REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vakar „Žalgirį“ palaikė sužadėtinė“, – nusijuokė maratonininkas Remigijus Kančys. Tuo tarpu Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvio laukė ne mažiau įdomesnė veikla – dūkti su beveik aštuonių mėnesių dukrele Elze.

„Vakar „Žalgirį“ palaikė sužadėtinė“, – nusijuokė maratonininkas Remigijus Kančys. Tuo tarpu Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvio laukė ne mažiau įdomesnė veikla – dūkti su beveik aštuonių mėnesių dukrele Elze.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu daugiau veiksmo, bet prioritetai liko tie patys – treniruotis ir rodyti geriausius rezultatus karjeroje“, – ryžtingai kalbėjo R.Kančys, nusitaikęs į Tokijo olimpines žaidynes.

REKLAMA

Išvydus olimpinių žaidynių normatyvus – dvejopi jausmai

Pirmą maratoną 31-erių R.Kančys įveikė 2013-aisiais (Hanoveryje – 2 val. 30 min. 31 sek.) ir jau po dvejų metų Berlyne iškovojo kelialapį į Rio de Žaneiro žaidynes. 2016-ųjų olimpiadoje Brazilijoje maratonininkas tarp daugiau nei pusantro šimto dalyvių finišavo 24-as, o po metų Hanoveryje vos nepagerino Lietuvos rekordo – nuotolį jis įveikė per 2 val. 13 min. 12 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau stabiliam rezultatų augimui sutrukdė pernai išsivystęs Achilo sausgyslės uždegimas – lengvaatlečio pasiruošimas Europos čempionatui buvo komplikuotas.

„Turėjau traumelę, pasiruošime buvo truputį problemų, bet dabar viskas gerai. Jei kas, jau žinau, kaip užbėgti prieš problemą, jei kažką pajaučiu. Atlieku specialius pratimus ir su trauma nebeturiu nieko bendro“, – per petį nusispjovė R.Kančys.

Šiam sezonui olimpietis rengėsi Alikantėje (Ispanija), o pirmieji vasaros startai jau čia pat – gegužės 5-ąją Prahoje (Čekija) R.Kančys bėgs maratoną, o birželio 9-ąją įveiks „Hollister“ pusmaratonį „Citadele Kauno maratone“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Treniruočių stovykla praėjo puikiai, surinkta nemažai kilometrų, atlikta įvairiausių naujų treniruočių, kurių dar nebuvau daręs. Gal kiek sunkoka buvo daryti vienam tas treniruotes, nes padėjo tik šeimyna. Šiaip patenkintas stovykla, viskas gerai. Prahos maratonas parodys, koks man bus šis sezonas, į kurią pusę linksiu, – sakė R.Kančys.

Varžybos Prahoje maratonininkui svarbios dėl to, kad čia jis tikisi įvykdyti šių metų pasaulio čempionato normatyvą bei iškovoti svarbius reitingo taškus, kovojant dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes.

REKLAMA

Normatyvai į svarbiausią ketverių metų sporto renginį šįkart šokiruojančiai aukšti: 2016-aisiais maratonininkams pakako distanciją įveikti greičiau nei per 2 val. 19 min., o norint vykti į Tokiją tam reikės arba bėgti per 2 val. 11 min. 30 sek., arba figūruoti tarp geriausių atletų šios rungties planetos reitinge.

„Pamačius normatyvus, pirma reakcija buvo „vau“, nes normatyvai – kosminiai. Tenka prisitaikyti prie naujos sistemos, rinkti taškelius ir patekti tokiu būdu. Esu neutralus, stengiuosi padaryti viską, ką galiu, o parodys laikas, ar surinksiu tuos taškus“, – nedramatizavo R.Kančys.

REKLAMA

Gimus dukrai – tėvystės atostogos ir nuo sporto

Praėjusių metų Europos lengvosios atletikos čempionatas R.Kančiui nublanko prieš svarbiausią gyvenimo įvykį – praėjus vos porai savaičių nuo starto Berlyne jam gimė dukra Elzė. Sportininkas neslepia, kad įprasta rutina pasikeitė kardinaliai.

„Kai gimė dukra, pasiėmiau mėnesį tėvystės atostogų ne tik darbe, bet ir sporte. Reikėjo apsiprasti su naujomis pareigomis, nebuvo lengva. Dabar jau truputėlį adaptavomės, bet viskas priklauso nuo antros pusės. Jei sužadėtinė nepadėtų, būtų sudėtingiau, bet man labai pasisekė. Sportavimas yra kitoks nei buvo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

prieš tai, reikia susiderinti – išbėgti ar anksčiau, ar vėliau nei visada, reikia derintis prie šeimynos“, – su šypsena pasakojo R.Kančys.

Tačiau motyvacijos siekti aukštumų sporte pakitus dienotvarkei tikrai nesumažėjo.

„Mano poilsis dabar yra su mažyle žaidžiant žaidimus (juokiasi – aut. past.). Tačiau prioritetai liko tie patys – treniruotis ir rodyti geriausius karjeros rezultatus. Stengiuosi bėgti kuo greičiau, link to ir judu, reikia tik išlaukti“, – teigė R.Kančys, vis pasvajojantis ir apie pakoreguotą Lietuvos rekordą.

REKLAMA

Ypatingu startu maratonininkui taps bėgimas „Citadele Kauno maratone“ – ne tik dėl to, kad čia jį bėgantį varžybose pirmą kartą išvys dukra, bet ir todėl, kad sportininkas užaugo drauge su svarbiausiu bėgimo renginiu Kaune.

„Mano bėgimo trasose, kur kasdien treniruojuosi, visada malonu varžytis. Dalyvauju čia nuo pat pirmo maratono, todėl jausmas visai kitas. Buvau pirmame, antrame, trečiame, praleidau gal tik vieną, – sakė R.Kančys. – Organizatorius pažįstu nuo pat „Citadele Kauno maratono“ įkūrimo. Žinomas kiekvienas trasos metras atmintinai, galima bėgti be laikrodžio (juokiasi – aut. past.).“

REKLAMA

„Hollister“ pusmaratonyje arba „Continental“ 10 km bėgime Kaune dalyvaus ir R.Kančio sesuo Loreta. Pasak jo, L.Kančytė turi geras galimybes tapti pasaulinio lygio maratonininke.

„Sesuo dar tik po truputį atsiskleidžia. Tikiu, kad ateityje ji bus kur kas geresnė nei aš, jai nereikia sekti mano pėdomis – ji turi savo, kur kas geresnį, kelią. Loretai reikia subręsti iki to maratono, bet kiekvienais metais ji gerina savo asmeninius rekordus, tad ta diena, kada bėgs maratoną, kažkada išauš“, – neabejojo R.Kančys.

Daugiau informacijos apie birželio 9-ąją vyksiantį Kauno maratoną rasite kaunomaratonas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų