REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Lietuvos krepšinio rinktinė (nuotr. Fotodiena.lt)

Bilietą į 2019 metų pasaulio krepšinio čempionatą iškovoję lietuviai tuo pačiu žengė ir pirmąjį žingsnį 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių link.

47

Bilietą į 2019 metų pasaulio krepšinio čempionatą iškovoję lietuviai tuo pačiu žengė ir pirmąjį žingsnį 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių link.

REKLAMA

Kaip ir įprasta, olimpiniame krepšinio turnyre varžysis 12 rinktinių. Kol kas teisę čia rungtyniauti yra užsitikrinusi vienintelė Japonijos komanda, kuri bus šių varžybų šeimininkė.

Pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje dalyvės išsidalins dar 7-is kelialapius, likusios 4-ios komandos paaiškės po 2020-ais metais įvyksiančių olimpinių žaidynių atrankos varžybų.

Apie pakvietimą į Tokijo Olimpiadą svajojantiems lietuviams teks stipriai paplušėti, nes atrankos sistema yra gerokai pasikeitusi nei anksčiau, kai dauguma kelialapių būdavo išdalijami per žemynų pirmenybes.

Nors kelialapių bus net septyni, teoriškai pasaulio čempionate medalį iškovoję lietuviai gali likti be Olimpiados.

Taip yra dėl to, kad tiesioginius pakvietimus į Tokiją per pasaulio čempionatą iškovos po dvi geriausiai pasirodžiusius Europos ir Amerikos bei po vieną geriausią Afrikos, Azijos ir Okeanijos komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Vadinasi, jeigu planetos pirmenybių finale kautųsi dvi Europos komandos, bronzos medalį iškovoję lietuviai dėl kelialapio į Tokiją būtų priversti kovoti atrankos turnyre, kuris vyks 2020 metų vasarą.

REKLAMA

Čia tikrai nebūtų lengva, kadangi atrankoje varžysis 24 komandos, kurios bus suskirstytos į keturias grupes.

16 kelialapių į atrankos turnyrą bus atiduoti pasaulio čempionate geriausiai pasirodžiusioms, tačiau bilieto į Olimpiadą neiškovojusioms ekipoms.

Kovojant dėl šių kelialapių nebus atsižvelgiama į geografinius kriterijus.

Dar aštuonios komandos gaus vardinius kvietimus į atrankos varžybas – FIBA pati pasirinks po dvi rinktines iš Europos, Amerikos, Afrikos ir Azijos-Okeanijos zonų.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų