REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tvirtina, kad vasarą pasaulio čempionate rinktinei turi atstovauti visi geriausi žaidėjai, tačiau pernelyg nedemonstruoja ryžto dėl Donato Motiejūno ir Dainiaus Adomaičio istorijos.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tvirtina, kad vasarą pasaulio čempionate rinktinei turi atstovauti visi geriausi žaidėjai, tačiau pernelyg nedemonstruoja ryžto dėl Donato Motiejūno ir Dainiaus Adomaičio istorijos.

REKLAMA

Pirmadienį portalo krepsinis.lt žurnalistui Laurynui Butkauskui M. Špokas išdėstė oficialią LKF versiją dėl šio daugiausiai eskaluojamo Lietuvos krepšinio skandalo.

„Krepšinio federacija palaikė ir palaikys trenerį, kuris puikiu darbu atvedė komandą į pasaulio čempionatą. Atrankos rezultatai – 11 pergalių per 12 rungtynių, kalba patys už save. Treneris išsibandė 30 žaidėjų, kartu su kolektyvu tikrai susidarė nuomonę apie tai, kuriuos žaidėjus reikia kviesti į komandą – kurie yra stipriausi, geriausi, tinkamiausio charakterio.

Esminis dalykas federacijai yra trenerių štabo nuomonė. Jų sprendimas ir bus – kviesti Motiejūną ar nekviesti. O jeigu trenerių štabui reikės mūsų pagalbos, visada padėsime“, – kalbėjo M. Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pats D. Motiejūnas panašu, kad jau nebesitiki žaisti artėjančiame pasaulio krepšinio čempionate.

Bendraudamas su 24sek.lt žurnalistu Tomu Langviniu krepšininkas atskleidė neįsivaizduojantis, kaip galėtų susitaikyti su rinktinės treneriu D. Adomaičiu.

REKLAMA

„Visas šitas reikalas yra išsemtas. Kiek galima kalbėti apie tą patį. Veiksmai kalba geriau už tūkstančius žodžių. Kaip sakė Virginijus Šeškus, mūsų draugystė buvo išmesta pro langą“,- portalui 24sek.lt šio mėnesio pradžioje teigė D. Motiejūnas.

Apie šią konfliktinę situaciją visai neseniai prabilo ir rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis.

Portalo 24sek.lt redaktoriui Donatui Urbonui įžaidėjas tvirtino, kad rinktinei būtų naudinga savo gretose turėti talentingą puolėją, bet ir jis privalo pasikeisti.

„Žaidėjų nuomonė nėra tokia, kad D. Motiejūnas mums yra kažkoks blogis ar kažkas panašaus. Visi puikiai supranta, kad Donatas yra vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų. Bet norisi, kad savo energiją ir talentą jis nukreiptų teisinga linkme. Toks ir būtų žaidėjų prašymas: ar jis gali susiimti ir susitvarkyti bei dirbti dėl to paties tikslo – vardan tos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau nebe paslaptis, kad prieš 2017-ųjų Europos čempionatą rinktinėje turėjome susirinkimą. Kaip kapitonas, turėjau Donatui priekaištų. Rinktinėje dar niekada nesame priekaištavę dėl žaidimo. Niekada nepriekaištaujame, jeigu kažkuris nesužaidžia vieno ar kito čempionato. Dėl to nėra jokių problemų. Problema, kai žaidėjai pradeda elgtis ne taip, kaip pridera rinktinėje“, – sakė M. Kalnietis.

Rinktinės kapitonas taip pat tvirtino pasigendantis daugiau ryžto iš LKF atstovų.

„Tikrai norėčiau, kad federacija kažką pasakytų. Nežinau, kokie federacijos lūkesčiai ir nuomonė, ką jie mąsto ir ką galvoja. Bet norėtųsi, kad rastume geriausią sprendimą ir kad kas nors irgi pareikštų nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nėra taip, kad aš dabar noriu visiškai užstoti trenerį. Bet kai aš jau tiek atgyvenęs ir matęs, dirbęs kartu, man šiek tiek gaila, kad vienam treneriui ant galvos kraunami tokie dalykai“,- praėjusią savaitė kalbėjo M. Kalnietis.

Primename, kad šią vasarą dėl traumų Lietuvai negalės padėti Artūras Gudaitis ir Jonas Mačiulis, todėl D. Motiejūno kandidatūra rinktinei atrodo daugiau nei reali, tačiau kyla vis daug abejonių, kad krepšininką pamatysime planetos pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų