REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas (nuotr. SCANPIX)

Nuostabų sezoną Kinijos krepšinio lygoje sužaidęs Donatas Motiejūnas šeštadienio vakarą savo gerbėjus pradžiugino džiugia naujiena.

69

Nuostabų sezoną Kinijos krepšinio lygoje sužaidęs Donatas Motiejūnas šeštadienio vakarą savo gerbėjus pradžiugino džiugia naujiena.

REKLAMA

213 cm aukštaūgis po dviejų metų pertraukos sugrįžta į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) ir atstovaus San Antonijaus „Spurs“ ekipą.

Portalo tv3.lt žiniomis, lietuvis per dieną turėtų uždirbti apie 10 tūkst. JAV dolerių, o atskaičius mokesčius ši suma sumažės iki 4,4 tūkst. JAV dolerių.

Kontraktas galioja iki šio sezono pabaigos – tai minimalus NBA atlyginimas.

Teksaso klubas yra viena stabiliausių lygos komandų, nuolatos patenkanti į atkrintamąsias varžybas, o šios ekipos žaidimo vadžios jau 24-is sezonus priklauso vienam geriausių NBA trenerių Greggui Popovičiui.

Strategas ir visa „Spurs“ organizacija viliasi, kad 28-erių lietuvis taps papildoma paspirtimi atkrintamose NBA varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

42 pergales ir 31 pralaimėjimą turinti San Antonijaus ekipa šiuo metu Vakarų konferencijoje užima aštuntą poziciją.

Teoriškai komanda dar nėra užsitikrinusi vietos atkrintamose varžybose, tačiau devintoje turnyro lentelės pozicijoje esantis Sakramento „Kings“ (36-36) klubas atsilieka net 6 pergalėmis.

REKLAMA

Būtina paminėti, kad „Spurs“ ekipa dar gali labai stipriai pasigerinti savo pozicijas Vakaruose, kadangi penktoje vietoje šiuo metu įsitaisiusi Oklahomos „Thunder“ (43-30) komanda turi tik viena pergale daugiau.

D. Motiejūnas paskutinį kartą NBA rungtynėse ant parketo buvo išbėgęs 2017-ųjų metų balandžio 13-ąją dieną, kai atstovaudamas Naujojo Orleano „Pelicans“ per 17 žaidimo minučių į Portlando „Trail Blazers“ krepšį įmetė 6 taškus.

Du praėjusius sezonus lietuvis dominavo Kinijos krepšinio lygoje, kur vilkėjo Šandongo „Golden Stars“ ekipos marškinėlius ir buvo vienas kertinių komandos žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis buvo pripažintas geriausiu vasario mėnesio lygos žaidėju, kai „Golden Stars“ laimėjo visas žaistas akistatas, o lietuvis per keturias rungtynes vidutiniškai pelnydavo 35,8 taško ir atkovodavo 13 kamuolių.

Vis tik, D. Motiejūno klubas pirmajame atkrintamųjų varžybų etape 0:2 nusileido Džiangsu „Dragons“ komandai ir baigė pasirodymą Kinijos krepšinio pirmenybėse.

28-erių puolėjas 2012-2017 m. NBA lygoje praleido penkis sezonus, keturis iš jų – Hiustono „Rockets“ ekipoje, likusį laiką jis atstovavo „Pelicans“.

Hiustone lietuvis spėjo sužaisti ne vieną gerą mačą, tačiau dėl pasikartojančių traumų buvo priverstas praleisti daug rungtynių, o vėliau savo vertę turėdavo įrodinėti NBA plėtojimosi lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Motiejūno karjera NBA priminė amerikietiškus kalnelius, tačiau dabar kaunietis gavo dar vieną progą įrodyti savo vertę pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje.

„Spurs“ ekipą šiame sezone palikus epizodiškai žaidusiam veteranui Pau Gasoliui, vidurio puolėjo pozicijoje atsirado spraga, kurią ir bandytis užkamšyti lietuvis.

Pagrindinio vidurio puolėjo vieta šioje komandoje yra garantuota lygos žvaigždei LaMarcusui Aldridge‘ui, kuris vidutiniškai renka po 21 tašką ir atkovoja 8,9 atšokusio kamuolio.

Galima tikėtis, kad G. Popovičius lietuvį ir amerikietį ryšis išbandyti aikštelėje vienu metu.

L. Aldridge‘as, kaip ir D. Motiejūnas mėgsta atakuoti krepšį atšokdamas atgal, o lietuvio gebėjimas pataikyti iš toliau galėtų ženkliai išplėsti „Spurs“ ekipos žaidimą puolime.

REKLAMA

Vis tik, pagrindinis D. Motiejūno varžovas dėl vietos aikštelėje bus ne L. Aldridge‘as, o buvęs Jono Valančiūno komandos draugas Toronto „Raptors“ klube Jakobas Poeltlas. 

Dažniausiai nuo atsarginių žaidėjų suolelio dvikovas pradedantis austras puolime daugiausiai yra priklausomas nuo ekipos draugų, tačiau didžiausias jo koziris – patikima gynyba.

Būtent dėl prastos gynybos ir greitai prisirenkamų pražangų, D. Motiejūnas anksčiau buvo ne kartą kritikuotas.

Žinoma, jam būtina susitvarkyti ir baudų pataikymo procentą, kuris šį sezoną siekė vos 52,8%

Tai klaidos, kurias ištaisęs D-MO gautų vietą NBA ir kitame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų