REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktą savaitę Memfio „Grizzlies“ marškinėlius vilkintis Jonas Valančiūnas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) pastaruoju metu žaidžia nuostabų krepšinį.

Penktą savaitę Memfio „Grizzlies“ marškinėlius vilkintis Jonas Valančiūnas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) pastaruoju metu žaidžia nuostabų krepšinį.

REKLAMA

213 cm ūgio milžinas iš Lietuvos savo naujame klube sužaidė 10 rungtynių, bei greitai tapo vienu didžiausių komandos gerbėjų numylėtiniu.

Atstovaudamas „Grizzlies“ komandą 26-erių uteniškis vidutiniškai per 25,6 minutes įmeta 18,5 taško (59,4% „iš žaidimo“, 30% trit., 78,9% baud.), sugriebia 8,8 kamuolio, atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,4 varžovo metimo.

Lietuvio ekipa laimėjo tris paskutines žaistas akistatas, o viso su JV iškovojo penkias pergales iš dešimties galimų.

28-ias pergales ir 40 pralaimėjimų savo sąskaitoje turintis „Grizzlies“ klubas Vakarų konferencijos turnyro lentelėje užima tryliktąją vietą, bei praktiškai neturi šansų patekti į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, to komandos stovykloje vyrauja geros nuotaikos, o sėkmingas J. Valančiūno žaidimas padėjo greitai pamiršti ilgą laiką Memfyje karaliavusį Marcą Gasolį, kuris po atliktų mainų užėmė lietuvio vietą Toronto „Raptors“ ekipoje.

REKLAMA

„Tiesą pasakius, J. Valančiūnas yra geresnis, nei aš tikėjausi. Manau, kad jis gali atlaikyti ir didesnį krūvį. Žinoma, jam buvo sunku Toronte, nes ten jis žaidė su tikrai gerais krepšininkais, kurie daugiau laikė kamuolį savo rankose, bei puolime rečiau ieškojo JV. Čia Memfyje jis turi daug galimybių ir tą sėkmingai išnaudoja.

Jo efektyvumas baudos aikštelėje yra nerealus. Kartais atrodo, kad jis sutvarko bet kokią situaciją ir taip nuramina komandą. Kai varžovai surengia spurtą ar pataiko svarbų metimą, visada žinai, kad gali numesti kamuolį lietuviui į baudos aikštelę ir jis sutvarkys visus reikalus“,- portalui „The Athletic“ sakė „Grizzlies“ treneris J.B. Bickerstaffas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vaizdingiau apie aikštelėje siautėjantį J. Valančiūną prakalbo kartu su juo iš „Raptors“ į „Grizzlies“ po atliktų mainų atvykęs C.J. Milesas.

„JV yra tobulas naktivaikšta (lunatikas – aut.past.). Jis gali surinkti 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių vaikščiodamas per miegus. Jonas žino savo stiprybes ir moka jas išnaudoti aukštelėje. Jau anksčiau esu ne kartą matęs jo sugebėjimus, bei galiu pasakyti, kad jis gali dar geriau. Tikiuosi, kad jis tą visiems įrodys jau artimiausioje ateityje, mums labai reikia tokio galingo jo žaidimo“,- lietuvį gyrė komandos draugas.

Tuo metu pats J. Valančiūnas bendraudamas su JAV žiniasklaida stengiasi išlikti kuklus: „Aš tiesiog žaidžiu krepšinį ir stengiuosi padėti komandai laimėti rungtynes. Mes turime nemažai naujų vyrukų, todėl reikia laiko vienas kitą pažinti aikštelėje. Būtent dėl to kartais jaučiamės tarsi būdami treniruočių stovykloje. O šiaip esame tiesiog kietai žaidžianti ekipa.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar seka buvusios komandos Toronto „Raptors“ rezultatus NBA lygoje, lietuvis nepagailėjo gražių žodžių Kanados klubui.

„Aš visada patikrinu jų rezultatus, kaip ir seku visą NBA lygą. „Raptors“ vyrukai yra mano šeima, palaikau juos visada ir manau, kad šiemet jie gali pasiekti daug. Tikrai nėra išlikę jokių blogų jausmų jų atžvilgiu“,- JAV žiniasklaidai teigė lietuvis.

Memfio „Grizzlies“ artėjančią naktį Lietuvos laiku išvykoje žais prieš Atlantos „Hawks“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų