REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
LDSF VK posėdis dėl A.Jakimavičiaus (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Lietuvos dviračių federacija (LDSF) antradienį anksti ryte rinkosi į neeilinį Vykdomojo komiteto (VK) posėdį, kuriame svarstė trenerio Antano Jakimavičiaus likimą po to, kai jam viešai buvo mesti kaltinimai seksualiai priekabiavus prie sportininkių.

24

Lietuvos dviračių federacija (LDSF) antradienį anksti ryte rinkosi į neeilinį Vykdomojo komiteto (VK) posėdį, kuriame svarstė trenerio Antano Jakimavičiaus likimą po to, kai jam viešai buvo mesti kaltinimai seksualiai priekabiavus prie sportininkių.

REKLAMA

LDSF prezidentas Romualdas Bakutis po posėdžio pranešė, kad A.Jakimavičius yra nušalinamas mėnesiui nuo darbo su Lietuvos treko rinktine. Vis tik po mėnesio jis galės sugrįžti į savo pareigas.

„Priėmėme labai rimtą sprendimą. VK supranta situacijos rimtumą ir nedelsiant nušalino A.Jakimavičių nuo pareigų. Rekomendavome per mėnesį laiko tiek Jakimavičiui, tiek Egidijui Tutkui, kuris ta informacija disponuoja, nedelsiant kreiptis į teisėsaugą. Manome, kad ši situacija neturi tęstis ilgiau“, – sakė R.Bakutis.

A.Jakimavičiaus auklėtinės rinktinėje mėnesiui perduotos kitam treneriui Dmitrijui Leopoldui. Tuo tarpu iš darbo „El Eko Sport“ klube ir Panevėžio sporto mokykloje LDSF trenerio šalinti negali, tad iš esmės jis toliau galės dirbti kaip dirbęs.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „El Eko Sport“ klubo vadovas Borislovas Pliavga teigė, kad A.Jakimavičius jo klube turi ne vieną auklėtinę, bet kol kas ryžtingų sprendimų imtis nežada ir lauks teisinio sprendimo.

REKLAMA

„Jeigu bus teisminis sprendimas reikės ir mums priimti sprendimą kažkokį. Kiek vadovauju šiam klubui nei buvo skundų kažkokių, o į stovyklas aš nevažiuoju su sportininkais. Rašoma apie priekabiavimą ir taip toliau, bet aš žmoniškai kalbu, nes niekas man nesiskundė. Tikrai neteko girdėti, kad būtų tokie dalykai“, – tv3.lt sakė B.Pliavga.

LDSF prezidentas trumpai apibendrino ir tai, ką išgirdo iš A.Jakimavičiaus per uždarą posėdį, kurį pirmasis ir paliko.

„Jakimavičius gailėjosi ir suprato situacijos rimtumą ir yra pasiruošęs atsiprašyti ir ginti savo poziciją, kaip ją gali. Manau, kad teisėsaugos institucijos įvertins situaciją ir priims sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris pasakė taip – kai kurie dalykai, kuriuos jis skaito kaip neformalų bendravimą, pavyzdžiui kaip džiaugsmą po pergalių, galėjo būti traktuojami ne visai taip. Mes jam ir pasakėme, kad jeigu nesate perlipęs raudonos linijos, taip ir pasakykite. Bet tą jis turi pasakyti teisėsaugos institucijoms

Pirmasis VK posėdį palikęs A.Jakimavičius su žurnalistai bendravo nenoriai, bet kaltinimus neigė.

„Noriu pasakyti tik vieną dalyką, kad aš visą gyvenimą dirbau iš širdies su sportininkėmis, norėjau, jog jos pasiektų aukštų rezultatų, garsintų Lietuvą. Man tai ir sekėsi, ir nesisekė. Toliau, žinau, kad dirbdamas su aukštu meistriškumu niekada nebūsi geras, tai to trūksta, tai to. Su kaltinamais aš nesutinku ir nieko nekalbu kol kas. Kreipsiuosi į teisininkus, kad pažiūrėtų. Aš net nežinau, kas kalba. Viskas, aš tiek noriu pasakyti“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus A.Jakimavičius sulaukė klausimo apie galimus lytinius santykius su dviratininkėmis.

„Nu jau.. Viskas aš jau, jeigu jūs pradedate…“, – teatsakė jis ir pabėgo.

Pirmieji kaltinimai ir istorija apie galimą A.Jakimavičiaus netinkamą elgesį su sportininkėmis pasirodė portale tv3.lt. A.Jakimavičiui buvęs rinktinės masažuotojas ir treneris Egidijus Tutkus metė kaltinimus seksualiai priekabiavimus prie sportininkių, apie tai kalbėjo ir kelios buvusios dviratininkės, garsus šalies dviračių sporto atstovas Tomas Vaitkus. Plačiau apie tai galite skaityti ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų