REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Šarūnas Jasikevičius (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šarūnas Jasikevičius pirmoje rungtynių pusėje galėjo būti neįprastai ramus. Antroje jau teko kelis kartus pikčiau paaiškinti auklėtiniams jų klaidas, bet galiausiai Kauno „Žalgiris“ (11-15) gana užtikrintai įveikė Miuncheno „Bayern“ (12-14) 85:79 ir išlaikė viltis kabintis į atkrintamas varžybas.

24

Šarūnas Jasikevičius pirmoje rungtynių pusėje galėjo būti neįprastai ramus. Antroje jau teko kelis kartus pikčiau paaiškinti auklėtiniams jų klaidas, bet galiausiai Kauno „Žalgiris“ (11-15) gana užtikrintai įveikė Miuncheno „Bayern“ (12-14) 85:79 ir išlaikė viltis kabintis į atkrintamas varžybas.

REKLAMA

Lietuvos čempionai pirmavo beveik visų rungtynių metu ir ilgą laiką jų persvara svyravo ties dvidešimties taškų riba. Tik rungtynių pabaigoje bavarai prisėlino arčiau, bet kauniečiai viską pabaigė ramiai.

„Žaidėme vėl gerą krepšinį, kai pagalvojome, kad darbas padarytas, prasidėjo dvejonės, sustojome. To negali būti, tai jau daug kartų mums pakišo koją. Reikia tą taisyti. Svarbiausia, kad atsiranda ilgi tarpai gero žaidimo ir plano vykdymo. Gynėjų žaidimas buvo puikus, jie įvedė ekipą į puolimą, jie kūrė. Nuo to viskas ir užsisuka. Ir kai tik tai nebevyko, varžovai grėsmingai priartėjo. 33-35 minutes puikaus krepšinio ir plano laikymosi“, – auklėtinių žaidimu pasidžiaugė „Žalgirio“ treneris.

„Žalgiris“ sėkmingai tvarkėsi ir su „Bayern“ lyderiu, buvusiu antruoju NBA naujokų biržos šaukimu Derricku Williamsu. Pirmose tarpusavio rungtynėse Miunchene „Žalgirį“ į neviltį varęs puolėjas Kaune per 28 minutes surinko 10 taškų (1/3 dvit., 2/6 trit., 2/2 baud.) ir 9 naudingumo balus. Krepšininkas daugelį metimų atliko iš nepatogių padėčių ir sutiko fizišką bei kietą žalgiriečių žaidimą. Didžiąją laiko dalį aikštėje jį vaikėsi Aarone’as White’as.

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkiek supratome, kur galime su juo rizikuoti. Miunchene jam davėme ir metimus, ir prasiveržimus. Negalime jam duoti visko. Stengėmės neduoti laisvų metimų, norėjome, kad veržtųsi ir visumoje jį kontroliavome. Darbas buvo atliktas puikiai, žinant, kad jis yra aukštesnis ir stipresnis už visus tiesioginius varžovus“, – darbu prieš varžovų lyderį džiaugėsi Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Į aikštę po mėnesio pertraukos grįžo Nate’as Woltersas, kuris užėmė atakuojančio gynėjo vietą, o įžaidėjo rolę toliau atliko Thomas Walkupas. Š.Jasikevičius dar nežino, kaip ateityje naudos šiuos krepšininkus.

„Ateityje reaguosime į situaciją. Dabar žaidžiame neblogą krepšinį ir nėra tikslo ardyti dinamikos. Thomas ir vėl sužaidė puikias rungtynes abejose aikštės pusėse ir su Leo Westermannu vedė mus į priekį. Nate’ui dar reikia laiko pajusti ritmą“, – apie gynėjus sakė strategas.

Sunkiu metu „Žalgiriui“ impulsą davė ir Edgaras Ulanovas, smeigęs du tritaškius. Prieš juos puolėjas kaip reikiant gavo velnių nuo Š.Jasikevičiaus, bet treneris nubraukė bet kokias spekuliacijas, kad jos buvo skirtos dėl prieš tai paleisto netikslaus tolimo metimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie niekada negauna velnių už netaiklius tritaškius. Edgaro tritaškiai buvo labai svarbūs. Jis tikrai gerai meta stovint iš pozicijos, bet kai kuriose situacijose jis turi suprasti, kur gali centruoti, koks yra planas ir toje situacijoje jis to nesuprato. Bet paskui atsigavo ir tai buvo didžiulis postūmis“, – E.Ulanovą gyrė Š.Jasikevičius.

Tai buvo trečia iš eilės užtikrinta „Žalgirio“ pergalė – prieš tai įveikti Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ ir Vilniaus „Rytas“. Šaro teigimu pagerėjusį žaidimą lemia gerėjantis gynėjų darbas.

„Gynėjų rolė mūsų sistemoje yra didžiulė. Reikia pripažinti, kad šiomis savaitėmis iš jų sulaukiame puikių rezultatų. Bet dar reikia stengtis tą atlikti 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darome mažiau klaidų. Treniruočių procesas, žaidybiniai planai nedaug kur skiriasi. Manau, kad gynėjų kūryba lemia tai. Leo po traumos žymiai geriau jaučiasi ir juda, Thomas žaidžia puikią atkarpą, nuo sausio matome, kad Marius Grigonis yra vienas mūsų lyderių. Jau net tik žaidžiame iš po krepšio. Prasideda puolimas, kūryba, kamuolys juda ties perimetru gražiai. Atrodome tikrai gražiai“, – pasidžiaugė strategas.

Kauniečiai po pergalės išlaiko teorinius šansus prasibrauti tarp aštuonių stipriausių. Likus sužaisti ketverias rungtynes nuo atkrintamųjų „Žalgirį“ skiria dvi pergalės. Paprašytas apibūdinti situaciją turnyrinėje lentelėje Šaras nutraukė bet kokius skaičiavimus.

„Nereikia jos apibūdinti. „Maccabi“ sekantis. Jau eilė metų įrodė, kad mes esame aštuntuke ar už jo ribų, žaidžiame taip pat. Galime kontroliuoti tik save“, – tvirtai kalbėjo žalgiriečių vedlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų