REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
158
Michaelis Schumacheris ir Mickas Schumacheris (tv3.lt fotomontažas)

Legendinio Formulės-1 (F1) lenktynininko sūnus Mickas Schumacheris toliau seka tėčio pėdomis.

158

Legendinio Formulės-1 (F1) lenktynininko sūnus Mickas Schumacheris toliau seka tėčio pėdomis.

REKLAMA

Pernai F3 čempionu tapęs 19-metis vokietis šiemet debiutuos F2 čempionate, o neseniai pasirašė sutartį su „Ferrari“ jaunimo komanda.

Tai reiškia, kad M. Schumacheris 2019-ais metais turės progą išbandyti F1 bolidą oficialių treniruočių metu.

Daugelis tiki, kad Schumacherio pavardė jaunuoliui „atidaro“ papildomas duris lenktynių sporte, tačiau yra ir kita medalio pusė.

Apie tai legendinio piloto atžala papasakojo Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) leidiniui.

„Aš labai didžiuojuosi galėdamas būti greičiausio pasaulio lenktynininko sūnus. Nesvarbu, kad kartais ši pavardė sukelia papildomos įtampos ir aplinkinių dėmesio. Būti Schumacherio vaiku – sudėtinga, tačiau esu viskam pasiruošęs“,- sakė Mickas.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus 19-metis sportininkas atsiminė praėjusio sezono istoriją, kai Schumacherio pavardė jam sukėlė nepatogumų.

Blankiai sezoną pradėjęs vokietis po pirmųjų 14 lenktynių (iš 30) nuo čempionato lyderio Danielio Tictumo atsiliko net 77 taškais.

REKLAMA

Tačiau tada viskas apsivertė aukštyn kojomis – M. Schumacheris antroje sezono pusėje laimėjo lygiai pusę (8) lenktynių, ir bendroje čempionato įskaitoje minėtą britą aplenkė net 57-iais taškais.

Tokie M. Schumacherio pasiekimai supykdė D. Ticktumą. Pastarasis prieš paskutinį čempionato etapą Vokietijoje savo „Instagram“ paskyroje netiesiogiai sukritikavo Micką.

D. Ticktumui nuostabą sukėlė staiga pagerėjusi vokiečio forma. Anot jo, jis F-3 čempionu netapo tik dėl to, kad jo pavardė nėra Schumacheris.

Praėjus kelioms valandoms britas šį komentarą ištrynė, tačiau jį spėjo pamatyti ir Mickas.

„Asmeniškai man tai buvo skaudi patirtis. Su D. Ticktumu palaikėme gerus santykius, todėl šie jo žodžiai nustebino dar labiau. Tai buvo tarsi gera patirtis, kad šiame sporte nėra vietos draugystei.

REKLAMA
REKLAMA

Pamenu, daugelis labai stebėjosi, kaip man pavyko pasikeisti antroje sezono pusėje. Mano nuomone tai sunkaus darbo rezultatas nors taip galvojosi ne visi“,- skaudžią temą prisiminė M. Schumacheris.

Galiausiai jaunasis Šumis papasakojo, kaip vaikystėje kartu su tėčiu treniravosi kartų trasoje.

„Visai netoli mūsų namų buvo įkurta lenktynių trasa, kurioje su tėčiu galėjome treniruotis kada tik panorėję. Puikiai pamenu, kai pirmą kartą čia atvykome. Tėtis paklausė, ar noriu tuo užsiimti mėgėjiškai, ar profesionaliai.

Aš pasakiau, kad norėčiau išmokti daugiau, nei tik važinėtis kartais. Ir tada prasidėjo... Niekada nepamiršiu tų visų pamokų, kurias gavau iš tėčio. Tai buvo nuostabi patirtis“,- prisiminė Mickas Schumacheris.

Naujasis Formulės-2 (F2) sezonas startuoja paskutinį balandžio mėnesio savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų