REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Rungtynių akimirka (nuotr. Lino Šilkaičio)

Savaitgalį, pirmą kartą istorijoje, Lietuvos ir Latvijos krepšinio federacijos surengė eSporto komandų rungtynes.

13

Savaitgalį, pirmą kartą istorijoje, Lietuvos ir Latvijos krepšinio federacijos surengė eSporto komandų rungtynes.

REKLAMA

Penki lietuviai ir penki latviai valdė savo sukurtus virtualius žaidėjus NBA 2K žaidime, o susitikimą iki dviejų pergalių laimėjo kaimyninės šalies atstovai – 2:0 (73:30 ir 80:47).

„Smagu, kad galime žengti koja kojon su inovacijomis ir tai, kas patinka šių laikų jaunimui, mums tikrai nėra svetima. Esporto rinka pasaulyje sparčiai auga, kuriamos lygos, čempionatai, o transliacijas stebi tūkstančiai žiūrovų.

Statomuose „Krepšinio namuose“ taip pat planuojame didelę erdvę šiam sportui, kuriame infrastruktūrą, kad pas mus galėtų rinktis šio sporto mėgėjai ir profesionalai, galėtų vykti įvairūs turnyrai. Ši dvikova ir draugystė su Latvijos krepšinio federacija buvo įžanga į būsimus ateities projektus šioje srityje. Tikimės, kad tai pasiteisins ir toliau galėsime plėtoti savo sumanymus“, – dar prieš dvikovą sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Lietuvos atstovai po dvikovos pripažino, kad varžovai buvo stipresni, tačiau ištobulinus savo žaidėjus ir pataisius kai kuriuos elementus, galima kautis

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo labai smagu sužaisti, latviai šiandien buvo akivaizdžiai stipresni ir geriau išvystę personažus, geriau pasiruošę. Niekada neteko dalyvauti panašiame renginyje, kaip suprantu jis apskritai yra pirmasis, tai smagu tapti istorijos dalimi.

REKLAMA

Kaip minėjau, varžovų pergalę lėmė geresnis pasiruošimas, jie buvo geriau ištobulinę personažus ir manau nesumetėme savo metimų, kur buvome gerai atlikę savo derinius. Koją pakišo ir jaudulys“, – teigė Lietuvos komandos narys Andrius Sejonas.

Projekto dalyviai gyrė šią iniciatyvą ir teigė, kad Lietuvoje sparčiai populiarėjantis eSportas stiprina savo bendruomenę ir ateityje galima organizuoti įvairius turnyrus ar net Lietuvos čempionatą.

„Labai gerai vertinu šią iniciatyvą. Yra daug jaunimo, kurie žaidžia ir sparčiai tobulėja. Jie tikrai norėtų dayvauti atrankose ir žaisti. Tikrai būtų daug žaidėjų ir žiūrovų. Labai džiaugiuosi, kad galėjau atstovauti šalį, čia man didelė garbė ir patirtis“, – sakė kitas Lietuvos komandos narys Karolis Paulikas.

Lietuvai atstovavo P.Narauskas, E.Vaitkevičius, O.Mosejūkas, K.Paulikas, A.Sejonas ir A.Einikis. Latvijai – D.Goba, K.Valkovskis, J.Toninis, R.Kučanis, R.Bolšakovas ir R.Amanis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų