REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtą vietą praėjusio sezono Lietuvos futbolo A lygoje užėmusio Kauno „Stumbro“ tarpsezonis buvo ilgesnis negu įprastai.

Ketvirtą vietą praėjusio sezono Lietuvos futbolo A lygoje užėmusio Kauno „Stumbro“ tarpsezonis buvo ilgesnis negu įprastai.

REKLAMA

Užtrukusios derybos su galimais investuotojais iš Italijos ir kurį laiką tvyrojusi nežinomybė privertė futbolininkus į pirmąją 2019-ųjų metų treniruotę susirinkti tik įsibėgėjus vasariui.

Be to, Kauno ekipa neteko keletos svarbių žaidėjų. Portugalijos čempionate jau spėjo debiutuoti Kgaogelo Sekgota, į šios šalies antrą lygą patraukė rezultatyviausias praėjusio sezono „Stumbro“ žaidėjas Marcosas Junioras, Vilius Armalas karjerą tęs galingoje Lisabonos „Benfica“ ekipoje, nebeliko Rafaelio Floro, į kitus A lygos klubus išvyko Dominykas Galkevičius bei Lukas Čerkauskas, taip pat neaišku, ar į Kauną grįš Nasro Boucharebas.

Vis dėlto komandoje liko tiek pagrindinis vartininkas Rodrigo Josviaki, tiek vidurio gynėjai – Rimvydas Sadauskas bei Andre Almeida, tiek trys labai svarbūs saugai – Matheusas Bissi, Lucasas Villela ir Levanas Mačarašvilis. Jeigu į „Stumbrą“ atvykę naujokai sėkmingai pakeis išvykusius futbolininkus, Kauno klubas vėl bus rimtas pretendentas į Europos turnyrų bilietų dalybas.

REKLAMA
REKLAMA

Pokyčiai įvyko ir „Stumbro“ trenerių štabe – komandos strategu tapo buvęs Mariano Barreto asistentas Joao Luisas Martinsas. Šiam specialistui iš Portugalijos tai nėra naujovė, kadangi dar praėjusiame sezone jis sėkmingai pavadavo išvykdavusį M. Barreto.

REKLAMA

Plačiau tvyrančias nuotaikas Laikinosios sostinės ekipoje alyga.lt portalui pakomentavo „Stumbro“ komandos vadovas Giedrius Klevinskas, kuris į ateitį žiūrėjo pozityviai, tikėdamas, jog jauna vienuolikė, kaip ir praėjusiais metais, įsibėgės svarbiausioje sezono stadijoje.

– Kodėl „Stumbras“ pradėjo ruoštis sezonui vėliau negu praėjusiais metais – vasario 11-ąją?

– Turbūt girdėjote, kad buvo daug kalbų apie derybas su galimais investuotojais. Buvo neaiškumų dėl tolimesnių klubo savininkų, todėl visos tos derybos užsitęsė, bet galiausiai visi savininkai liko tie patys. Dėl to pasiruošimą pradėjome vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, laiko trūksta ir jo truks, ypač sezono pradžioje. Turime pakankamai ilgą laiko tarpą tarp pirmų ir antrų rungtynių – tas mums į naudą. Šiuo metu mums reikia laiko, bet, manau, komanda įsibėgės. Žinoma, sezono pradžioje tai tikrai turėtų atsiliepti.

– Nors kurį laiką tvyrojo nežinomybė, tačiau komandoje liko ir nemažai svarbių praėjusio sezono žaidėjų. Jie taip pat nežinojo, kur žais?

– Tie žaidėjai, kurie liko, turėjo kontraktus. Kaip ir kiekvienoje komandoje, visi žaidėjai nori kilti aukščiau, ieškoti geresnių sąlygų ir karjeros galimybių. Visi ieškojo: kai kas rado, kai kas nerado. Šiuo metu turime keletą žaidėjų iš praėjusio sezono komandos pagrindo. Prisijungs nauji žaidėjai ir žiūrėsime, kaip jiems seksis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Koks numatomas preliminarus komandos biudžetas šitam sezonui?

– Šio klausimo reikėtų klausti klubo savininkų – jie gali pasakyti tiksliau. Tiesą pasakius, to net nežinau.

– Kaip vykdėte komandos komplektaciją? Daugiau dėmesio skyrėte Lietuvos rinkai ar užsienio?

– Pirmiausia, visi klubai žiūri į lietuvius, bet mes ypatingai vėlai pradėjome ruoštis, todėl labiau patyrę žaidėjai buvo pasirinkę kitus klubus. Vieni nenorėjo prisijungti prie „Stumbro“, kiti – pasirinko kitas komandas. Prie mūsų prisijungė keletas jaunų žaidėjų iš NFA – Arnas Paura, Deividas Raulinaitis, iš Utenos „Utenio“ – Arnas Borodinas. Gali būti, kad dar prisijungs vienas kitas žaidėjas.

REKLAMA

– Komandos vyr. trenerio postą paliko Mariano Barreto, o į jo vietą atėjo Joao Luisas Martinsas. Ar jis buvo pasiruošęs šiems pokyčiams?

– Treneris tikrai nesijaučia pasimetęs ar naujokas. Jis puikiai žino visus klubo žaidėjus, sistemą, kultūrą, be to, jam nėra jokių problemų būti vyr. treneriu. Jis tą darbą jau yra dirbęs Portugalijoje. Nemanau, kad tai sukels jam sunkumų ar prisitaikant. Tai – įdomus treneris iš futbolo šalies, pats buvęs geras žaidėjas, Portugalijos aukščiausiosios lygos „Maritimo“ klubo kapitonas. Jis matė aukščiausio lygio futbolo ir yra žaidęs UEFA taurėje. Vyr. trenerio pareigos jam tikrai nesukels sunkumų.

REKLAMA

– Kokius tikslus šiam sezonui puoselėja „Stumbras“?

– Atsižvelgiant į tai, kad pradėjome sezonui ruoštis pakankamai vėlai ir pradžioje buvo daug neaiškumų, manau, jeigu išlaikytume tuos pačius rezultatus, būtų labai gerai. Be abejo, tą padaryti bus sudėtinga, ypač sustiprėjo „Kauno Žalgirio“ komanda, įdomi komanda yra „Panevėžys“. Atrodo, kad ir „Atlantas“ taip pat surinks neblogą komandą, „Palangoje“ – taip pat nauji žmonės. Bus sunku, bet stengsimės pakovoti dėl vietos Europoje ir kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų