REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo per 48 valandas pamiršti skaudų pralaimėjimą ir sudavė atsakomąjį smūgį Eurolygos milžinei Stambulo „Fenerbahče“ ekipai. Fantastiškai tris kėlinius puolime žaidę ir krepšį atakavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išlygino ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1, taip perimdami namų aikštės pranašumą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo per 48 valandas pamiršti skaudų pralaimėjimą ir sudavė atsakomąjį smūgį Eurolygos milžinei Stambulo „Fenerbahče“ ekipai. Fantastiškai tris kėlinius puolime žaidę ir krepšį atakavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išlygino ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1, taip perimdami namų aikštės pranašumą.

REKLAMA

Lietuvos čempionai Stambule buvo stipresni 82:80 (20:21, 26:18, 27:19, 9:22). Dabar serija keliasi į Kauną, kur bus žaidžiamos dvejos rungtynės kitą savaitę.

Tai buvo pirmasis „Fenerbahče“ pralaimėjimas namų arenoje šį sezoną.

Kauniečiai dominavo tris kėlinius, bet išbarstė 15 taškų pranašumą, turėtą prieš lemiamą kėlinį. Likus žaisti 38 sekundes turkai išlygino rezultatą 80:80, bet tada E.Ulanovas pataikė dvitaškį, „Fenerbahče“ suklydo ir turėjo pažeisti taisykles prieš L.Westermanną.

Jis prametė pirmą baudą ir tada specialiai antrą, kad turkai negalėtų imti minutės pertraukėlės ir regzti atakos, kuriai būtų turėje 4 sekundes. Desperatiškas šeimininkų metimas tikslo nepasiekė ir lietuviai triumfavo.

REKLAMA
REKLAMA

E.Ulanovas ne tik tapo didvyriu, bet ir sužaidė geriausias sezono rungtynes. Puolėjas rungtyniavo net 33 minutes, per kurias pelnė 20 taškų (9/10 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus. Tai rezultatyviausios ir naudingiausios E.Ulanovo rungtynės sezone.

REKLAMA

14 taškų pridėjo Nate’as Woltersas, Brandonas Daviesas 13. „Žalgiris“ šiose rungtynėse realizavo net 24/34 dvitaškių (70,6 proc.). Paulius Jankūnas jau buvo registruotas rungtynėms, bet aikštėje nepasirodė, kaip ir Antanas Kavaliauskas bei Rokas Jokubaitis.

Pirmą mačą kauniečiai Stambule pralaimėjo 43:78, o šią taškų ribą antrame susitikime pasiekė dar antrojo kėlinio metu, sužaidus 18 minučių.

Būtent antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą, o dar stipriau į priekį šovė prasidėjus trečiam kėliniui.

REKLAMA
REKLAMA

Jame buvo įgyta 17 taškų persvara, tačiau visa išvaistyta ketvirto kėlinio metu. Vis tik galiausiai sėkmė šypsojosi žaliai-baltiems.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 20, N.Woltersas 14, B.Daviesas 13, M.Grigonis 9, D.Thompsonas 8, Th.Walkupas ir L.Westermannas po 6, A.Milaknis ir A.White’as po 3.

„Fenerbahče“: L.Datome 17, K.Sloukas 15, J.Vesely 12, M.Guduričius 11.

***

Starto penketai. „Žalgiris“: L.Westermannas, M.Grigonis, E.Ulanovas, A.White’as ir B.Daviesas. „Fenerbahče“: A.Muhammedas, M.Mahmutoglu, M.Guduričius, N.Melli ir A.Duverioglu.

Ketvirtasis kėlinys: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“

Tris minutes kauniečiai nepelnė taškų ir turkai artėjo iki 62:73. Įpusėjus kėliniui „Fenerbahče“ sumažino atsilikimą iki vienženklio, 68:77.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Fenerbahče“ po tritaškio artėjo iki 71:77, bet gaisrą kiek ramino E.Ulanovas, perėmęs kamuolį ir krovęs jį iš viršaus.

Likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes Th.Walkupas prametė abi baudas ir nepasinaudojo šansu padidinti persvarą, kuri tirpo iki keturių taškų 75:79. Netrukus ir B.Daviesas pataikė tik vieną iš dviejų, o po J.Vesely dėjimo turkai dar labiau artėjo 77:80.

N.Kaliničius kitoje atakoje stojo mesti baudas ir pataikęs vieną mažino atsilikimą iki 78:80. L.Datome pataikė dvitaškį ir likus žaisti 38 sekundes rezultatas tapo lygus 80:80.

Trečiasis kėlinys: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ 58:73 (21:20, 18:26, 19:27)

M.Grigonis pataikė tris baudų metimus ir „Žalgiris“ įgijo rekordinę persvarą 53:42. Netrukus gynėjas pridėjo dvitaškį ir dar labiau tolino lietuvius 55:42.

REKLAMA

E.Ulanovas tęsė sėkmingą savo žaidimą ir toliau didino „Žalgirio“ pranašumą. Kauniečiai įpusėjus trečiam kėliniui pirmavo net 63:46.  

„Fenerbahče“ pradėjo nervintis, žaidėjai nuolat ginčyjosi su teisėjais ir akivaizdžiai rodė, kad nesutinka su sprendimais. Vis tik techninę gavo ne jie, o Šarūnas Jasikevičius. Po jo techninės pražangos kauniečiai pirmavo 71:56.

Antrasis kėlinys: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ 39:46 (21:20, 18:26)

E.Ulanovas du kartus iš eilės pataisė netaiklius komandos draugų metimus ir leido „Žalgiriui“ pirmauti 30:26. A.Milaknis ir N.Woltersas smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ atitrūko 36:28. Netrukus M.Grigonis baudų metimais persvarą didino iki dviženklės 40:30.

REKLAMA

L.Westermannas pataikė dar vieną tolimą metimą ir kauniečiai per 18 minučių jau buvo pelnę tiek taškų, kiek per visas pirmas rungtynes – 43. Netrukus tritaškį įsūdė ir A.White’as, o „Žalgiris“ išliko priekyje 46:36.

Pirmasis kėlinys: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ 21:20

Abu treneriai rungtynes pradėjo visiškai tokiais pačiais starto penketais, kaip ir pirmąjį ketvirtfinalio mačą. „Fenerbahče“ rungtynes pradėjo trimis tritaškiais – du įsūdė M.Guduričius, vieną pridėjo N.Melli, o Š.Jasikevičius ėmėsi greitų keitimų, į aikštę mesdamas D.Thompsoną ir Th.Walkupą. Pastarasis per kelias minutes gavo dvi pražangas ir greitai sėdo ant suolo. Įpusėjus kėliniui turkai pirmavo 13:8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Westermannas ir N.Woltersas pataikė po tolimą metimą, D.Thompsonas pridėjo dvitaškį ir kauniečiai laimėję atkarpą 8:0 pirmą kartą buvo priekyje 18:15.

„Žalgiris“ neišlaikė persvaros, bet per pirmą kėlinį surinko 20 taškų. Palyginimui, pirmame susitikime rezultatyviausio savo kėlinio metu kauniečiai buvo pelnę 14.

Visų rungtynių epizodus žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų