REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Arvydas Sabonis turi skirtingą nuomonę dėl mūsų šalies teisėjų darbo.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Arvydas Sabonis turi skirtingą nuomonę dėl mūsų šalies teisėjų darbo.

REKLAMA

Antradienį LKF metinėje konferencijoje R. Milašius pareiškė, kad Lietuvoje 20 procentų teisėjų turėtų dirbti iš užsienio.

„Kol mes Lietuvoje neturėsime 20 proc. teisėjų iš užsienio, tol nieko nebus. Mes tame vandenyje supamės, žaidžiame ir galvojame, kad tobulėjame, bet taip nėra.

Rodiklis buvo, kai atvažiavo Luigi Lamonica ir pamatėme, kaip buvo teisėjautos Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės. Aš manau, kad jeigu nebūtų šito žmogaus, būtų įvykę tas pats, kaip ir Graikijoje, Ispanijoje, Turkijoje bei Serbijoje. Yra kur mokytis, yra ką daryti.

Manau, kad turėsime daug ką pakalbėti ir aš daug ką pasakysiu – mes turime judėti į priekį“,- sakė LKL vadovas.

Po savaitės LKF Teisėjų asociacija susitiks su Lietuvos krepšinio lygų atstovais.

Būtent šiame susitikime R. Milašius žada išdėstyti savo mintis.

Tuo metu LKF prezidentas A. Sabonis turi kitokią nuomonę dėl Lietuvos teisėjų darbo.

„Galima daug ko norėti. Aš manau, kad turime savo teisėjus, kurie nėra blogi. Visas tas šalis ir lygas minėjęs LKL vadovas dar galėjo įterpti ir NBA. Kaip jau ne kartą matėte, ten irgi yra daug nepatenkintų teisėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra normalu ir man neaišku, kodėl ši tema yra taip aštrinama. Nežinau, ar buvo metai, kai kažkas nebūtų nepatenkintais teisėjais. Niekur nedingsi“, – savo nuomonę išreiškė Sabonis.

REKLAMA

Labai panašią poziciją šiuo klausimu turi ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Balandžio 30 dieną turėsime susitikimą su FIBA atstovais, atsakingais už teisėjų vystymą ir strategiją. Bet FIBA pozicija yra ugdyti vietinius teisėjus, mes Lietuvoje turime dvylika licencijuotų FIBA teisėjų ir tai nėra blogai. Teisėjai yra labai populiari tema, kurios galima imtis, kai nėra ką pasakyti“, – A. Saboniui antrino M. Špokas.

Primename, kad Karaliaus Mindaugo taurėje pirmąjį kartą teisėjavo teisėjas iš užsienio Luigi Lamonica.

Jis dirbo pusfinalyje tarp Vilniaus „Ryto“ ir „Neptūno“ bei finalo dvikovoje tarp sostinės ekipos ir Kauno „Žalgirio“.

Tuo metu kitose šalyse per taurių varžybas nemažai kritikos kliuvo teisėjams, o Graikijoje Pirėjo „Olympiakos“ po dviejų kėlinių apskritai atsisakė tęsti mačą su Atėnų „Panathinaikos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų