REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą nepamirštamomis „Manchester City“ ir Londono „Tottenham“ rungtynėmis įspūdingai baigėsi UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio etapas.

Trečiadienio vakarą nepamirštamomis „Manchester City“ ir Londono „Tottenham“ rungtynėmis įspūdingai baigėsi UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio etapas.

REKLAMA

7 įvarčių drama Mančesteryje baigėsi šeimininkų pergale 4:3, bet bendru dviejų akistatu rezultatu 4:4 į pusfinalį pateko „Tottenham“.

Nesunkią pergalę 4:1 Porto mieste trečiadienį pasiekė ir „Liverpool“ klubas, o šios dvi komandos buvo paskutiniosios, iškovojusios vietą kautis pirmenybių pusfinalyje.

Kartu su „Tottenham“ ir „Liverpool“ tarp keturių geriausių Europos komandų pateko Amsterdamo „Ajax“ ir FC „Barcelona“ ekipos.

Nyderlandų klubas savo kelyje link pusfinalio iš turnyro sensacingai (3:2) eliminavo Turino „Juventus“ su Cristiano Ronaldo priešaky, anksčiau po „Ajax“ volu krito ir tituluotas Madrido „Real“ žvaigždynas.

REKLAMA
REKLAMA

„Barca“ kelias pusfinalio link atrodė, ko gero, lengviausiai. Namuose be didesnio vargo po Leonelio Messi šou 3:0 (bendrai 4:0) susitvarkyta su vėl ambicinga „Manchester United“ komanda.

REKLAMA

Dabar į pusfinalį patekusios komandos bus suskirstytos į 2 poras, o ekipos dėl vietos finale varžysis dukart – kaip įprasta, namuose ir išvykoje.

POROS:

FC „Barcelona“ – „Liverpool“

Amsterdamo „Ajax“ – Londono „Tottenham“

Toks komandų išsirikiavimas reiškia, kad futbolo gerbėjai pirmąkart nuo 2010-ųjų turnyro pusfinalyje neišvys komandos, kurią į pergales veda portugalas C. Ronaldo.

Kartu šis pusfinalio etapas išskirtinis tuo, kad jame varžosi dvi Anglijos komandos. Paskutinį kartą dvi anglų komandos pusfinalyje rungtyniavo taip pat prieš beveik dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

STEBUKLAI

Tikrais Čempionų lygos stebukladariais gali būti vadinami du pusfinalio etape itin retais svečiais tampantys klubai: Visų pirma „Ajax“, vėliau, bet ne prasčiau, ir „Tottenham“.

„Ajax“ buvo pati jauniausia ketvirtfinalio etapo komanda, kurią į pergales šį sezoną įprastai veda 19-22 metų futbolininkai. Taip nutiko dar aštuntfinalyje, kuriame sensacingai pasitraukė „Real“.

Ispanijos sostinę „Ajax“ užkariavo 4 įspūdingais įvarčiais, o nuo tos akimirkos futbolo gerbėjai šiųmetine Amsterdamo klubo galia abejoti nebedrįsta.

Nepavyko ir C. Ronaldo. Ilgamečiai Italijos čempionai „Ajax“ jaunimo neįveikė Amsterdame, o vėliau neprilygo net ir savo teritorijoje, Turino mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai komanda, kuri neturi ko bijoti. Tai komanda, kuri nieko tiesiog ir nebijo. Tai komanda, kuri gali stebinti ir gali stebinti labai maloniai“, – kiek anksčiau portalui tv3.lt sakė komentatorius Nerijus Kesminas.

SimboIiška, kad Amsterdamo jaunuolių pusfinalyje lauks per stebuklą čia taip pat patekusių „Tottenham“ iššūkis.

„Tottenham“ prarado savo lyderį Harry Kane'ą, kelis vidurio saugus, tačiau krito, vargo, griuvo, kovėsi ir galiausiai pasiekė savo. Mančesteryje jie pralaimėjo 3:4, „Man City“ spėjo įmušti ir penktą įvartį, stadione kilo fatališka euforija, tačiau netrukus visų akys pakrypo į rungtynių teisėją.

Šis, kelias sekundes demonstratyviai klausęsis savo kolegų nurodymų, įvartį netrukus atšaukė dėl pažeistos nuošalės taisyklės, o iki išsvajoto triumfo „Tottenham“ tuomet beliko atsilaikyti 2 minutes.

REKLAMA

Ir jiems pavyko. Nors daug kas ryškiausiu turnyro favoritu įvardijo būtent „Man City“, faktas, kad pusfinalyje susikaus tikrus stebuklus sukūrusios, jaunimo ir milžiniško „užsidegimo“ savyje nestokojančios ir titulų labai pasiilgusios „Tottenham“ bei „Ajax“ ekipos.

DATOS:

Pirmosios pusfinalio rungtynės vyks balandžio 30 ir gegužės 1 dienomis, atsakomosios – gegužės 7-8 dienomis.

ŽIŪROVAMS:

Pirmename, kad visas tiesiogines UEFA Čempionų lygos pusfinalio dvikovas galite stebėti TV6 ir TVPlay Sports kanalais. Taip pat, platformoje tvplaypremium.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų