašė G. Doyelas.

Anot „Indianapolis Star“ apžvalgininko, „Pacers“ mainuose kitoms komandoms gali pasiūlyti tik tris tikrai vertingas prekes – tai traumą besigydantį Victorą Oladpo, bei minėtuosius D. Sabonį ir M. Turnerį.

Amerikietis įsitikinęs, kad už kitus žaidėjus „Pacers“ nesulauktų pakankami gerų pasiūlymų iš priešininkų komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio ekspertas pažymi, kad Indianapolio klubo vadovų sprendimą gali nulemti ir labai skirtingi abiejų žaidėjų kontraktai.

M. Turneris ir „Pacers“ turi 4 metų kontraktą, kurio bendra vertė 80 mln. JAV dolerių.

Tuo metu D. Sabonis kitame sezone uždirbs 3,5 mln. JAV dolerių, kas yra gerokai mažesnė suma, tačiau nėra jokių garantijų, kad krepšininkas pasibaigus sezonui nesugalvos ieškotis laimės laisvųjų žaidėjų turguje.

Galiausiai G. Doyelas atkreipia dėmesį, kad „Pacers“ sudėtis kitą sezoną veikiausiai bus gerokai kitokia, nei ta, kuri šiemet varžėsi Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje su Bostono „Celtics“.

Ir amerikietis net neabejoja, kad permainos tiesiog privalo paliesti bent vieną iš perspektyviųjų komandos aukštaūgių, kad ir koks skaudus sprendimas tai bebūtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų