REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą pagerino klubo rezultatyvumo antirekordą Eurolygoje ir neturėjo jokių šansų ketvirtfinalio starte prieš Stambulo „Fenerbahče“, kuriems pralaimėjo 43:76.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą pagerino klubo rezultatyvumo antirekordą Eurolygoje ir neturėjo jokių šansų ketvirtfinalio starte prieš Stambulo „Fenerbahče“, kuriems pralaimėjo 43:76.

REKLAMA

Antrosios serijos iki 3 pergalių rungtynės ketvirtadienį (balandžio 18 d.) vėl bus žaidžiamos Stambule.

Nors „Žalgirio“ startas ketvirtfinalyje tarsi prilygo košmarui, trečiadienį TV3 žinių „Dienos komentaro“ rubrikoje apsilankęs garsus Lietuvos treneris ir buvęs krepšininkas Tomas Pačėsas neskuba nurašyti komandos šansų.

Visą pokalbį galite pamatyti čia:

 

„Manau, kad pirmosios dešimt minučių buvo labai neblogos, bei leido tikėtis, kad ir likę kėliniai bus panašūs, tačiau didelis techninių klaidų skaičius, nepataikyti metimai ir jaudulys pakišo koją. Visgi, žinant „Žalgirio“ mentalitetą ir prisimenant Eurolygos reguliaraus sezono pabaigą, kitose rungtynėse galima tikėtis kur kas geresnio žaidimo“,- TV3 žinių studijoje sakė T. Pačėsas.

Paprašytas įvardinti pagrindines pralaimėjimo priežastis, Atlantos olimpinių žaidynių prizininkas išskyrė psichologiją ir emocinę pusę, bei prisiminė dvi iš eilės pramestas Mariaus Grigonio baudas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaunietis prieš šią akistatą Eurolygoje buvo pataikęs net 55 baudų metimus iš eilės.

„Tiesiog taip būna – ateina geriausios rungtynės gyvenime, lygiai taip pačiai ateina ir blogiausios rungtynės gyvenime. Manau, kad dar blogiau sužaisti būtų sunku. Gynyboje „Žalgiris“ atrodė pakankamai gerai, tačiau pritrūko puolimo. Sutrukdė nepataikyti metimai ir klaidos, kurios net neleisdavo užbaigti atakų“,- samprotavo T. Pačėsas.

REKLAMA

Iškart po rungtynių bendraudamas su žiniasklaidos atstovais „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius prisipažino kai kur suklydęs ruošdamas komandą rungtynėms, visgi T. Pačėsas nemano, kad reikėtų kardinaliai keisti žaidimo planą.

„Manau, kad nereikėtų mėtytis ir dėl vienų rungtynių spręsti, ką kardinaliai pakeisti komandos žaidime. Jų lyderiai buvo eliminuoti, kažkiek nustebino kiti žaidėjai, kurie paprastai nebūna tokie geri. Visi žino, kad Nikola Kaliničius nėra labai geras metikas, tačiau jam tai buvo labai gera diena atakuojant krepšį. Tikimės, kad taip daugiau nebus. Sunkius metimus pataikė ir Marko Guduričius, gerą atkarpą sužaidė 36-erių Mohammedas Ali. „Žalgirio“ dėmesys varžovų lyderiams davė savo, tačiau prastas puolimas neleido kovoti dėl pergalės“,- kalbėjo T. Pačėsas.

„Fenerbahče“ ir „Žalgirio“ akistata ketvirtadienio vakarą startuoja 20.45 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų