REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
188
Š. Jasikevičius švenčia gimtadienį (tv3.lt fotomontažas)

Ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas, keturiskart Eurolygos čempionas ir dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius antradienį, kovo 5-ąją, mini savo 43-ąjį gimtadienį.

188

Ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas, keturiskart Eurolygos čempionas ir dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius antradienį, kovo 5-ąją, mini savo 43-ąjį gimtadienį.

REKLAMA

Šarui šie metai buvo ypatingi. Gegužės mėnesį treneris su „Žalgiriu“ pasiekė istorinį Eurolygos turnyro finalinį ketvertą ir jame iškovojo trečiąją vietą.

Kartu jis tapo Eurolygos metų treneriu ir buvo pripažintas Eurolygos legenda.

Taip pat žalgiriečių strategas trečiąkart iš eilės tapo Lietuvos čempionu, 2018-aisiais iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę (KMT) ir buvo pripažintas geriausiu Lietuvos krepšinio treneriu.

Š. Jasikevičius iki šiol yra vienintelis žaidėjas pasaulyje, kuriam pavyko iškovoti pajėgiausios Europos lygos titulą su trimis skirtingomis komandomis.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, 2005-aisiais, vilkint Tel Avivo „Maccabi“ marškinėlius, Šaras tapo vieninteliu lietuviu visoje istorijoje, pripažintu naudingiausiu Eurolygos finalinio ketverto žaidėju (MVP).

REKLAMA

Savo karjerą kaunietis pradėjo 1998-aisiais, kuomet būdamas 22-ejų prisijungė prie tuometinio Vilniaus „Lietuvos Ryto“.

Vos po metų Š. Jasikevičius persikėlė į Liublijaną (Slovėnija), kur prasidėjo nepamirštama ir net Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) pasiekusi lietuvio karjera užsienyje.

2000-2003 metais Šaras gynė „Barcelona“ klubo garbę, vėliau dvejus metus (2003-2005 m.) rungtyniavo Izraelije, kur atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ klubui.

Sužybėjęs Europoje Šaras sulaukė pasiūlymo ir iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV).

2005-2007 metais lietuvis rungtyniavo dabartinėje Domanto Sabonio komandoje, Indianos „Pacers“. Po dviejų metų Indianoje Š. Jasikevičius apsivilko ir dabartinių NBA čempionų, Oaklando „Golden State Warriors“ marškinėlius. Tiesa, jis dar tais pačiais metais grįžo į Europą.

REKLAMA
REKLAMA

2007-2010 metais Šaras rungtyniavo Graikijoje, kur gynė Atėnų „Panathinaikos“ garbę.

Po trejų metų Graikijoje lietuvis grįžo į gimtinę ir darkart apsivilko „Lietuvos Ryto“ marškinėlius. Neprabėgus nė metams Lietuvoje, Šaras vėl pakilo į užsienio platybes.

2011-aisiais jis trumpam prisijungė prie Željko Obradovičiaus treniruojamos Stambulo „Fenerbahče“ komandos, tačiau dar tais pačiais metais persikėlė atgalį Atėnus.

2011-2012 metų sezoną „Panathinaikos“ gretose pabaigęs Šaras čia ilgai neužsibuvo. Lietuvis gavo patrauklų pasiūlymą iš „Barcelona“ klubo ir ten 2013-aisiais baigė savo tarptautinę karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2013-ųjų Šaras yra kaune. Metus laiko jis dar rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“, vėliau 2014-2016 metais dirbo trenerio asistentu.

2016-aisiais Š. Jasikevičius pradėjo tai, apie ką iki dabar aktyviai kalba viso pasaulio, ypač Europos, žiniasklaida. Šaras ėmėsi treniruoti Lietuvos čempionus ir su šia komanda įsitvirtino tarp pačių pajėgiausių Senojo žemyno klubų.

2018-aisiais kauniečio vadovaujamas „Žalgiris“ nukeliavo iki pat Eurolygos finalinio ketverto ir ten rungtynėse dėl trečiosios vietos patiėse Maskvos CSKA.

Šiame sezone žaliai-baltiems sekasi sunkiau, tačiau Š. Jasikevičius išlieka vienu patraukliausių trenerių pasaulyje. JAV žiniasklaidoje aktyviai kalbama ir apie lietuvio persikėlimą į NBA lygą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų