REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtus, į keturias poras buvo suskirstytos likusios aštuonios stipriausios Europos futbolo komandos, kurios tęsia kovą dėl trofėjaus. Savo įžvalgomis po burtų ištraukimo pasidalino sporto žurnalistas, komentatorius Nerijus Kesminas.

Penktadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtus, į keturias poras buvo suskirstytos likusios aštuonios stipriausios Europos futbolo komandos, kurios tęsia kovą dėl trofėjaus. Savo įžvalgomis po burtų ištraukimo pasidalino sporto žurnalistas, komentatorius Nerijus Kesminas.

REKLAMA

N. Kesminas mano, kad favortas triumfuoti turnyre yra „Manchester City“ klubas. Vis tik, sporto žinovas tikina, kad visos dvikovos nepašykštės staigmenų ir intrigų.

Amsterdamo „Ajax“ – Turino „Juventus“

Šešioliktfinalyje „Ajax“ pateikė kone didžiausią staigmeną, kai iš turnyro išmetė triskart iš eilės jame triumfavusį Madrido „Real“. Pirmoji dvikova Amsterdame baigėsi „karališkojo klubo“ pergale 2:1, tačiau „Santiago Bernabeu“ stadione „Los Blancos“ prieš jauną ir ambicingą komandą krito net 1:4 bei užleido sostą naujam čempionui.

„Juventus“ šiame etape taip pat pateikė nemažą staigmeną, kai įveikė kitą Ispanijos sostinės komandą „Atletico“. Madride „senoji senjora“ pralaimėjo 0:2, tad daugelis jau laidojo Italijos čempionų šansus prasibrauti į kitą etapą. Tačiau čia visu gražumu pasirodė Cristiano Ronaldo, kuris pasižymėjo net trimis įvarčiais ir išvedė savo komandą į kitą etapą. Įdomu, kad portugalas „Atletico“ šiame turnyre itin skriaudė ir atstovaudamas savo buvusiai komandai – „Real“. Anot N. Kesmino, čia akivaizdus favoritas yra „Juventus“, tačiau Nyderlandų atstovai visgi gali pateikti staigmeną.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo „Ajax“ entuziazmo ir sugebėjimo padaryti tai, ką jie darė su „Real“, nemažai priklauso – praktika rodo, kad kai reikia susikaupti žaidžiant su stipriausiais varžovais, jie tai gali padaryti. Bet „Juventus“ čia yra favoritai, kurie sugebėjo nugalėti „Atletico“ labai sudėtingoje situacijoje“, – teigė komentatorius.

REKLAMA

„Liverpool“ – „Porto“

Anglijos komandai praėjusiame ture teko itin agresyvus varžovas – Miuncheno „Bayern“, o pirmasis susitikimas nesibaigė gerai – nulinės lygiosios „Anfielde“ ir nerimas prieš išvyką į Vokietiją. Tačiau Jurgenas Kloppas dar vadovaudamas Dortmundo „Borussia“ komandai

„Allianz“ arenoje lankėsi ne kartą, tad jo „Bayern“ namai negąsdino. Charizmatiškojo vokiečio įkvėptas „Liverpool“ Bavarijos klubą sumalė į miltus 3:1 ir žengė į kitą etapą.

„Porto“, nors šešioliktfinalyje gavo kone lengviausią varžovą – „Roma“ ekipą, tačiau į kitą etapą žengė tik po pratęsimo. Romoje galutinis rungtynių rezultatas buvo 2:1 italų naudai. Porto mieste dvikova taip pat baigėsi tokiu pat rezultatu, bet jau Portugalijos komandos naudai, tad viskas persikėlė į pratęsimą, kur po sėkmingai realizuoto 11 metrų baudinio 117-ą minutę į kitą etapą žengė „Porto“.

REKLAMA
REKLAMA

„Liverpool“ labiausiai pasisekė su burtais. „Porto“, objektyviai vertinant, yra silpniausia ekipa iš likusių. Jei „Liverpool“ sužais taip, kaip gali, turėtų būti viskas aišku“, –  įsitikinęs N. Kesminas.

Londono „Tottenham“ – „Manchester City“

Londono ekipa, tai, kas pateks į kitą turnyro etapą - ar jie, ar Dortmundo „Borussia“, išsprendė jau pirmajame susitikime namie, kai triumfavo rezultatu 3:0. Stipresnė ši komanda buvo ir išvykoje, kai nugalėjo 1:0 ir tvirtai žengė į kitą etapą.

Kita Anglijos ekipa šį etapą pradėjo išvykoje. Gelzenkirchene „miestiečiams“ teko pavargti su „Schalke“– po pirmojo kėlinio jie atsilikinėjo 1:2, tačiau rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę 3:2. Namuose jiems sekėsi kur kas lengviau – 7:0 suminta Vokietijos komanda ir bilietas į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manchester City“, mano nuomone, yra viena stipriausių ekipų pasaulyje. Tad jei viskas gerai, turėtų nugalėti „Tottenham“. Tačiau reikia įvertinti, kad šios komandos žaidžia vienoje lygoje, viena kitą gerai pažįsta. Be to, abejoms komandoms teks kariauti dviem frontais –„City“ su „Liverpool“ kovos dėl „Premier“ lygoje kovos dėl aukso, o „Tottenham“ neturi jokių garantijų dėl vietos ketvertuke ir kito sezono Čempionų lygoje. Nors „City“, objektyviai žiūrint, yra stipresnė, tačiau kova bus“, – teigė pašnekovas.

„Manchester United“ – „Barcelona“

Kaip ir šios pastarosios komandos, šešioliktfinalyje namuose įspūdingai sužaidė ir „Barcelona“, kuri sutriuškino „Lyon“ komandą net 5:1. Išvykoje šių komandų dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

REKLAMA

„Manchester United“ į aštuntfinalį žengė kur kas sunkiau. Namuose traumų išretinta Anglijos komanda pralaimėjo 0:2 Paryžiaus „Saint-Germain“ ir mažai kas tikėjosi, kad „raudoniesiems“ velniams pavyks solidžiai pasirodyti Prancūzijoje. Ypač kai dėl raudonos kortelės negalėjo žaisti komandos lyderis Paulis Pogba, o dėl traumų Ole Gunnaras Solskjaeras į Prancūzijos sostinę išsivežė patirties nedaug turinčio jaunimo. Tačiau nugalėtojų mentalitetą komandoje per itin trumpą laiką išugdęs norvegas pademonstravo, kad nuvertinti varžovų negalima, nugalėjo 3:1 ir dėl geresnio įvarčių santykio išvykoje pateko į kitą etapą.

Tačiau, anot N. Kesmino, ir čia Mančesterio ekipai bus sunku.

„Barcelona“ yra favoritė, tačiau „Manchester United“ ir kovoje su PSG nebuvo favoritai. Tad galime laukti kovos, nors „Barcelona“ situacija yra parankesnė – ji laimės „La Ligą“ ir galės laisviau elgtis prieš Čempionų lygos dvikovas, o „United“ reikia planuoti, kaip atsidurti ketvertuke vietiniame čempionate ir taip kitą sezoną atsidurti Čempionų lygoje“, – aiškino sporto žurnalistas.

REKLAMA

Čempionų lygos ketvirtfinaliai vyks balandžio 9–10 ir 16–17 dienomis.

Intriguoja ir pusfinaliai

Penktadienį taip pat ištraukti pusfinalių burtai – Londono „Tottenham“ ir „Manchester City“ poros nugalėtojas susitiks su Amsterdamo „Ajax“ ir Turino „Juventus“ poros nugalėtoju, o „Barcelona“ arba „Manchester United“ dėl vietos finale susikaus su „Liverpool“ arba „Porto“.

Pusfinaliai numatyti balandžio 30–gegužės 1 ir 7–8 dienomis.

N. Kesminas teigia, kad dar anksti leistis į prognozes, kas galėtų triumfuoti šiame turnyro etape, tačiau išsidavė, kas, anot jo, yra realiausias kandidatas į čempionų trofėjų. Tai – „Manchester City“. 

Čempionų lygos finalas vyks birželio 1 dieną Ispanijos sostinėje Madride, „Wanda Metropolitano“ stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų