REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ iškeliavo į Stambulą, kur sieks dar kartą paneigti skeptikų prognozes ir nuožmiai susigrumti su reguliariojo sezono lydere Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, rašo krepsinis.net.

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ iškeliavo į Stambulą, kur sieks dar kartą paneigti skeptikų prognozes ir nuožmiai susigrumti su reguliariojo sezono lydere Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, rašo krepsinis.net.

REKLAMA

Kauniečiai pralaimėjo abejas rungtynes būsimiems varžovams ketvirtfinalyje, tačiau „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius tiki savo komanda ir kovingumu. Laikinosios sostinės ekipos strategas atskleidė, kad su komanda į Turkiją keliaus ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

– Kaip pavyko išnaudoti laiką pasiruošimui?

– Manau, ir pailsėjome, ir pasportavome. Stengėmės žaidėjus iš naujo užkrauti šiai serijai. Buvo kažkiek ir fizinio darbo. Malonu, kad sezono viduryje gaunasi padaryti du svarbius dalykus – ir pailsėti, ir kažkiek užsikrauti. Kiek tai turės įtakos serijai, pažiūrėsime rytoj.

– Su komanda skrenda ir Paulius Jankūnas. Kokia jo situacija?

– Paulius gerina savo būklę. Sulig kiekviena diena bandys daugiau treniruotis. Nemanau, kad iš jo galima labai daug tikėtis šiuo metu, bet kapitono buvimas šalia tokiu svarbiu sezono momentu yra labai svarbus.

REKLAMA
REKLAMA

– Dvejos dvikovos su „Fenerbahče“ buvo pakankamai seniai, daug kas pasikeitė. Ar dar galima iš jų daryti kažkokias išvadas?

– Idėjos lieka, bet dabar prasideda visai kitas etapas – kamuolio ir detalės svarba vis didėja. Tą bandome žaidėjams išaiškinti, kur galima rizikuoti, kur ne ir kur jų stiprybės. Penketukai skiriasi, dabar labai daug žaidžiama žemais penketais.

REKLAMA

– Po rungtynių Kaune sakėte, kad „Fenerbahče“ yra numeris vienas. Kokie būtų pagrindiniai akcentai žaidžiant su tokia komanda?

– Vis dėlto jie yra labai disciplinuoti ir labai patyrę. Mes negalime daug dalinti dovanų – blogomis baudomis ar lengvų taškų, kadangi jie mums daug dovanų su patirtimi neduos. Komanda suburta šiai sezono stadijai ir labai svarbu, kad mes suprastume kiekvienos detalės svarbą. Tai komanda, kuri demonstruoja labai efektyvų puolimą, gerai įžaidžia kamuolį ir, jiems įgavus kažkokį pranašumą, baudos būna labai svarbios.

Jie nelabai pasižymi greitu puolimu, bet negalima daryti klaidų, nes jie mus tuo nubaudė antrose rungtynėse. Reikia kautis dėl kiekvieno kamuolio, nes ši sąvoka atkrintamosiose varžybose tik dar labiau sustiprėja. „Fenerbahče“ yra labai fiziška komanda. Reikia žinoti, kur eiti su kamuoliu. Antro mačo pirmoje pusėje jie savo fiziškumu mus absoliučiai išmušė iš vėžių, o antroje pusėje – mes juos. Reikia suprasti, kad turime žaisti fiziškai arba neturime jokių šansų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų