REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgiris“ sieks nesudegti Tel Avivo pragare

Transliacijų tvarkaraštis

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį sieks trečiosios pergalės iš eilės Eurolygoje. Lietuvos čempionai Eurolygos rungtynėse svečiuose išbandys jėgas su Tel Avivo „Maccabi“.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį sieks trečiosios pergalės iš eilės Eurolygoje. Lietuvos čempionai Eurolygos rungtynėse svečiuose išbandys jėgas su Tel Avivo „Maccabi“.

REKLAMA

Šis mačas žalgiriečiams yra milžiniškos svarbos. Pralaimėję jie netektų galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas. Kauniečiai turi 11 pergalių ir užima 12-tą vietą, o amerikiečių prikimšta atletiška Izraelio komanda laimėjo vienu kartu daugiau ir rikiuojasi 10-ta. Taigi ir aikštės šeimininkams rytdienos mūšis bus iš esmės žūtbūtinis. Dažnai šeštuoju „Maccabi“ žaidėju tampa itin triukšmingi žiūrovai.

Aštuntąją vietą, kuri garantuoja bilietą į kitą etapą, užima Pirėjo „Olympiacos“. Šis klubas iškovojo 13 pergalių. Tiek pat surinko devintojoje pozicijoje esantis kitas Graikijos milžinas Atėnų „Panathinaikos“. Visiems Eurolygos dalyviams liko sužaisti po keturias dvikovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ laimėjo dvejas pastarąsias rungtynes ir trejas iš ketverių paskutinių. Pirmojoje Lietuvos ir Izraelio komandų dvikovoje Kaune 80:73 pajėgesni buvo žalgiriečiai. Šios ekipos Eurolygoje yra susitikusios 23 kartus – Lietuvos ekipa triumfavo septynis sykius. Tel Avive „Maccabi“ prieš kauniečius laimėjo 7 kartus iš 9. „Žalgiris“ pastarąjį sykį Izraelyje varžovus nugalėjo užpraėjusį sezoną – 93:77.

REKLAMA

Šio sezono Izraelio klubo puolimo lyderis – įžaidėjas amerikietis Scottie Wilbekinas. Jis vidutiniškai pelno po 13 taškų. Daugiausia naudingumo balų – 13,1 – sukaupia jo tėvynainis aukštaūgis Tarickas Blackas. Jis įmeta 10,6 taško, atkovoja 5,4 kamuolio. Varžovams dažnai rimtą pavojų kelia dar vienas legionierius iš JAV – sunkusis puolėjas Johnny O‘Bryantas. Šis renka 10,7 taško, sugriebia 5,7 kamuolio.

„Maccabi“ vienas iš kozirių – atkovoti kamuoliai puolant. Pagal šį statistikos komponentą Izraelio čempionai Eurolygoje yra treti (vid. 11,5). Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po oponentų lenta sugriebia tik 8,8 kamuolio. Tai yra 13-tas rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio komanda gerokai daugiau už kauniečius blokuoja metimų – atitinkamai 2,9 ir 1,6. „Maccabi“ už žalgiriečius rečiau klysta – vid. 11,4 ir 13,1. Už Izraelio klubą mažiau klaidų padaro tik dvi ekipos.

Kita vertus, šlubuoja „Maccabi“ krepšininkų komandinis žaidimas – jie atlieka tik 15,8 rezultatyvaus perdavimo ir rikiuojasi priešpaskutiniai. „Žalgirio“ žaidėjų sąskaitoje – 17,8 perdavimų.

Be to, Kauno krepšininkai daug taikliau meta tritaškius (38,8 ir 34,3 proc.) ir ypač baudas (81,1 ir 69,5 proc.). Žalgiriečiai taip pat išprovokuoja gerokai daugiau pražangų (vid. 23,8 ir 18,3). Šioje statistikos kategorijoje Lietuvos klubas užima pirmąją vietą Eurolygoje, o Izraelio – paskutinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+” kanalai iš viso parodys penkerias 27-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Kovo 19 d. (antradienis):

20.45 val. „Olympiacos“ – „Bayern“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.45 val. „Barcelona“ – Gran Kanarijos „Herbalife“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“+);

Kovo 20 d. (trečiadienis):

19.00 val. „Darussafaka“ – „Chimki“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“),

20.45 val. „Panathinaikos“ – „Baskonia“ (tvplaypremium.lt),

20.50 val. „Maccabi“ – „Žalgiris“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

23.00 val. „Panathinaikos“ – „Baskonia“ („TVPlay Sports“; vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų