REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
A. Jasikonio akimirka (nuotr. Organizatorių)

Lietuvos motosporto gerbėjai šiemet galės mėgautis Pasaulio motokroso čempionato „MXGP“ tiesioginėmis transliacijomis. Čia varžosi ir žymiausias bei daugiausiai pasiekęs Lietuvos motociklų sporto atstovas Arminas Jasikonis.

10

Lietuvos motosporto gerbėjai šiemet galės mėgautis Pasaulio motokroso čempionato „MXGP“ tiesioginėmis transliacijomis. Čia varžosi ir žymiausias bei daugiausiai pasiekęs Lietuvos motociklų sporto atstovas Arminas Jasikonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos grupė „All Media Baltics“ pasiekė susitarimą su „MXGP“ ir pirmą kartą parodys įspūdingą motokroso lenktynių seriją visoms Baltijos šalims. Tiesioginėmis transliacijomis galės mėgautis sporto kanalo „TVPlay Sports+“ ir didžiausios vaizdo transliacijų platformos internetu „TVPlay Premium“ žiūrovai.

REKLAMA

Šių metų Pasaulio motokroso čempionatas “MXGP” yra ypatingas Baltijos regionui, nes jame varžosi motociklininkai iš visų trijų šalių labiausiai įkvepiančiose trasose nuo Honkongo ir Indonezijos iki Argentinos ir Didžiosios Britanijos.

Reikėtų paminėti ir kaimyninėje Latvijoje, Kegume birželio 16 d. vykstančias lenktynes. “TVPlay Sports+” ir vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt tiesiogiai transliuos visas 19 sezono lenktynių ir prestižinę sezono pabaigą - Pasaulio Motociklų sporto federacijos (FIM) “Tautų motokrosą” (angl.“Motocross of Nations”).

REKLAMA
REKLAMA

„TVPlay Sports+“ plečia techninių sportų pasiūlą ir savo žiūrovams suteikia aukščiausios klasės kelių rūšių motociklų varžybas. Be naujai įsigytų „MXGP“ teisių, nuo 2009 m. „TVPlay Sports“ yra ir „MotoGP“ lenktynių transliuotojas.

Estas Tanel Leok bus labiausiai patyręs vairuotojas iš Baltijos šalių, dalyvaujantis FIM Pasaulio motokroso čempionatuose „MXGP“ nuo 2004-ųjų ir atstovaujantis „Husqvarna“ komandą.

Pauls Jonass iš Latvijos yra dabartinis „MX2” pasaulio čempionas iš kurio kaimyninės šalies sirgaliai tikisi gerų rezultatų ir galingesnių motociklų klasėje. Jis ir lietuvis Arminas Jasikonis priklauso tai pačiai komandai „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis etapas lietuviui buvo gana sėkmingas. Jis tiek pirmose, tiek antrose lenktynėse užėmė 8-ąsias vietas, bei surinkęs 26 taškus bendroje etapo įskaitoje užėmė 6-ą poziciją, pranokęs komandos draugą latvį Paulį Jonasą, kuris atitinkamai buvo 9-as ir 12-as.

Motociklininkas Arminas Jasikonis džiaugiasi, kad pagaliau Lietuvos motokroso gerbėjai turės galimybę pamatyti tiesiogiai Pasaulio čempionato varžybas ir tikisi, kad ir jo pasirodymas jų nenuvils.

„Šiais metais patekau į labai gerą komandą „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ ir tikiu, kad galime pasiekti aukštų rezultatų. Pirmajame etape mano rezultatas gal ir geras, bet pati važiavimo kokybė tikrai netenkino.

REKLAMA

Antrajame etape Didžiojoje Britanijoje ir kituose tikiuosi seksis vis geriau ir geriau. Aš nenoriu savęs iš anksto priskirti į vieną ar kitą vietą, nes esu dar jaunas ir man svarbu ne tik rezultatas, bet ir įgyjama patirtis. Dauguma mano varžovų yra vyresni ir labiau patyrę, tad juos įveikti yra iššūkis. Pasibaigus čempionatui galima bus įvertinti savo užimtą galutinę vietą“, - santūriai savo tikslus pasaulio čempionate „MXGP“ įvardijo lietuvių motokroso viltis.

Motokroso varžybose kiekviename etape kiekvienos klasės motociklininkai varžosi dviejose lenktynėse po 30 minučių, o laikui pasibaigus apvažiuoja du ratus po kurių pirmieji dvidešimt lenktyninkų gauna įskaitinius taškus.

REKLAMA

Abiejų lenktynių rezultatai sumuojami, kad būtų gautas bendras rezultatas.

FIM Pasaulio motokroso čempionatas pirmąkart startavo 1957 m. 500cm 3 kategorijoje. Nuo 2004m. Pasaulio čempionatas buvo suskirstytas į pagrindinį MX1 - dabar „MXGP“ (250 - 450 cm 3 ) ir “MX2“ (125 - 250 cm 3 ).

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

Kovo 24 d.

15:00 val. „MXGP“ Pasaulio čempionato Antrasis etapo 1 lenktynės (Matterley Basin trasoje Vinčesteryje, Didžiojoje Britanijoje)

18:00 val. „MXGP“ Pasaulio čempionato Antrasis etapo 2 lenktynės (Matterley Basin trasoje Vinčesteryje, Didžiojoje Britanijoje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų