REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Kauno „Žalgiris” – Podgoricos „Budučnost” akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Šarūnas Jasikevičius po pergalės Eurolygoje prieš Podgoricos „Budučnost“ (6-17) turėjo gražių žodžių auklėtiniams, bet kartu pripažino, jog Kauno „Žalgiris“ (9-14) dar sprendžia elementarius klausimus, kurie pagerintų žaidimą.

32

Šarūnas Jasikevičius po pergalės Eurolygoje prieš Podgoricos „Budučnost“ (6-17) turėjo gražių žodžių auklėtiniams, bet kartu pripažino, jog Kauno „Žalgiris“ (9-14) dar sprendžia elementarius klausimus, kurie pagerintų žaidimą.

REKLAMA

Žalgiriečiai tik dėka sėkmingo ketvirto kėlinio namie 84:76 palaužė išvykose dar nė vienos pergalės nepasiekusią Juodkalnijos ekipą.

„Svarbiausia buvo laimėti, tą ir padarėme. Buvo daug gerų dalykų, buvo momentais jautėsi, jog nervuojamės ir labai norėjome laimėti. Tas pakišo koją. Laimėjome ne gražiu krepšiniu, o kovojimu, griuvimu ant kamuolio, Kažkaip išstenėjome ir tai yra svarbiausia šiai dienai. Svarbiausia kuo labiau kabintis ant aštuntuko, gerinti žaidimą, įtraukti visus žaidėjus į rotaciją“, – po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Ketvirtą kėlinį „Žalgiris“ laimėjo 24:14.

„Ketvirtame kėlinyje gynyba buvo labai gera. Rizikavome, nes įsižaidė Norrisas Cole’as ir reikėjo agresyvinti gynybą prieš jį. Ketvirto kėlinio gynyba buvo aukštumoje, tikrai“, – pasidžiaugė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus treneriui atėjo eilė pagirti ir puikias rungtynes sužaidusį Brandoną Daviesą. Ryte naujagimio su žmona sulaukęs amerikietis pelnė 21 tašką ( 8/13 dvit., 5/8 baud.) atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė du kamuolius ir surinko 34 naudingumo balus.

REKLAMA

„Jis pribaigė žaidimu iš po krepšio, kai varžovai naudojo žemą penketą. Labai pergyvenome dėl jo, kokioje stadijoje jis bus. Naktį daug nemiegojo, ryte laukė labai pietų miego. Matosi, kad žmogus gerai išsimiegojo“, – juokavo Šaras.

Solidžias rungtynes sužaidė ir Thomas Walkupas, dažniau šį sezoną sulaukiantis pagyrų dėl gynybos. Kaip liūtas kovojęs, kamuolius traukęs ir emocingai į sėkmingus epizodus reagavęs amerikietis pelnė 14 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius.

„Thomas sunkiais momentais patraukė. Tai nebuvo klasikiniai įžaidėjo elementai, bet man svarbiausia, kad antorje pusėje jis padarė išvadas po pirmos. Thomas pasiėmė tris kamuolius, kurie buvo niekieno, krito ant jų. Jis yra kovotojas iš didžiosios raidės. Reikia, kad jis pridėtų kažkiek krepšinio, nes tikrai gali duoti daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kai jis buvo aikštėje, N.Cole’as buvo kontroliuojamas. Nepamirškime to. Ketvirtame kėlinyje Walkupas jau įvedė komandą į puolimą. Įžaidėju jis žaidžia ne iš gero gyvenimo, bet matome, kad gali tą padaryti“, – pasidžiaugė Š.Jasikevičius.

Strategas sulaukė klausimo ir apie Artūro Milaknio dėjimą greitoje atakoje: „Tą matome kiekvieną dieną. Jis tikrai žymiai daugiau šoka į viršų, nei galvojate. Jis tikrai tą gali. Milas yra žymiai geresnis atletas, nei žmonės galvoja“.

Pasižiaugęs auklėtiniais, Š.Jasikevičius pripažino, kad ekipa vis dar mokosi elementarių dalykų – kad gynyboje pažeisti taisykles, kaip gintis paskutinėmis atakos sekundėmis ir kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes nepadrome tų dalykų, kuriuos treniruojamės keikvieną dieną. Patys elementariausi dalykai šiai dienai yra sunkiausi. Dirbame, rodome daugybę vaizdo medžiagos. Reikia pripažinti, kad kažkur kažkas nesigauna“, – liūdnai pripažino specialistas.

Epizodinį vaidmenį mače atliko sezono viduryje klubą papildęs Deonas Thompsonas. Vis tik Šaras nubraukia bet kokias dvejones dėl jo ateities Kaune.

„Jis gali duoti daugiau tikrai. Įsijungti į Eurolygos komandą yra sunku. Dabar kiekvienos rungtynės yra finalo reikšmės ir treneris nėra pasiruošęs daug eksperimentuoti. Deonas elgiasi puikiai, yra puikus profesionalas, labai nori ir manau, kad tikrai duos mums naudos“, – vertino jis.

Š.Jasikevičius viliasi, kad Antano Kavaliausko trauma nebus rimta – kol kas tai atrodo kaip blauzdos patempimas ir po kelių dienų centras bandys sportuoti su komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų