REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą Europą žavėjusiam Kauno „Žalgirui“ antrus metus iš eilės patekti į Eurolygos finalinį ketvertą nepavyko. Ketvirtadienį Kaune įspūdingai palaikoma Šarūno Jasikevičiaus kariauna neatlaikė kosminio Stambulo „Fenerbahče“ puolimo ir seriją pralaimėjo 1:3.

Visą Europą žavėjusiam Kauno „Žalgirui“ antrus metus iš eilės patekti į Eurolygos finalinį ketvertą nepavyko. Ketvirtadienį Kaune įspūdingai palaikoma Šarūno Jasikevičiaus kariauna neatlaikė kosminio Stambulo „Fenerbahče“ puolimo ir seriją pralaimėjo 1:3.

REKLAMA

Ketvirtąsias ir lemtingas serijos rungtynes Lietuvos čempionai pralaimėjo 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27).

Fantastinę 40-ies „Fenerbahče“ namų pergalių seriją praėjusią savaitę nutraukę žalgiriečiai sensacingai išlygino seriją (1:1), tačiau dar bent kartą, net ir prie 15 tūkst. sirgalių, „įgelti“ kol kas geriausiai Eurolygos komandai nepavyko.

Lemiamose rungtynėse žalgiriečiai darė viską, tačiau prieš tokį varžovų puolimą, ko gero, nebūtų pasipriešinusi jokia kita Europos komanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Fenerbahče“ trečiojo kėlinio pradžioje buvo prametusi vos 8 metimus. Vėliau pataikymas kiek krito, tačiau bendrai Stambulo ekipa iš toli atakavo įspūdingu 68,2 proc. taiklumu ir pataikė 15 iš 22 tritaškių. 

REKLAMA

Taip pat Željko Obradovičiaus kariauna puikiai metė dvitaškius (22/31), kas yra lygu 71 proc. pataikymui.

Krito nugalėtojams net ir baudų metimai. Jų būsima finalinio ketverto komanda pataikė 10 iš 11. 

„Žalgirį“ nuo pat rungtynių pradžios skaudžiai baudė iš visų aikštelės kampų taikliai šaudęs 178 cm ūgio veteranas Ali Muhammedas, viso jis pataikė 5 iš 5 tritaškius ir 4 iš 5 dvitaškius ir taip surinko 25 taškus, 32 naudingumo balus.

Fantastiškas rungtynes sužaidė ir žalgirietis Brandonas Daviesas, kuris, nors ir ketvirtojo kėlinio viduryje užsidirbo nereikalingą nesportinę pražangą, visos dvikovos metu „laužė“ arenos lankus ir karaliavo turkų baudos aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA

B. Daviesas surinko 25 taškus ir 35 naudingumo balus. Jam puikiai talkino kitas amerikietis Nate'as Woltersas, rungtynių pradžioje pataikęs itin pscihologiškai svarbius metimus. Viso N. Woltersas surinko 18 taškų ir 24 naudingumo balus.

Fantastinį svečių puolimą lėmė nesugaudomai skirstomas kamuolys. Vien Kostas Sloukas atliko 10 rezultatyvių perdavimų, kai visa žalgiriečių komanda tai padarė 18 kartų. Viso „Fenerbahče“ sėkmingai asistavo 24 sykius ir taip sėkmingai tolo kone visų rungtynių metu.

Ketvirtojo kėlinio viduryje viso ketvirtfinalio metu spindėjęs Marko Guduričius pataikė du tritaškius iš eilės ir nutolino „Fenerbahče“ 20-ies taškų skirtumu (64:84), nuo šios akimirkos arenoje ėmė aidėti skanduotė „žaliai balti!“, tačiau Lietuvos čempionų sugrįžimas tapo neįmanomu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 25 (9/12 dvit., 35 naud. bal.), Nate’as Woltersas 18 (7/9 metimai), Marius Grigonis ir Aaronas White’as po 7, Artūras Milaknis ir Thomasas Walkupas po 6.

„Fenerbahče“: Bobby Dixonas 25 (4/5 dvit., 5/5 trit., 32 naud. balai), Kostas Sloukas 15 (10 rez. perd.), Janas Vesely 12, Marko Guduričius 11.

Vis dėlto, lemiamą mūšį dideliu skirtumu pralaimėjęs „Žalgiris“ sezoną Eurolygoje baigė garbingai. Dar prieš mėnesį-kitą Lietuvos čempionų galimybėmis prasibrauti į ketvirtfinalio etapą svajoti galėjo tik patys ištikimiausi sirgaliai, o Š. Jasikevičiaus kariauna tik dar kartą įrodė, kad sporte, kaip ir, ko gero, visur kitur, stebuklų nutinka.

REKLAMA

Apie tai po pergalingo vakaro kalbėjo ir tituluočiausias Eurolygos treneris, „Fenerbahče“ strategas Ž. Obradovičius. Vyresniuoju Šaro broliu ir mokytoju laikomas specialistas neskubėjo džiaugtis savo komandos pergale. 

Rimtai įraudęs ir kukliai besišypsantis treneris dėkojo „Žalgirio“ organizacijai ir visam klubui už tokio aukšto lygio dvikovas ir pridūrė, kad Š. Jasikevičius su šia komanda padarė tai, apie ką bus galima kalbėti dar metų metus.

Įvykius iš „Žalgirio“ arenos nuo 20:00 val. galėjote sekti kartu su portalu tv3.lt

Rungtynių eiga:

Startiniai penketai:

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Aaronas White'as, Leo Westermannas, Brandonas Daviesas

REKLAMA

„Fenerbahče“: Ali Muhammedas, Marko Guduričius, Janas Vesely, Luigi Datome, Nicola Melli

Ketivrtas kėlinys: (82:99)

Pirmuosius atkrintamųjų taškus karjeroje pelno Rokas Jokubaitis, žaliai-balta pasidabinę gerbėjai ploja atsistoję ir dėkoja komandai už dar vieną nuostabų sezoną Eurolygoje.

M. Grigonis pataiko pirmą savo tritaškį, komandas skiria 12 taškų (78:90).

N. Woltersas pataiko tritaškį ir žalgiriečiai sumažina atsilikimą (71:86), tačiau lieka vos 4 minutės.

M. Guduričiaus tritaškis komandas atskiria 20 taškų (64:84).

Tas pats B. Daviesas baudžiamas nesportine pražanga, o M. Guduričius smeigia tritaškį per rankas ir viltys po truputį bliūkšta (64:81)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Daviesas pataiko dvitaškį su pražanga, bet svečiai surengia greitą ataką (64:74).

Trečias kėlinys: (61:72)

Kėlinio pabaigą 5:0 laimėję žalgiriečiai prieš lemiamą ketvirtį dar nesudeda ginklų (61:72).

Š. Jasikevičius užsidirba techninę pražangą, o „Fenerbahče“ tolsta po kosminio K. Slouko tritaškio (56:72)

Th. Walkupas krauna kamuolį į krepšį su varžovo pražanga, jau kitoje atakoje amerikietis kabina kamuolį B. Daviesui (52:59)

A. Muhammedas 23-ą minutę pelno 21-ąjį tašką, J. Vesely pataiko dvitaškį su pražanga ir svečiai vėl bėga dviženkliu skirtumu (48:59)

Įspūdingas Aa. White'o dėjimas pakelia visus arenoje susirinkusius žmones ant kojų, netrukus kauniečiai perima kamuolį ir B. Daviesas pelno dvitaškį su pražanga (48:52).

REKLAMA

16-ą tašką pelno A. Muhammedas, greitoje atakoje dvitaškį pelno L. Westermannas.

Antras kėlinys: (41:49)

Super svarbią ir sunkią atkarpą, kurioje buvo atsiliekama ir 17 taškų, atlaikę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai į ilgąją pertrauką žengia turėdami 8 taškų deficitą (41:49).

Prabyla ir M. Guduričius, bet kitoje atakoje tritaškį dar kartą smeigia A. Milaknis (38:49).

Psichologiškai itin svarbų tritaškį pataiko A. Milaknis, bet J. Vesely toliau karaliauja žalgiriečių baudos aikštelėje (33:46)

Žaliai-baltų puolimas įgauna pagreitį, bet „Fenerbahče“ ir toliau fantastiškai atakuoja iš toli. Negana to, D. Thompsonas prasižengia ties tritaškio linija, o  varžovas realizuoja visus metimus.

REKLAMA

Aa. White'as smeigia tritaškį, N. Woltersas prideda dvitaškį su pražanga ir žalgiriečiai artėja (28:36).

Pirmuosius 4 savo taškus pelno ir B. Daviesas, o svečiai po truputį pradeda pramesti laisvi (22:32).

Pirmas kėlinys: (16:30)

Turkai žaidžia rezultatyviausią kėlinį per visą ketvirtfinalio seriją, pataiko visus šešis tritaškius ir jau po pirmųjų dešimties minučių bėga 14 taškų skirtumu (16:30).

Fantastišką kėlinį žaidžia A. Muhammedas. 100-ąjį perimtą kamuolį Eurolygoje užfiksavęs įžaidėjas kol kas pataiko viską (10:27)

4/4. Toks yra varžovų tritaškių pataikymas per pirmas aštuonias minutes (8:24).

„Fenerbahče“ akivaizdžiai žaidžia ramiau ir susikuria paprastesnių progų užbaigti atakas. Po N. Melli dvitaškio komandas skiria 11, vėliau 14, ir netgi 16 taškų (5:21).

Beveik tris minutes trukusią sausą žalgiriečių praždią tritaškiu nutraukia L. Westermannas (3:7).

Pirmuosius rungtynių taškus triukšmingoje arenoje pelno svečiai. Savo sąskaitą atsidaro A. Muhammedas, tritaškį per rankas smeigia ir L. Datome (0:5).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų