REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis Kauno „Žalgirio“ šokis Stambulo „Ülker“ arenoje nebuvo toks, kokio tikėjosi ištikimiausi klubo sirgaliai.

Pirmasis Kauno „Žalgirio“ šokis Stambulo „Ülker“ arenoje nebuvo toks, kokio tikėjosi ištikimiausi klubo sirgaliai.

REKLAMA

Antradienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pajėgiausiai reguliariojo sezono komandai priešinosi tik pirmąsias penkiolika minučių, vėliau „Fenerbahče“ nubėgo toli į priekį ir triumfavo 76:43.

43 pelnyti taškai – naujas „Žalgirio“ antirekordas Eurolygoje, o pralaimėjimas 33 taškų skirtumu atkrintamose varžybose yra trečias didžiausias lygos istorijoje.

Iškart po šių košmariškų rungtynių kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičiaus bendraudamas su žiniasklaidos atstovais prasitarė, kad ir pats padarė klaidų ruošdamas komandą rungtynėms.

„Atsitiko tai, ko labiausiai bijojome kaip treneriai. Turime prisiimti atsakomybę, ypač aš, nes neprivertėme žaidėjų suprasti, kad šiandien daugiausiai lems fizinis kontaktas, su kuriuo „Fenerbahče“ mus tikrai pranoko. Momentais ne iki galo išaiškinome, kur galime juos nubausti. Dabar turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir atrasti, kas yra tarp kojų “, – po pirmųjų rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, ar tikrai viskas antradienio vakarą buvo taip blogai?

Krepšinio treneris ir buvęs krepšininkas Tomas Pačėsas svečiuodamasis TV3 žinių eteryje „Žalgirio“ žaidime įžvelgė ir pozityvių dalykų:

REKLAMA

„Gynyboje „Žalgiris“ atrodė pakankamai gerai, tačiau pritrūko puolimo. Sutrukdė nepataikyti metimai ir klaidos, kurios net neleisdavo užbaigti atakų. Manau, kad dar blogiau sužaisti būtų sunku.

Mano nuomone, nereikėtų mėtytis ir dėl vienų rungtynių spręsti, ką kardinaliai pakeisti komandos žaidime. Jų lyderiai buvo eliminuoti, kažkiek nustebino kiti žaidėjai, kurie paprastai nebūna tokie geri. Visi žino, kad Nikola Kaliničius nėra labai geras metikas, tačiau jam tai buvo labai gera diena atakuojant krepšį.

Tikimės, kad taip daugiau nebus. Sunkius metimus pataikė ir Marko Guduričius, gerą atkarpą sužaidė 36-erių Mohammedas Ali. „Žalgirio“ dėmesys varžovų lyderiams davė savo, tačiau prastas puolimas neleido kovoti dėl pergalės“,- TV3 studijoje sakė T. Pačėsas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot krepšinio specialisto, žalgiriečių veiksmus Stambule galėjo šiek tiek sukaustyti jaudulys ir emocijos.

Kaip pavyzdį jis pateikė Marius Grigonio du pramestus baudų metimus, nors prieš tai jis buvo pataikęs net 55 iš eilės.

Panašu, kad emocinis nusiteikimas galėjo pakišti koją ir kitiems lyderiams, ypač ekipos aukštaūgiams.

Net trys „Žalgiriui“ labai svarbūs priekinės linijos žaidėjai Brandonas Daviesas (3 tšk., 3 kl., -1 naud.bal.), Deonas Thompsonas (1 tšk., 4 kl. 4 praž. -4 naud. bal.) ir Antanas Kavaliauskas (2 tšk., 3 kl., 4 praž., -8 naud.bal.) susitikimą baigė turėdami neigiamą naudingumo balų skaičių.

Kaip minėjo ir T. Pačėsas, žalgiriečiams savo ruožtu pavyko gerokai apsunkinti gyvenimą aikštelėje pagrindiniams „Fenerbahče“ ginklams Kostui Sloukui (2 tšk.) ir Janui Vesely (2 tšk.), kuriuos svečiai sukaustė aklinoje gynyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, Željko Obradovičiaus paruošta gynyba veikė dar geriau, ką puikiai atspindi „Žalgirio“ pasiektas pelnytų taškų antirekordas ir 23 svečių klaidos.

Stambulo ekipos gynybos gniaužtai nepraslydo pro akis ir turkų žiniasklaidai.

„Fenerbahče“ buvo šių rungtynių favoritas, todėl nereikėtų stebėtis tokia mačo baigtimi, tačiau tikrai ne kasdien pamatysi taip gerai veikiančią gynybą.

Željko Obradovičiaus kariauna pademonstravo, kaip turėtų atrodyti ideali gynyba ir galvoje aš turiu ne tik 43 praleistus taškus. „Žalgiris“ galėjo įmesti ir 65, bet aš vis tiek būčiau kartojęs tą patį, kad „Fenerbahče“ gynyba buvo įspūdinga.

REKLAMA

Tiesiog sunku patikėti, kaip nuostabiai Željko auklėtiniai dirbo gynyboje per kiekvieną varžovų ataką“,- rašė eurohoops.net apžvalgininkas Utkanas Sahinas.

Tuo metu „Žalgiris“ turėjo beveik 48 valandas pamiršti košmarišką nesėkmę ketvirtfinalio starte, o pirmąją dvikovą dar kartą peržvelgęs Š. Jasikevičius rado daug pozityvumo.

„Galbūt kai kurios situacijos buvo geresnės nei atrodė – visumoje žaidimas buvo geresnis nei atrodė. Bet negalvojau, kad tiek nusileidome fiziniu kontaktu, kai turėjome galimybių daugiau kovoti, daugiau stumdytis kai kuriose situacijose. Tas mane nuvylė. Nusileidome fiziniu kontaktu ir noru. Galbūt mūsų galvos buvo koncentruotos kitur, o ne į ėjimą griūti dėl kiekvieno kamuolio.

REKLAMA

Mes tikrai susikūrėme neblogų situacijų, bet paprasčiausiai neužbaigėme situacijų aplink krepšį. Aišku, ir visai nepataikėme iš toli. Ta pati gynyba su visomis mūsų klaidomis, kurių bus visada, irgi nebuvo bloga, bet 23 klaidos, kamuolio neįvedimas, nenubaudimas jų ten, kur galime, yra pagrindiniai akcentai ketvirtadieniui.

Reikia atsitiesti. Matėme, kaip galime juos nubausti, kur galime nubausti. Turime pranašumų ir pirmąsyk per tiek laiko prieš „Fenerbahče“ turime tiek daug pranašumų. Tačiau reikia juos išnaudoti“,- trečiadienio vakarą tvirtino Šaras.

Kitokio „Žalgirio“ veido antrajame susitikime tikisi ir priešininkų strategas Ž. Obradovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai – atkrintamosios, todėl turime pamiršti praėjusias rungtynes. Žinome „Žalgirio“ ir Šarūno charakterį, todėl laukia kitoks mačas. Nesvarbu, kas nutiko vakar, rytoj viskas bus kitaip. Gerai žinome vienas kitą, nėra daug paslapčių. Žaidėme kartu sezono metu, turime tuos pačius žaidėjus, todėl strategijos daugmaž yra aiškios“, – trečiadienį sakė „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris.

Panašu, kad žalgiriečiams tai bus dar vienas charakterio testas, kokį šiame sezone komandos krepšininkai jau ne kartą išlaikė.

Tačiau reikėtų nepamiršti, kad kitoje barikadų pusėje stovi turbūt geriausia šiuo metu Eurolygos komanda.

Antrasis šios ketvirtfinalio poros mūšis Stambule ketvirtadienio vakarą startuoja 20.45 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų