REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai praėjusių metų gruodžio mėnesį buvo ištraukti 2020-ųjų metų Europos futbolo čempionato atrankos burtai, lietuvius užklupo dvejopi jausmai.

Kai praėjusių metų gruodžio mėnesį buvo ištraukti 2020-ųjų metų Europos futbolo čempionato atrankos burtai, lietuvius užklupo dvejopi jausmai.

REKLAMA

Burtai nulėmė, kad Lietuvos futbolo rinktinė varžysis B grupėje prieš Ukrainą, Liuksemburgą, Serbiją ir Portugaliją.

Ir nors mūsiškiams kliuvo pajėgūs priešininkai, daugelis gerbėjų džiaugėsi pamatę vienoje grupėje su lietuviais atsidūrusius portugalus.

Europos čempionės titulą ginanti komanda savo sudėtyje turi daug garsių žaidėjų, tačiau nė vienas iš jų negali prilygti populiariausiam pasaulio sportininkui Cristiano Ronaldo.

Galimybę išvysti vieną geriausių planetos futbolininkų lietuviai turės rugsėjo 10-ąją dieną, kai komandos tarpusavyje grumsis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

Norintiems savo akimis iš arti pamatyti C. Ronaldo reikėtų suskubti.

Oficialioje prekyboje beliko maždaug apie 300 bilietų ir tik į pačias pigiausias vietas Pietų tribūnoje, jų kaina siekia 18 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius portalui tv3.lt atskleidė, kad artėjant rungtynių dienai prekyboje gali atsirasti ir papildomų bilietų.

REKLAMA

„Bilietų prekyboje vis dar yra, tačiau mūsų skaičiavimais jau nupirkta apie 95% jų, todėl nėra abejonių, kad stadionas bus sausakimšai užpildytas. Labai realu, kad artėjant rungtynių dienai oficialioje prekyboje atsiras papildomų bilietų.

Pagal reikalavimus FIFA organizacijai esame įpareigoti palikti 200 bilietų, taip pat 400 bilietų yra rezervuoti Portugalijos rinktinės sirgaliams. Kaip ir įprasta tam tikras bilietų skaičius yra skirtas mūsų rėmėjams, partneriams ir futbolą lankantiems vaikams“,- pasakojo LFF generalinis sekretorius.

REKLAMA
REKLAMA

E. Stankevičius net neabejoja, kad toks netradicinis bilietų anšlagas yra susijęs su galimu C. Ronaldo atvykimu.

Tiesa, niekas nėra užtikrintas, kad žymusis portugalas rugsėjo mėnesį tikrai spardys kamuolį ant dirbtinės LFF stadiono dangos.

Paklaustas, ką darytų, jeigu C. Ronaldo į Lietuvą neatvyktų ir taip sukeltų mūsų futbolo gerbėjų nepasitenkinimą, E. Stankevičius išlieka optimistas.

„Žinoma, nepasitenkinimas būtų labai didelis, nes daugiau nei akivaizdu, kad didžioji dalis nusipirkusių bilietus į šias rungtynes taip pasielgė norėdami iš arti pamatyti Cristiano. Daug ką gali nulemti ir žaidėjų sveikatos būklė ir traumos.

Visgi, aš manau, kad šansai pamatyti garsųjį portugalą mūsų šalyje yra pakankamai dideli. Visų pirma, jis dar oficialiai nėra paskelbęs apie karjeros pabaigą rinktinėje, o ir Portugalijos startas atrankos varžybose nuteikia optimistiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos čempionai portugalai per dvi pirmąsias rungtynes abu kartus sužaidė lygiosiomis. 2 taškai per 2 rungtynes tikrai nėra geras rezultatas jiems, todėl labai realu, kad šios rinktinės treneris Fernando Santosas į Lietuvą norės atvykti turėdamas pajėgiausią sudėtį.

Be to, per burtų traukimo ceremonijoje teko pabendrauti su legendiniu portugalu Luisu Figo. Jis taip pat patvirtino, kad priklausomai nuo situacijos grupėje Portugalija tikrai nerizikuos ir kol neužsitikrins vietos Europos pirmenybėse, visuose atrankos susitikimuose sieks turėti savo stipriausią sudėtį“,- apie C. Ronaldo situaciją pasakojo E. Stankevičius.

LFF generalinis sekretorius pasidžiaugė, kad pakankamai sparčiai perkami bilietai ir į atrankos rungtynes su Ukraina, kurios vyks rugsėjo 7-ąją dieną.

REKLAMA

Anot jo, susidomėjimą šia dvikova įtakoja artimas lietuvių ryšys su ukrainiečiais, kurių futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio postas priklauso buvusiam legendiniam puolėjui Andrejui Ševčenkai.

E. Stankevičių šiek tiek stebina, kad bent jau kol kas mažiausiai bilietų parduota į dvikovą su Serbija.

Visgi, su šia komanda lietuviai savo namų stadione žais spalio 14-ąją dieną ir tai bus paskutinė mūsiškių dvikova namuose šiose atrankos varžybose.

Tuo metu artimiausias Lietuvos rinktinės mačas namuose – birželio 7-ąją dieną su Liuksemburgu.

Būtent šiai ekipai mūsiškiai išvykoje pralaimėjo 1 – 2 atrankos varžybų starte.

E. Stankevičius paklaustas, ar galima tikėtis, kad į Lietuvą atvyksianti Portugalijos rinktinė su C. Ronaldo prašys suteikti išskirtines sąlygas, LFF generalinis sekretorius net neabejoja, kad taip ir nutiks.

REKLAMA

Kaip pavyzdį jis pateikė 2017-ųjų metų birželį Latvijoje vykusias pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes su Portugalija, kurias svečiai laimėjo 3 – 0, o nugalėtojams du įvarčius mušė tas pats C. Ronaldo.

„Beveik nėra abejonių, kad Portugalijos futbolo rinktinė prieš atvykdama pas mus pateiks ilgą specialių pageidavimų sąrašą – pradedant nuo pasitikimo oro uoste, apgyvendinimo ar taisyklių žiniasklaidos atstovams.

Žinoma, už didžiąją dalį paslaugų susimokės pati Portugalijos futbolo federacija, tačiau priėmimas tikrai nebus eilinis. Apie tai jau teko kalbėtis su futbolo atstovais iš Latvijos, kur jau yra lankęsis C. Ronaldo su rinktine. Papildomo pasiruošimo bus tikrai nemažai, bet yra verta dėl ko pasistengti“,- reziumavo E. Stankevičius.

Jis, kaip ir daugelis lietuvių nekantriai laukia dvikovos su portugalais ir viliasi, kad LFF stadionas sulauks iki šiol garbingiausio svečio per savo visą gyvavimo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų