REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kinijoje ištraukti 2019-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionato burtai lietuviams „padovanojo“ labai rimtus varžovus.

Savaitgalį Kinijoje ištraukti 2019-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionato burtai lietuviams „padovanojo“ labai rimtus varžovus.

REKLAMA

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždės Kobe Bryanto ištraukti burtai nulėmė, kad Dainiaus Adomaičio auklėtiniai varžysis H grupėje, kur taip pat žais Senegalo, Australijos ir Kanados rinktinės.

„Pamačius tokius burtus nuotaikos tikrai nebuvo pačios geriausios. Visi žinome, kokia kylanti krepšinio galia yra Kanados rinktinė. Australai visada surenka labai pajėgią sudėtį. Jų gretose dar niekada nerungtyniavo NBA žvaigždė Benas Simmonsas, kurio potencialas yra milžiniškas.

Galėjo būti dar blogiau. Pavyzdžiui, jeigu vietoje Senegalo būtume gavę kitą Afrikos komandą Nigeriją, tačiau ir dabar burtus drąsiai galima pavadinti katastrofiškais“,- portalo tv3.lt vaizdo konferencijoje kalbėjo Vilius Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tiek jis, tiek ir kartu su juo pokalbyje dalyvavęs sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas pastebi, kad ištrauktais burtais neturi pagrindo būti patenkinti ir pagrindiniai lietuvių varžovai H pogrupyje – Australijos ir Kanados krepšininkai.

REKLAMA

„Mirtininkų“ grupe įvardijamas pogrupis savo pajėgumu gerokai skiriasi nuo A grupės, kur čempionato šeimininkė Kinija varžysis su Dramblio Kaulo Kranto, Venesuelos ir Lenkijos rinktinėmis.

Kalbėdamas apie šį pogrupį R. Vyšniauskas teigia, kad labiausiai dėl tokių palankių burtų turėtų džiaugtis po 52-ejų metų pertraukos į planetos pirmenybes sugrįžtantys lenkai, kuriuos sporto komentatorius įvardija, kaip grupės favoritus.

Paklaustas, ar palankūs burtai čempionato šeimininkams kinams galėjo būti specialiai surežisuoti, R. Vyšniauskas iš dalies pritarė šiai sąmokslo teorijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt po kiekvieno burtų traukimo pasigirsta kalbų apie pašildytus ar pašaldytus kamuoliukus. Asmeniškai aš nenoriu tikėti sąmokslo teorijomis, tačiau kai pamatai, kad šeimininkams taip gerai sukrenta burtai į galvą ateina visokios mintys“,- sakė sporto komentatorius.

Jis ir TV3 sporto žinių vedėjas V. Stalgaitis vaizdo konferencijos metu apžvelgė ir G grupę, su šio pogrupio komandomis lietuviams teks žaisti antrajame etape.

Krepšinio ekspertai taip pat aptarė slovėnų fiasko, rekordinį planetos pirmenybių dalyvių skaičių (32) ir įvardijo galimą Lietuvos rinktinės sudėtį Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų