REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Valdas Adamkus (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šiais metais pradedama legendinės Kauno sporto halės rekonstrukcija pavers ją daugiafunkciniu centru, kuriame vyks ne tik sporto varžybos. Vis tik ši arena mena skambias krepšinio pergales, į kurias mintimis grįžo ir prezidentas Valdas Adamkus.

31

Šiais metais pradedama legendinės Kauno sporto halės rekonstrukcija pavers ją daugiafunkciniu centru, kuriame vyks ne tik sporto varžybos. Vis tik ši arena mena skambias krepšinio pergales, į kurias mintimis grįžo ir prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA

„Buvau 12-13 metų ir puikiai prisimenu (Kauno sporto halės statybas, – red. past.), nes gyvenau netoli čia. Iš mūsų namų lango mačiau statybas. Kai prasidėjo Europos krepšinio pirmenybės, čia praleidau nuo pirmos iki paskutinės dienos“, – prisiminė jis.

V.Adamkus nusijuokė, nes 1939 metais sporto halėje vykusios Senojo žemyno pirmenybės kaip reikiant kirto per jo pažymius mokykloje – prezidentas čia praleisdavo visą laiką.

Krepšiniu prezidentas susidomėjo 1937 metais, kai prilipęs prie radijo imtuvo klausėsi, kaip mūsiškiai triumfuoja Rygoje vykusiame Europos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

„Man tai buvo naujiena, – apie krepšinio žaidimą pripažino V.Adamkus. – Laimėjus antras pirmenybes jau jaučiausi beveik specialistas. Pasitikau tada krepšininkus didžiulėje minioje, manau, kad tada buvo 5-6 tūkst. žmonių. Sutikome su ovacijomis ir beveik ant rankų išnešėme juos.

REKLAMA

Laimėjimas 1937 metais, manau, kad paskatino ir sukėlė susidomėjimą lietuvių tautoje (krepšiniu, – red. past.). Amerikos lietuvių atvykimas, dalyvavimas trečiose pirmenybėse ir davė tą impulsą pastatyti salę, kuri tuo metu buvo didžiausia ir moderniausia Europoje“.

Vis tik laikas bėgo ir dabar Kauno sporto halė bus prikelta antram gyvenimui. Per trejus metus jos rekonstrukcijai planuojama išleisti 3 mln. eurų ir ši taps daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio komplekso Ąžuolyne dalimi. Visą kompleksą taip pat sudarys rekonstruotas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, naujas lengvosios atletikos maniežas ir atnaujintas Dainų slėnis.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli išdygs ir „Krepšinio namų“ muziejus.

„Tai savotiškas tęstinumas to laimėjimo, kuris prasidėjo prieš daug metų. Tai mūsų visuomenės brandos parodymas, kad po tiek metų krepšinis yra tikrai antroji Lietuvos religija“, – pastaruoju projektu pasidžiaugė prezidentas.

Lietuvos krepšinio namai – multifunkcinis centras, kuriame bus moderniai ir šiuolaikiškai pateikiama Lietuvos krepšinio istorija, svarbiausi pasiekimai ir laimėjimai. Norima, kad Krepšinio namai taptų traukos centru ir edukacine priemone jaunimui. Jame taip pat bus organizuojamos parodos, konferencijos, koncertai, E-sporto čempionatai.

Centro statybos prasidėjo praeitų metų pabaigoje. Planuojama, kad šio objekto statybos bus baigtos 2019 metų lapkričio pabaigoje. Kitas laukiantis etapas – pastato vidaus erdvių įrengimas ir ekspozicijų paruošimas lankytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viso būsimo pastato vertė sieks apie 2,4 milijono eurų, 1 milijoną eurų Lietuvos krepšinio federacija skyrė iš savo lėšų, sukauptų po Europos krepšinio čempionato Lietuvoje. Kitos lėšos renkamos iš privačių rėmėjų ir krepšinio sirgalių.

Prie projekto statybų asmeninėmis lėšomis jau yra prisidėję Steponas Butautas, Vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, daugkartinis Europos čempionas, Arvydas Romas Sabonis, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, ir kiti asmenys. Šiuo metu yra surinkta apie trečdalis reikiamos sumos. Kaip sakė projekto organizatoriai, kiekvieno indėlis yra labai svarus – statykime krepšinio namus kartu!

https://parama.krepsinionamai.lt/  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų