REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį į didžiuosius televizorių ekranus grįžta UEFA Čempionų lyga. Žiūrovai laukia dviejų atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių, kuriose klausimų – daug daugiau nei atsakymų.

Antradienį į didžiuosius televizorių ekranus grįžta UEFA Čempionų lyga. Žiūrovai laukia dviejų atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių, kuriose klausimų – daug daugiau nei atsakymų.

REKLAMA

Portalas tv3.lt kartu su sporto komentatoriumi Nerijumi Kesminu apžvelgia laukiančias intrigas.

„Barcelona“„Manchester United“ (1:0)

Pirmąją dvikovą Mančesteryje minimaliu rezultatu laimėjo katalonai. Vis tik, akivaizdaus savo pranašumo „Barca“ nespėjo įrodyti – juolab, išspręsti reikalus pirmoje akistatoje.

Klampiose rungtynėse Anglijoje dominavo tradiciniai trumpi ir tikslūs Ispanijos čempionų perdavimai, tačiau didesnio pavojaus ir malonumo žiūrovams nei šeimininkai, nei svečiai, tądien nesukūrė.

N. Kesminas mano, kad prieš atsakomąsias rungtynes visus kozirius turi būtent „Barcelona“. Vis tik, nesunku atspėti ir „Man Utd“ strategiją, kuri, anot komentatoriaus, turi būti paremta „netikėtumo“ faktoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar visi koziriai „Barcos“ rankose, bet Mančesteris savo šansų irgi turi. Jiems reikia greito įvarčio, bet faktas, kad rizikuoti reikės būtent „Man Utd“, ko gero reiškia, kad bent vienoje kontraatakoje pamatysime ir katalonų įvartį“, – dėstė N. Kesminas.

REKLAMA

Kartu komentatorius išdėstė ir galimą rungtynių pradžios scenarijų. Jo nuomone, įvykius Barselonoje gali nulemti ir pirmos kelios minutės.

„Prognozuočiau, kad „Man Utd“ pirmas 10 minučių demonstruos spaudimą ir eis šiek tiek „va bank“. Jei nepavyks įmušti, gali būti labai liūdna“, – tęsė žymus futbolo ekspertas.

Mančesterio klubas Anglijos „Premier“ lygoje vis dar kovoja dėl vietos pirmąjame ketvirtuke, o „Barcelona“ jau praktiškai užsitikrino Ispanijos pirmenynių čempionų titulą.

Štai savaitgalį šios abi komandos išgyveno visiškai skirtingus vakarus.

„Man Utd“ neleido pailsėti nė vienam savo žaidėjui ir išvargo pergalę prieš Londono „West Ham“, o „Barca“ savo ruožtu žaidė net ne antra, o trečia pagal pajėgumą sudėtimi ir sužaidė lygiosiomis su „Huesca“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent nuovargis, N. Kesmino nuomone, gali būti vienu iš kertinių faktorių.

„Nuovargis gali būti svarbus. Realiai, tai visi pranašumai „Barcos“ pusėje, o Mančesteriui tai yra karas, kurį reikia išgyventi“, – dėstė komentatorius.

Turino „Juventus“ – Amsterdamo „Ajax“ (1:1)

Italijos čempionų ir žymiausio Nyderalndų klubo akistata Amsterdame baigėsi lygiosiomis, kuriose aktyvesnį futbolą demonstravo būtent „Ajax“.

Įspūdingas Cristiano Ronaldo įvartis trumpam užtildė Amsterdamo areną, tačiau net ir jis neišgąsdino visą Europą šiemet stebinančio bei jaunimo perpildyto Nyderlandų sostinės klubo.

Išvykos įvarčio pranašumą dabar turi italai, tačiau „Ajax“ jau ne kartą įrodė, kad priešininkų teritorijoje jie gali jaustis netgi labai maloniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į ketvirtfinalio etapą Amsterdamo klubas pateko Madride 4:1 įveikęs tituluotą „Real“ žvaigždyną.

N. Kesmino nuomone, tai yra komanda, kuri, nors ir labai jauna, bet neturi ko bijoti.

„Man šitas „Ajaxas“ primena 1995-ųjų komandą, kuri triumfavo Čempionų lygoje. Jos du trečdalius sudarė visiški vaikai, bet jie žaidė fantastiškai.

Tai yra komanda, kuri neturi ko bijoti. Tai yra komanda, kuri gali stebinti ir gali stebinti labai maloniai“, – pagyrų negailėjo komentatorius.

Nors šį sezoną visą Europą stebina „Ajax“ jaunatviškas maksimalizmas, perdegti ši komanda, anot N. Kesmino, taip pat neturėtų.

Tiesa, jaunimui gali pritrūkti elementarios patirties.

„Nematau jokių perdegimo galimybės požymių. Kitas dalykas yra patirtis. Kur Cristiano Ronaldo muša iš trijų tris, o jaunesnis žaidėjas gali ir neįmušti.

„Juve“ čia turi pranašumą, jie pratę laimėti viską. Patirtis šioje situacijoje gali sužaisti, o jei sužais, tai žinoma

Turino naudai“, – apžvelgė sporto ekspertas.

Kitos ketvirtfinalio poros:

FC „Porto“ – „Liverpool“ (0:2)

„Manchester City“ – Londono „Tottenham“ (0:1)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų