REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkiolikmetis Gustas Jarusevičius šiais metais žengė dar vieną milžinišką žingsnį futbolo pasaulyje, kai pasirašė sutartį su garsiausia gimtosios šalies komanda Vilniaus „Žalgiriu“.

Penkiolikmetis Gustas Jarusevičius šiais metais žengė dar vieną milžinišką žingsnį futbolo pasaulyje, kai pasirašė sutartį su garsiausia gimtosios šalies komanda Vilniaus „Žalgiriu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo namuose Alytuje gimęs ir užaugęs devintokas buvo priverstas palikti gimtuosius namus tada, kai jo bendraamžiai dar tik pradeda ieškotis vietos po saule bei mėgaujasi nerūpestinga vaikyste.

REKLAMA

Tačiau Gustas yra kitoks, jis nuo penkerių metų amžiaus lanko futbolo treniruotes ir jau antrą dešimtmetį siekia savo gyvenimo svajonės – leisti dienas su kamuoliu ir įsitvirtinti profesionalų futbole.

Sunku suprasti, kas nutiko

Vienas perspektyviausių Lietuvos futbolininkų su pagrindine Vilniaus „Žalgirio“ komanda sportuoja jau dvi savaites, bei pamažu pripranta prie gyvenimo didžiausiame šalies mieste.

„Vis dar sunku suprasti, kas nutiko. Sprendimas palikti gimtuosius namus tikrai nebuvo lengvas, tačiau „Žalgiris“ pasiūlė labai geras sąlygas. Dar nespėjau suvokti, kad būdamas penkiolikos jau spėjau ilgam palikti gimtuosius namus.

REKLAMA
REKLAMA

Laikas praleistas Vilniuje kol kas primena kelių savaičių stovyklą su komanda, kokių savo gyvenime esu turėjęs jau ne vieną. Tačiau šįkart viskas bus kitaip ir praėjus kelioms savaitėms aš negrįšiu į Alytų pas tėvus“,- apie naują gyvenimo patirtį portalui tv3.lt sakė futbolininkas.

Anot G. Jarusevičiaus derybos su „Žalgiriu“ truko pakankamai ilgai, nes jam ir devintoko tėvams norėjosi tinkamai sudėlioti visus taškus ant „i“.

Jaunasis sportininkas taip pat prisipažino, kad sulaukė nemažai dėmesio ir iš užsienio klubų, tačiau pasirinko „Žalgirį“, nes vilniečiai sugebėjo pasiūlyti ne tik profesionalo kontraktą, tačiau ir puikias gyvenimo sąlygas Lietuvos sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauji iššūkiai motyvuoja

Jauniausias žalgiriečių šio sezono žaidėjas sportuoja kartu su pagrindine komanda, bei tikisi sulaukti savojo šanso debiutuoti A lygoje.

„Prisipažinsiu, treniruotės „Žalgiryje“ yra sunkiausios, kokias man yra tekę matyti savo gyvenime. Pradžioje, būdavo sunkoka net per apšilimą, tačiau dabar jaučiuosi kur kas geriau ir tikiuosi greitu metu įgauti optimalią formą.

Treniruotis su žalgiriečiais man yra labai didelė garbė. Žaidimo greitis ir tempas čia yra visiškai kitoks, palyginus su tuo, ką esu anksčiau patyręs savo gyvenime. Visus iššūkius priimu, kaip papildomą motyvaciją tobulėti. Šalia savęs turiu daug ko pamačius vaikinus, man yra svarbi kiekviena jų pamoka.

REKLAMA

Asmeniškai man atmosfera „Žalgiryje“ atrodo labai gera. Nuo pat pirmų dienų visi noriai dalijasi patarimais, stengiasi, kad kuo greičiau apsiprasčiau naujame klube. Man tai yra labai svarbu“,- apie treniruotes sostinės ekipoje kalbėjo Gustas.

Penkiolikmetis šiame sezone veikiausiai daugiau rungtynių sužais Lietuvos futbolo I lygoje, kur atstovaus Vilniaus „Žalgirio“ dublerių komandą.

Tačiau pats vaikinas kalba apie aukštesnius tikslus – jis jau šiame sezone tikisi debiutuoti A lygoje vilkėdamas pagrindinės „Žalgirio“ ekipos marškinėlius.

REKLAMA

Negali pamiršti sirgalių

Ir tokie aukšti penkiolikmečio tikslai neturėtų stebinti, nes G. Jarusevičius nuo mažų dienų yra įpratęs varžytis su vyresniais ir beprotišku greičiu kilti karjeros laiptais.

Lietuvos futbolo I lygoje alytiškis debiutavo būdamas vos 14-os metų, kai apsivilko gimtojo miesto DFK „Dainavos“ klubo marškinėlius. Šios komandos treniruotėse jis dalyvavo būdamas dar tik 13-os metų!

Praėjusiame I lygos sezone dešiniojo krašto saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas spėjo pelnyti tris įvarčius, nors aikštelėje pasirodė tik septyniose rungtynėse, kadangi alytiškį pristabdė sveikatos problemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būnant keturiolikos metų debiutuoti Lietuvos futbolo I lygoje atstovaujant savo gimtojo miesto komandą – tai lyg svajonės išsipildymas. Jeigu atvirai, niekada nesitikėjau, kad mano debiutas vyrų varžybose bus toks ankstyvas. Dėl to visada būsiu dėkingas buvusiam „Dainavos“ treneriui D. Gvildžiui.

DFK „Dainava“ klubas amžinai išliks mano širdyje, ypač šios komandos sirgaliai, kitaip dar vadinami „Dzūkų tankai“. Manau, kad jie yra patys geriausi futbolo gerbėjai Lietuvoje.

Asmeniškai man palikti DFK „Dainavą“ labiausiai liūdna buvo dėl to, kad teko atsisveikinti su šiais nuostabiais sirgaliais. Pelnęs įvartį visada norėdavau atsidurti jų glėbyje. Manau, kad „Dzūkų tankai“ yra geriausia, ką turi Alytaus miesto futbolo komanda.

REKLAMA

Niekada nepamiršiu, kai pasibaigus praėjusiam sezonui, DFK „Dainavos“ fanai mums surengė išskirtinį apdovanojimų vakarą. Buvo kažkas tokio!“,- „Dzūkų tankus“ liaupsino futbolo vunderkindas.

Gustas nuo mažų dienų buvo Alytaus miesto futbolo pergalių garantas. 2003-iais metais gimęs vaikinas ne kartą skynė pergales atstovaudamas ir vyresniųjų berniukų komandas, nes varžydamasis su bendraamžiais praktiškai neturėjo sau lygių.

Smėlio dėžė ir futbolas

Atstovaudamas Alytaus sporto ir rekreacijos centro komandą, 2016-ais m. jis tapo vaikinų aukščiausios lygos rezultatyviausiu žaidėju, kai per 18 rungtynių įmušė 32 įvarčius.

REKLAMA

Sekančiais metais G. Jarusevičius tęsė savo įvarčių fiestą ir buvo pripažintas naudingiausiu Elitinės lygos saugu.

Penkiolikmetis per savo karjerą jau ne kartą atstovavo ir Lietuvos jaunučių komandas, bei tikisi dar ne kartą patraukti rinktinės trenerių dėmesį.

Būtent įspūdingi rezultatai pasiekti tarp bendraamžių gretai įtikino tuometinį DFK „Dainavos“ strategą D. Gvildžių išbandyti Gusto talentą suaugusiųjų futbole.

Paklaustas, kokia yra tokio fenomeno priežastis, penkiolikmetis išlieka kuklus, bei mena vaikystę, kuri sunkiai primena jo bendraamžių kasdienybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man dar reikia labai daug ko išmokti, bet tikiu, kad nuoseklus darbas duos vaisių. Svarbiausia – sveikata. Jei nekankins traumos, viskas įmanoma.

Net pats nežinau, kokia yra pagrindinė mano sėkmės paslaptis. Visą jaunystę daugiausiai laiko praleisdavau kieme su vyresniais berniukais, galbūt tai padėjo.

Skirtingai nei daugelis mano bendraamžių, aš dar suspėjau pajausti kokią vaizduotės galią turi žaidimai smėlio dėžėje, niekada nepraleisdavau progos pažaisti ir „slėpynių“, bet labiausiai už viską dievinau futbolą.

Mūsų kieme jį žaidė beveik visi vaikai, kiekvieną vakarą leisdavome su kamuoliu, buvo ypatingi laikai. Tikiuosi su vaikystės draugais palaikysime ryšį amžinai“,- sakė G. Jarusevičius.

REKLAMA

Futbolo vunderkindas atviras – per savo gyvenimą taip ir nesuspėjo „pamilti“ kompiuterinių žaidimų, dėl kurių daugelis vaikino bendraamžių yra pametę galvas.

„Pamenu, ne kartą buvo – įsirašydavau naują žaidimą į kompiuterį dėl kurio visi klasiokai būdavo pamišę. Sužaisdavau porą kartų, „neužsikabindavau“ ir eidavau į lauką pažaisti tikrų žaidimų. Taip ir praėjo mano vaikystė, esu laimingas, kad suspėjau pasidžiaugti tokiu gyvenimu, o ne visą savo laiką paskyriau technologijoms“,- su šypsena veide pasakojo G. Jarusevičius.

REKLAMA

Užsispyręs ir žinantis, ko nori

Nuo penkerių metų Alytaus sporto ir rekreacijos centre (ASRC) futbolo pamokas krimtęs Gustas treniruotes pradėjo lankyti pas trenerį Povilą Baliukonį.

Po trijų metų alytiškio komanda atiteko kitam ASRC vaikų treneriui Šarūnui Klimavičiui.

Būtent šis futbolo specialistas ne tik dalijo vertingus patarimus, tačiau ir iš arti stebėjo, kaip Dzūkijos sostinėje auga naujas perlas.

„Gustas visada buvo labai užsispyręs ir žinantis ko nori vaikas, nuosekliai siekiantis užsibrėžtų tikslų. Jau nuo mažų dienų matėsi, kad iš jo kažkas gali išeiti. Bet labiausiai mane džiugino jo atsidavimas sportui – nepamenu, kad Gustas būtų kada nors praleidęs treniruotę, nebent dėl traumos ar ligos“,- portalui tv3.lt pasakojo ilgametis futbolininko treneris Š. Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot specialisto, G. Jarusevičius futbole gali pasiekti labai daug, jeigu pavyks išvengti rimtų traumų ir greitai įsitvirtinti vyrų futbole.

„Labai džiaugiuosi dėl jo sėkmės. Penkiolikos metų patekti į pagrindinę Vilniaus „Žalgirio“ komandą yra kažkas įspūdingo. Žinoma, yra ir kita medalio pusė. „Žalgiris“ toks klubas, kuris visada siekia maksimumo, todėl vardan rezultatų kartais gali paaukoti jaunimo minutes aikštelėje. Tačiau labai tikiuosi, kad Gustui pavyks greitai surasti savo vietą naujame klube ir jis gaus laiko pasireikšti A lygoje, bei parodyti iš kokio molio yra drėbtas“,- konstatavo Š. Klimavičius.

Tuo metu G. Jarusevičius kantriai pluša treniruotėse, bei tęsia savo gyvenimo kelionę su futbolo kamuoliu.

Jam dar viskas prieš akis, tačiau šie metai neabejotinai bus išskirtiniai.

Ne kiekvienas devintokas ryžtųsi palikti gimtuosius namus ir pakelti sparnus į vieną iš Europos sostinių, kur verda dar nematytas gyvenimas ir diktuojamos kitokios taisyklės.

Tačiau Gustas ramus – jis užaugo futbolo mieste Alytuje, kur sukaupė patirties, kokios Vilniuje nerasi nė su žiburiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų