REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ pradėjo mūšius Eurolygos atkrintamosiose – po skaudaus pralaimėjimo 43:76, pergalingai 82:80 atsitiesė prieš Stambulo „Fenerbahče“. Viena pergalė Stambule – geriausia, ko galėjo tikėtis „Žalgirio“ gerbėjai, nors itin skaudus pirmas pralaimėjimas ir paliko nemalonų poskonį.

Kauno „Žalgiris“ pradėjo mūšius Eurolygos atkrintamosiose – po skaudaus pralaimėjimo 43:76, pergalingai 82:80 atsitiesė prieš Stambulo „Fenerbahče“. Viena pergalė Stambule – geriausia, ko galėjo tikėtis „Žalgirio“ gerbėjai, nors itin skaudus pirmas pralaimėjimas ir paliko nemalonų poskonį.

REKLAMA

Šviežiausius įvykius apžvelgė Krepsinis.net redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas bei komentatorius Tautvydas Kubilius bei TV3 žinių veidas Vilius Stalgaitis.

T.Kubilių sužavėjo „Žalgirio“ ramybė po skaudaus pirmojo pralaimėjimo. Aistros nebuvo liejamos nei aikštelėje, nei spaudos konferencijoje, o išvados padarytos buvo jau nuo pirmųjų antrojo mačo minučių.

Antrojo susitikimo herojumi tapęs Edgaras Ulanovas prieš mačą E.Pulkovskio paklaustas apie padidėjusio atlyginimo naštą teigė, kad jo didelės sumos neslegia, nors sezono pradžioje rezultatai ir rodė kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

„500 tūkstančių yra lūkesčius keliantis statusas. Vietiniai žaidėjai mažose rinkose yra labai brangūs, ispanai, rusai ir graikai taip pat daug išleidžia. Vis dėlto Ulanovas per vieną mačą savo algą atidirbo, praėjusį sezoną per dvi atkrintamųjų rungtynes „Žalgiris“ uždirbo milijoną“, – teigė E.Pulkovskis.

REKLAMA

T.Kubilius pabrėžė, kad šią vasarą „Žalgirio“ laukia panašios užduotys siekiant išlaikyti žaidėjus, didelių pinigų ateityje gali tikėtis ir M.Grigonis. Būtent tarp šių dviejų žaidėjų „Žalgiriui“ gali tekti rinktis, kas pakeis Paulių Jankūną kaip frančizės veidas. Tiek M.Grigonis, tiek E.Ulanovas buvo giriami ir dėl pergalingos atakos. M.Grigonis nemetė pasitaikius pirmai progai, prasiveržė arčiau krepšio ir savo agresyvumu metimui išvedė E.Ulanovą, kuriam ranka nesudrebėjo.

Iškilus teorijai, kad „Fenerbahče“ po pirmojo triuškinančio laimėjimo galėjo atsipalaiduoti, V.Stalgaitis nepatikėjo, kad taip gali būti Eurolygos atkrintamosiose, o E.Pulkovskis atskleidė po rungtynių bendravęs su rusų žurnalistais. Maskvos CSKA taip pat lengvai laimėjo pirmąjį mačą, o antrajame krito. „Armiečiai“ po rungtynių pripažino, kad po lengvo pirmojo mačo nusiteikimas ir užsidegimas pasikeičia.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia analogija buvo rasta ir praėjusio sezono atkrintamosiose, kai Atėnų „Panathinaikos“ lengvai laimėjo pirmąjį mačą prieš Madrido „Real“, tačiau po to krito tris kartus paeiliui ir liko prie suskilusios geldos. Pagyrų sulaukė ir po pirmojo susitikimo pasitempęs Deonas Thompsonas, puikiai gynęsis prieš varžovų atakas „du prieš du“ ir savo agresyvumu nesuteikęs Antanui Kavaliauskui progos pasirodyti aikštėje.

„Žalgiris“ antrajame mače naudojo itin siaurą aukštaūgių reakciją, susidariusią tik iš Brandono Davieso, Aarono White‘o ir D.Thompsono bei kartais jiems talkinusio E.Ulanovo. Mačams jau yra registruojamas nugaros skausmus kenčiantis komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Vis dėlto E.Pulkovskis iškėlė teoriją, kad puolėjas šioje serijoje ant parketo nežengs, nes po ilgos pertraukos sugrįžti į pačias svarbiausias sezono kovas yra tiesiog per sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pagrindiniai „Žalgirio“ rezervai likusiuose mačuose buvo išskirti tolimi metimai, Aaronas White‘as ir Artūras Milaknis. Ypatingai svarbus namų mačuose turėtų būti A.White‘as, kurio žaidimo lygis itin priklauso nuo energijos, kurios „Žalgirio“ arenoje trūkti neturėtų.

Tuo tarpu A.Milaknis, V.Stalgaičio nuomone, šioje serijoje nėra ypatingai tinkamas žaidėjas, nes „Fenerbahče“ lengvieji kraštai yra aukšti ir fiziški, todėl lietuviui gynyboje yra tiesiog per sunku, nors savo tritaškių jis gali prišaudyti visada.

Varžovų gretose buvo išskirti charakterio neparodę pajėgūs žaidėjai – lemiamoje atakoje liniją užmynęs Marko Guduričius ir pirmuosiuose mačuose kiek perdegęs bei pražangas rinkęs Janas Vesely. „Fenerbahče“ rezervu buvo pavadintas galimai po traumos gryšiantis Joffrey Lauvergne‘as. Prancūzas gali išderinti „Žalgirio“ rotaciją ir nebeleisti E.Ulanovo naudoti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

REKLAMA

„Kauniečių pergalė gal ir nepakeitė bendrų serijos svarstyklių, tačiau emocinis fonas jau yra kitoks. „Fenerbahče“ suprato, kad jie gali ir pralaimėti šią seriją, o „Žalgiris“, atvirkščiai, pajuto, kad gali laimėti“, – pergalės svarbą išskyrė E.Pulkovskis.

Ekspertų prognozės išsiskyrė – V.Stalgaitis teigė, kad „Žalgiris“ seriją pralaimės 1:3, T.Kubilius pergalę 3:2 skyrė „Žalgiriui“, o jam pritarė ir E.Pulkovskis. Tiesa, pesimistiškiausiu pasirodęs V.Stalgaitis pats palinkėjo, kad jo prognozė neišsipildytų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų