REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai siekia kuo greičiau pamiršti antradienio košmarą Stambule.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai siekia kuo greičiau pamiršti antradienio košmarą Stambule.

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmose ketvirtfinalio serijos iki 3 pergalių rungtynėse neturėjo jokių šansų prieš Stambulo „Fenerbahče“, bei pralaimėjo susitikimą 43:76.

Jau ketvirtadienį didžiausiame Turkijos mieste įvyks antroji šios poros akistata.

Pirmąjį susitikimą peržvelgęs Š. Jasikevičius atrado didžiausias žalgiriečių spragas, ypač – fizines, bei iš savo auklėtinių tikisi visiškai kitokio žaidimo antrajame mače.

– Ar tas vaizdas, kurį pamatėte peržiūrėję mačą, pakeitė įspūdį apie tai, ką matėte rungtynių metu?

– Galbūt kai kurios situacijos buvo geresnės nei atrodė – visumoje žaidimas buvo geresnis nei atrodė. Bet negalvojau, kad tiek nusileidome fiziniu kontaktu, kai turėjome galimybių daugiau kovoti, daugiau stumdytis kai kuriose situacijose. Tas mane nuvylė. Nusileidome fiziniu kontaktu ir noru. Galbūt mūsų galvos buvo koncentruotos kitur, o ne į ėjimą griūti dėl kiekvieno kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA

Mes tikrai susikūrėme neblogų situacijų, bet paprasčiausiai neužbaigėme situacijų aplink krepšį. Aišku, ir visai nepataikėme iš toli. Ta pati gynyba su visomis mūsų klaidomis, kurių bus visada, irgi nebuvo bloga, bet 23 klaidos, kamuolio neįvedimas, nenubaudimas jų ten, kur galime, yra pagrindiniai akcentai rytojui.

REKLAMA

– Ar matote dalykų, kuriuos reiktų koreguoti taktikoje?

– Sunku pasakyti, nenoriu daug šnekėti, nes visi kalba, visi žino. Ne per daugiausiai, jei sąžiningai.

– Kaip „Fenerbahče“ pavyko atkirsti įžaidėjus nuo „centrų“?

– „Fenerbahče“ yra tikrai gerai besiginanti komanda, čia kalbos nėra, bet labai daug ką padarėme mes patys.

– Ar fiziškumo stoka buvo priekinės linijos trūkumas?

– Galvoju, kad visos komandos. Sunku kažką išskirti. Paprasčiausiai galėjome stumdytis, protingiau stumdytis, nes momentais, jei stumiame, tą darome labai akivaizdžiai, dviem rankomis, neleistinu kontaktu, kurį pamatyti tokiems patyrusiems teisėjams labai lengva. Turime būti protingesni. Reikia palikti kūnus aikštelėje, kovoti dėl kiekvieno centimetro ir kuo mažiau žiūrėti į savo statistikas. Jei turime išsibauduoti per tokias rungtynes vien dėl to, kad juos sustabdytume, turime tą padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar galima tikėtis, kad antrame mače žalgiriečių žaidime dvejonių bus mažiau?

– Galvoju, kad turime jauną komandą ir kažkiek tikėjomės, kad tų nervų bus. Bet 23 klaidos dėl tų dvejonių, tie pramesti metimai – to buvo per daug. Žinome, kokią komandą turime, žinome, kad „Fenerbahče“ tokių rungtynių žaidė aibę. Bet pasigedau kovos dėl kiekvieno centimetro ir bandymų dominuoti savo personaliniuose match-up'uose.

– Tai, kad Sloukas ir Vesely liko žemiau savo vidurkių vakar – kiek tai gąsdina prieš rytojų?

– Negąsdina, nes manau, kad mūsų gynyba buvo visai normali ir jie irgi pataikė sunkių metimų. Reikia susitvarkyti galvas ir mūsų puolimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Vakar kalbėjote, kad komanda reikia vėl atrasti tikrą savo veidą. Tą sezono metu jau teko daryti, žaidžiant mažuosius finalus – svarbius mačus. Kiek ta užgrūdinusi patirtis gali padėti po tokio pralaimėjimo kaip vakar?

– Komanda su charakteriu, vyrai tikrai tvirti ir tą įrodė jums visiems – ne tik man. Reikia atsitiesti. Matėme, kaip galime juos nubausti, kur galime nubausti. Turime pranašumų ir pirmąsyk per tiek laiko prieš „Fenerbahče“ turime tiek daug pranašumų. Tačiau reikia juos išnaudoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų