REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) nepasigailėjo antrą kartą dopingo kontrolieriams įkliuvusio Aurimo Didžbalio.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) nepasigailėjo antrą kartą dopingo kontrolieriams įkliuvusio Aurimo Didžbalio.

REKLAMA

27-erių metų lietuviui skirta maksimali aštuonerių metų trukmės diskvalifikacija profesionalų sporte, skelbiama oficialioje IWF interneto svetainėje.

Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės lyderis į varžybas galės sugrįžti 2026-ųjų metų sausį, kai jam bus jau 34-eri metai.

Oficialiai lietuvio bausmės laikas skaičiuojamas nuo 2018-ųjų metų sausio mėnesio, kai jam buvo pareikšti kaltinimai.

„Nežadu gintis, nes ginasi tik kalti. Dešimt dienų iki lemtingo mėginio buvo atvykusi Lietuvos antidopingo agentūra ir buvo paimti tiek šlapimo, tiek kraujo mėginiai. Ir jokių pakitimų nebuvo. Viskas buvo tvarkinga.

Nesu pradinukas sunkiojoje atletikoje ir keisti papildus būtų neadekvatu. Mums ta medžiaga nežinoma ir pirmą kartą ją išgirdome“, – sužinojęs apie kaltinimus vartojus dopingą pernai tvirtino pats sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Didžbalis į dopingo kontrolierių akiratį pateko 2017-ųjų metų gruodį, kai tapo pasaulio sunkiosios atletikos vicečempionu.

Tada per planetos pirmenybes paimtame lietuvio mėginyje buvo rasta draudžiamo preparato SARM S-22, kuris padeda didinti raumenų masę.

REKLAMA

Pasaulio vicečempiono titulo neteksiantis A. Didžbalis savo kaltę visada neigė, o jo bylos nagrinėjimas truko beveik pusantrų metų.

Sportininko treneris, bei Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas, anksčiau teigė pateikęs konkrečius įrodymus galinčius išteisinti sportininką.

Buvo stengtasi įrodyti, kad draudžiami preparatai į A. Didžbalio organizmą pateko be jo paties žinios – neva buvo užteršti „legalūs“ maisto papildai.

Visgi, šie „faktai“ tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos atstovų neįtikino.

Primename, kad pirmą kartą per savo karjerą lietuvis dėl dopingo vartojimo buvo įkliuvęs dar 2012-aisias metais Europos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Tada A. Didžbalis ne tik neteko iškovoto sidabro medalio, tačiau ir sulaukė dviejų metų diskvalifikacijos bausmės.

Lietuvos sunkiosios atletikos žvaigždė per savo karjerą svorio iki 94 kg varžybose yra pelnęs ne vieną įspūdingą apdovanojimą.

2015-aisiais m. jis tapo Europos čempionu, o 2016-ųjų m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir 2014-ųjų m. pasaulio pirmenybėse iškovojo bronzos medalius.

Antradienį portalas tv3.lt bandė susisiekti telefonu su B. Vyšniausku, tačiau jis į skambučius neatsakė.

Verta pastebėti, kad praėjusių metų balandį Klaipėdos pareigūnai atliko kratą uostamiesčio sunkiosios atletikos klube, kuriam vadovauja tas pats B. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada kratos metu rasta ir dopingo medžiagų, auginančių raumenų masę ir turinčių šalutinius poveikius.

B.Vyšniauskas yra įtariamas uždraustų medžiagų platinimu.

Artimiausias lietuvių startas tarptautinėse sunkiosios atletikos varžybose numatomas balandžio 6-13 dienomis, kai Batumyje (Gruzija) vyks Europos čempionatas.

Čia Lietuvos garbę turėtų ginti 9 mūsų šalies sunkiaatlečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų