REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (12-15) trečiadienį Tel Avive įsirašė trečią pergalę iš eilės Eurolygoje ir dar nepaleidžia vilčių įšokti į Eurolygos atkrintamųjų traukinį. Dar neseniai tokios viltys atrodė žymiai nerealesnės, tačiau jas atgaivino du gynėjai – Leo Westermannas ir Thomas Walkupas.

Kauno „Žalgiris“ (12-15) trečiadienį Tel Avive įsirašė trečią pergalę iš eilės Eurolygoje ir dar nepaleidžia vilčių įšokti į Eurolygos atkrintamųjų traukinį. Dar neseniai tokios viltys atrodė žymiai nerealesnės, tačiau jas atgaivino du gynėjai – Leo Westermannas ir Thomas Walkupas.

REKLAMA

Dar prieš gerą mėnesį „Žalgirio“ rūbinėje tvyrojo niūrios nuotaikos – Eurolygoje per aštuonerias rungtynes buvo pasiekta vos viena pergalė, vietiniame fronte Karaliaus Mindaugo taurėje nusileista Vilniaus „Rytui“.

Taip sutapo, kad „Žalgiris“ į duobę krito tada, kai menisko traumą gavo L.Westermannas. Vos prancūzui sugrįžus, žaidimo kreivė kilo.

Įžaidėjui prireikė laiko atgauti sportinę formą, bet ji kilo nuosekliai – po sugrįžimo 0, 1, 5, 9, 12 ir galiausiai 16 pelnytų taškų. Per šią atkarpą kauniečiai šventė keturias pergales iš šešių galimų, taip pakildami iki dešimtos turnyrinės lentelės pozicijos. Viso šiame sezone kauniečiai su juo pasiekė 11 pergalių ir patyrė 9 nesėkmes.

REKLAMA
REKLAMA

L.Westermannas po sugrįžimo renka 7,1 taško, 3,5 rezultatyvaus perdavimo, bet tikroji įžaidėjo vertė matoma ne vien per asmeninius skaičius. Be prancūzo „Žalgiris“ per septynerias Eurolygos rungtynes rinko vos po 68,5 taško, kai grįžus vidurkis šoktelėjo iki 82,8.

REKLAMA

L.Westermanno žaidimo skaitymas ir vadovavimas yra geriausias „Žalgirio“ ekipoje ir apskritai vienas geriausių Europoje. Jis taip pat puikiai supranta Šarūno Jasikevičiaus sistemą ir vienas iš retų žaidėjų, kuriam Šaras aikštėje leidžia daugiau, nei kartais treneris norėtų.

Svarbu ir tai, kad įžaidėjas yra stipriai pagerinęs taiklumą iš toli, o šio ginklo „Žalgiriui“ trūko viso sezono metu. Vos spėjęs grįžti L.Westermannas priminė, koks pavojingas metikas yra – spėjo įmesti 10/20 tritaškių.

Tačiau dar svarbiau, kad L.Westermannas nėra vienas karys lauke. Įspūdingą kokybinį šuolį atliko Th.Walkupas, tik po naujų metų dėl „Žalgirio“ bėdų su traumomis pasislinko į įžaidėjo poziciją. Ir čia jis spindi.

REKLAMA
REKLAMA

Per tas pačias šešerias rungtynes, kai grįžo L.Westermannas, Th.Walkupas fiksuoja 10,3 taško ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Įspūdinga tai, kad per pirmas 21 rungtynes amerikietis rinko vos po 3,8 taško. Atsirišo ir Th.Walkupo rankos – jis daug taikliau ir dažniau meta iš toli, tą daro drąsiai, kaip ir veržiasi krepšio link ir sunkina varžovų gynybos užduotis.

Dabar varžovus tritaškiais gali bausti ne tik Artūras Milaknis su Mariumi Grigoniu, bet ir pastarieji krepšininkai.

Apie pasikeitusį Th.Walkupo žaidimą neseniai kalbėjo ir Š.Jasikevičius, kai „Žalgiris“ Vilniuje sumindė „Rytą“, o gynėjas pelnė 21 tašką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad tai bus lūžio rungtynės jam. Kaip sakė, kad jam nebuvo dar taip, kad nuo jo gintųsi per tris metrus. Jam buvo šokas, kažkiek tada nepataikė ir atsirado dvejonės. Verčiame jį mesti, per treniruotes jis pataiko ir neturime su tuo problemų. Tikiuosi, kad šios rungtynės jam duos daugiau pasitikėjimo ir toliau jis gerins žaidimą. Su jo darbu ir atsidavimu niekada nebuvo jokių problemų“, – gynėją gyrė treneris.

Th.Walkupas toliau tęsė sėkmingą atkarpą, o Šarą džiuginęs ne tik pastarojo, bet ir L.Westermanno žaidimas lėmė kauniečių atgimimą.

„Gynėjų rolė mūsų sistemoje yra didžiulė. Reikia pripažinti, kad šiomis savaitėmis iš jų sulaukiame puikių rezultatų. Bet dar reikia stengtis tą atlikti 40 minučių.

REKLAMA

Darome mažiau klaidų. Treniruočių procesas, žaidybiniai planai nedaug kur skiriasi. Manau, kad gynėjų kūryba lemia tai. Leo po traumos žymiai geriau jaučiasi ir juda, Thomas žaidžia puikią atkarpą, nuo sausio matome, kad Marius Grigonis yra vienas mūsų lyderių. Jau net tik žaidžiame iš po krepšio. Prasideda puolimas, kūryba, kamuolys juda ties perimetru gražiai. Atrodome tikrai gražiai“, – taip po pergalės prieš Miuncheno „Bayern“ praėjusią savaitė sakė strategas.

Š.Jasikevičius ilgai kentėjo ir laukė, kada „Žalgiris“ atras savo tikruosius generolus įžaidėjo pozicijoje. Ir panašu, kad juos pagaliau atrado bei pradėjo skinti pergales, kurių visi taip ilgai laukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų