REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Nyderlanduose triumfavę lietuviai užsitikrino pirmą vietą J grupės varžybose.

Penktadienio vakarą FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Nyderlanduose triumfavę lietuviai užsitikrino pirmą vietą J grupės varžybose.

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai džiaugėsi pergale po įtemptos kovos 78:69.

Pasibaigus akistatai rinktinės strategas dėkojo puikiai komandą palaikiusiems aistruoliams, bet nebuvo patenkintas kova po lietuvių krepšiu – aikštelės šeimininkai puolime atkovojo net 15 kamuolių.

„Pirmiausia, ačiū sirgaliams už tą atmosferą. Rungtynių metu buvo toks vaizdas, kad žaidžiame Lietuvoje ir žaidžiame tokioje atmosferoje, kad buvo smagu žaisti. Žaidėjai ir treneriai supranta, kad dėl to mes žaidžiame krepšinį.

Viskas vyko taip, apie ką ir kalbėjome. Pagrindas buvo fizinė kova aikštelėje ir po krepšiu gynyboje, low-posto situacijose ir antro šanso taškai. Galutinė gynyba buvo gera, bet 15 jų atkovotų kamuolių puolime yra per didelis skaičius. Antroje pusėje buvo 5 – žymiai geriau. Pagrindinis akcentas – išlaikyti koncentraciją 40 minučių – nepavyko. Jie yra fizinė komanda ir mus tais momentais nubaudė“, – dvikovą apžvelgė D.Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį pirmą kartą Lietuvos rinktinės marškinėlius oficialiose rungtynėse vilkėjo Egidijus Mockevičius ir Dovis Bičkauskis.

D. Adomaitis liko patenkintas naujokais: „Naujokus galima įvertinti labai gerai, nes kiekvienas įnešė savo indėlį. Faktas, kad jiems nėra lengva žaisti pirmas rungtynes tokioje atmosferoje. Aš džiaugiuosi kiekvienu: darbu treniruotėse, atsidavimu. Pastangos buvo tai, ko reikia – klaidų darome kiekvienas.“

REKLAMA

Strategas taip pat prisiminė vieną nesėkmingai sužaistą atkarpą po kurios buvo išbarstytas pranašumas.

„Jie įmetė taškus po mūsų klaidų ir grįžo į rungtynes. „2+1“ – greitame puolime laiku nesugebėjome padaryti pražangos ir po to pametėme jų metiką padėdami stiprioje pusėje. Jie pataikė ir sugrįžo į rungtynes“,- kalbėjo D.Adomaitis.

Lietuviai planetos pirmenybių atrankos varžybas baigs pirmadienį Klaipėdoje. Čia mūsiškiai susikaus su italais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų