REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) įspūdingą pasirodymą surengęs Jonas Valančiūnas dar kartą visiems priminė apie save.

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) įspūdingą pasirodymą surengęs Jonas Valančiūnas dar kartą visiems priminė apie save.

REKLAMA

Memfio „Grizslies“ aukštaūgis dvikovoje prieš Hiustono „Rockets“ per 36 minutes pelnė 33 taškus (10/17 dvit., 0/2 trit., 13/17 baud.) ir atkovojo 15 kamuolių, o lietuvio atstovaujama komanda šventė pergalę po pratęsimo 126:125.

JV tapo tikru šios dvikovos herojumi. Būtent jis pratęsimo pabaigoje po netaiklaus komandos draugo metimo atkovojo kamuolį puolime ir išprovokavo varžovo pražangą likus žaisti vos 0,1 sek.

Lietuvos milžinas pataikė pirmąjį baudos metimą, o antrą specialiai prametė, taip nepalikdamas laiko priešininkų atsakui.

Karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs uteniškis po rungtynių sulaukė nusišypsoti privertusio klausimo, ar jam buvo sunku pramesti antrą baudos metimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Specialiai pramesti nebuvo sunku. Tai buvo situacija, kurioje reikėjo pramesti tam, kad baigtųsi rungtynių laikas. Šiandien padarėme tai, ką ir turėjome padaryti, svarbiausia buvo išlikti susikaupusiems. „Rockets“ tradiciškai pataikė kelis labai sunkius metus, tačiau toks jų krepšinis, jie yra puikiai atakuojanti komanda“,- iškart po dvikovos sakė lietuvis.

REKLAMA

„Pikto grizlio“ rėžimą šiame mače įjungęs Valančiūnas viso puolime atkovojo net 9 kamuolius, o lietuvio žaidimas neprasprūdo pro akis ir „Rockets“ lyderiui Jamesui Hardenui.

„Mums buvo įgelta į užpakalį. Valančiūnas dvikovos pabaigoje viską padarė vienas – atsikovojo kamuolį puolime, pataikė baudos metimą ir „Grizzlies“ laimėjo“, - kalbėjo NBA žvaigždė.

Vasario mėnesį į Memfio komandą iš Toronto „Raptors“ atvykęs lietuvis demonstruoja įspūdingą krepšinį.

JV naujame klube jau spėjo sužaisti 12 rungtynių ir ant parketo vidutiniškai praleidžia po 25,3 minutes.

Per šį laiką uteniškis pelno 17,9 taško (60% dvit.), atkovoja 8 kamuolius, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,3 varžovo metimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų