REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūno“ gerbėjai namų rungtynėse turi išskirtinį ritualą – „Švyturio“ arenoje prasidėjus mačui jie visi stovi ant kojų, bei atsisėda į savo vietas tik tada, kai uostamiesčio klubas pelno pirmuosius taškus.

Klaipėdos „Neptūno“ gerbėjai namų rungtynėse turi išskirtinį ritualą – „Švyturio“ arenoje prasidėjus mačui jie visi stovi ant kojų, bei atsisėda į savo vietas tik tada, kai uostamiesčio klubas pelno pirmuosius taškus.

REKLAMA

Visgi, trečiadienio akistatoje su Vilniaus „Rytu“ ištikimiausi „Neptūno“ gerbėjai, pasivadinę „Vakarų banga“, pademonstravo iki šiol dar nematytą akciją.

Lietuvos krepšinio lygos dvikova Klaipėdoje oficialiai startavo 18.50 val., o komandą visada aktyviai palaikanti „Vakarų banga“ tylėjo arenoje iki pat 19.20 val., kai buvo praėję jau beveik 13 žaidimo minučių.

„Neptūno“ gerbėjų grupuotė tokiu elgesiu išreiškė nepasitenkinimą, kad jų palaikomos komandos vadovas Donatas Zavackas geranoriškai sutiko perkelti rungtynes su Kauno „Žalgiriu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Donatai, tai kaip dėl mėšlo krūvos?“,- tokį plakatą savo tribūnoje buvo iškėlę „Vakarų bangos“ atstovai.

Ištikimiausi „Neptūno“ gerbėjai šiais žodžiais dabartiniam „Neptūno“ vadovui priminė jau beveik dešimties metų senumo istoriją, kai D. Zavackas visiems laikams tapo vienu didžiausių „Žalgirio“ aistruolių priešų.

REKLAMA

Tada po penktųjų LKL finalo serijos rungtynių, kurios vyko Kaune, vienas iš „Žalgirio“ gerbėjų pribėgęs trenkė krepšininkui per veidą.

Klaipėdietis neliko skolingas ir bendraudamas su žiniasklaidos atstovais pasiuntė riebią žinutę visiems kauniečiams: „Žalgirio“ aistruoliai nemoka pralaimėti. Pažiūrėkite į jų elgesį. Jie dar vadinami geriausiais fanais Lietuvoje. Nesuprantu už ką. Šiandien Kaunas dar kartą įrodė, kad yra mėšlo krūva.“

Dar prieš ištardamas šiuos žodžius D. Zavackas „Žalgirio“ gerbėjams pasiuntė vidurinio piršto gestą.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šią istoriją prisiminę „Neptūno“ sirgaliai griežia dantį ant savo palaikomos komandos vadovo.

„D. Zavackas dar būdamas krepšininku yra pareiškęs, kad „Kaunas dar kartą įrodė, jog yra mėšlo krūva.“ Jis užsitraukė didelę nepagarbą Kaune, ir tik jam prisilietus prie kamuolio ar išėjus į aikštę pasigirsdavo švilpimai ar įžeidžiančios skanduotės.

Dabar prasidėjo nuolaidžiavimai „Žalgiriui“, vardan to, kad Kauno klubas sugebėtų pasiruošti Eurolygai. Visiškai neatsižvelgta į savus gerbėjus, pakeista data iš savaitgalio į darbo dieną. Tai labai apsunkina galimybes išvažiuoti paskui savo mylimą komandą į išvykos rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio klubo vadovai keičiasi labai dažnai. Dabar susitarimas yra toks, kad jei situacija „Neptūnui“ būtų panaši, tada „Žalgiris“ pasielgtų taip pat. Tačiau kas garantuoja, kad po kelių metų vadovybei pasikeitus tas susitarimas taip pat galios? Ypač, kai „Žalgirio“ klubas žada palikti LKL.

Taigi mums buvo nesuvokiama, kaip „Neptūno“ vadovybė priima tokius sprendimus, matydami situaciją turnyrinėje lentelėje. Reguliarųjį sezoną užbaigus antroje vietoje ir patekus į pusfinalį „Neptūnas“ turėtų namų aikštelės pranašumą, o atmosfera namų arenoje padidintų šansus pasiekti finalą ar net iškovoti taip ilgai lauktą titulą.

REKLAMA

Be to, pusfinalyje turint namų pranašumą būtų galimybė iš bilietų uždirbti tiek pinigų, kad kitame sezone už tuos pinigus klubas galėtų įsigyti vidutinio lygio žaidėją. Tai iškyla klausimas – ar tikrai taip svarbu leisti „Žalgiriui“ pailsėti?“,- portalui tv3.lt apie protesto motyvus pasakojo „Vakarų bangos“ atstovas.

Trečiadienį vykusią akistatą prieš „Ryto“ krepšininkus laimėjęs „Neptūno“ klubas turnyro lentelėje pavijo sostinės ekipą, bei dar tikrai neatsisako minčių pakovoti dėl antrosios pozicijos pasibaigus reguliariam sezonui.

Šiek tiek ironiška, kad lemiamą dvikovos spurtą klaipėdiečiai surengė būtent tada, kai „Vakarų banga“ tylėjo.

REKLAMA

Tarsi iš natų susitikimą pradėjęs „Neptūnas“ jau antro kėlinio pradžioje turėjo apčiuopiamą persvarą (33:15), o sostinės ekipai taip ir nepavyko sugrįžti į šias rungtynes, kurias aikštelės šeimininkai laimėjo 89:74.

 

„Tylėdami išreiškėme nepasitenkinimą, kad rungtynės su „Žalgiriui“ per keletą dieną buvo nukeltos tris kartus į skirtingas datas. Tylėdami bandėme įrodyti, kas atsitiktų, jei fanai nukeltų savo palaikymą į antrą ar trečią kėlinius. Kaip tai turėtų atrodyti?

Jei atvirai, sėdėti tyliai buvo labai sunku. Kažkiek keista ir nemalonu, kad „Švyturio“ arenoje aštuoniolika „B tribūnos“ vyrukų jautėsi lyga namie“,- dalijosi mintimis „Neptūno“ sirgalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar po rungtynių D. Zavackas išdrįso prieiti prie sirgalių ir kažką pasakyti, „Vakarų bangos“ atstovas paliko vietos fantazijai: „Zavackas turbūt pasiliko mintis sau. Gal ir gerai, nes nežinome, ką šis vyrukas gali dar iškrėsti.“

Išgirdęs klausimą, ar labai jaučiasi, kad daugelis LKL komandų ar netgi lygos vadovų „Žalgiriui“ ir „Rytui“ nuolaidžiauja daugiau nei kitiems, „Neptūno“ gerbėjas nepanoro išsiplėsti: „Kartais vyksta tikrai keisti dalykai, bet apie tai neišsiplėsime.“

Tuo metu „Neptūno“ vadovas D. Zavackas tvirtina, kad taip tiesiog norėjo suteikti pagalbą „Žalgiriui“.

„Bendraudami su Pauliumi Motiejūnu ir Robertu Javtoku sutarėme, kad jei mes atsidurtume panašioje padėtyje, jie mums stengtųsi padėti. Jie mūsų paprašė nukelti rungtynes. Kadangi tai vienintelė Lietuvos komanda Eurolygoje, stengiamės padėti. „Žalgiris“ yra pakilime ir norime sudaryti sąlygas, kad kuo geriau pasirengtų Eurolygos kovoms“,- oficialiam LKL portalui sakė D. Zavackas.

REKLAMA

Šios situacijos pernelyg nedramatizuoja ir Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Visi turi teisę pasakyti savo nuomonę. Vien dėl tokių pareiškimų nepalaikyti savo komandos… Nemanau, kad taip turėtų būti. Tačiau jie turi teisę pasakyti savo nuomonę“, – apie sirgalių veiksmus po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

Klausimo apie perkeltas rungtynes spaudos konferencijoje sulaukė ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Čia buvo vienas iš mūsų prašymų, LKL ir Klaipėda tai suprato. Manau, normalu koncentruotis Eurolygos varžyboms. Visos LKL komandos ir lyga turi padėti Europoje žaidžiančioms komandoms“,- po LKL rungtynių Kėdainiuose kalbėjo Šaras.

REKLAMA

„Žalgiris“ ir „Neptūnas“ šiame LKL sezone tarpusavyje sužaidė tris susitikimus ir juos visus laimėjo uostamiesčio klubas.

Ketvirtoji šių ekipų akistata turėjo įvykti jau artėjantį savaitgalį, tačiau buvo perkelta į gegužės 9-ąją dieną. Tuo metu „Žalgiris“ pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes žais balandžio 16-ąją dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų