REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nenuleidžia rankų. Jie sieks sukurti stebuklą ir patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Žalgiriečiai penktadienį namie priims Podgoricos „Budučnost“ klubą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nenuleidžia rankų. Jie sieks sukurti stebuklą ir patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Žalgiriečiai penktadienį namie priims Podgoricos „Budučnost“ klubą.

REKLAMA

Kauniečiams, norint prasibrauti į kitą etapą, reikia laimėti visas likusias aštuonerias rungtynes. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, gali pakakti ir septynių pergalių.

„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo aštuonis kartus per 22 turus ir užima 13-tą vietą. Kauniečiai iš pastarųjų aštuonių Eurolygos mačų triumfavo tik viename. „Budučnost“ su šešiomis pergalėmis žengia priešpaskutinis, 15-tas.

Juodkalnijos ekipa visas šešerias rungtynes laimėjo savo aikštėje – svečiuose neiškovojo nė vienos pergalės. Tiesa, „Budučnost“ savo žiūrovų akivaizdoje nukovė turnyro milžinus – Maskvos CSKA, Madrido „Real“.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškus „Budučnost“ puolimo lyderis – gynėjas iš JAV Norrisas Cole‘as. Jis pelno net po 18,9 taško, atlieka 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

Daugiausia naudingumo balų renka 19-metis vidurio puolėjas gruzinas Goga Bitadzė – vid. 18. Jis įmeta 1,1 taško, atkovoja 6,6 kamuolio, blokuoja 2,9 metimo, išprovokuoja 4,8 pražangos. Tačiau aukštaūgis penktadienį dėl traumos nerungtyniaus.

REKLAMA

Podgoricos klubui penktadienį nepadės ir keturi juodkalniečiai – broliai Seadas ir Suadas Sehovičiai, Petaras Popovičius ir Filipas Barovičius. Jie su šalies rinktine rengiasi svarbioms pasaulio čempionato atrankos kovoms su Ukraina ir Latvija.

„Budučnost“ gretose Kaune debiutuos 206 cm puolėjas iš JAV Devinas Williamsas. Jis šį sezoną pradėjo Turkijos elitinėje lygoje – „Demir Insaat BB“ ekipoje. Turkijos čempionate jis pelnydavo 17,7 taško.

Juodkalnijos krepšininkai užima paskutinę vietą Eurolygoje pagal pelnomus taškus (vid. 74,5), rezultatyvius perdavimus (vid. 14,5), dvitaškių taiklumą (48,3 proc.). „Budučnost“ gali pasigirti blokuotais metimais (vid. 2,9; penktoji vieta) ir labai mažu klaidų skaičiumi (vid. 11,3; antras geriausias rezultatas).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje „Budučnost“ ir „Žalgirio“ dvikovoje 72:60 pajėgesni buvo Lietuvos čempionai. Eurolygoje komandos susitiks ketvirtą kartą. Dvi pergales šventė Kauno komanda, vieną – Podgoricos. „Penktadienį sieksime visus nustebinti ir sukurti staigmeną“, – pareiškė „Budučnost“ treneris kroatas Jasminas Repeša.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai iš viso parodys šešerias 23-iojo turo rungtynes.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 21 d. (ketvirtadienis)

18.45 val. CSKA – „Herbalife“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Olympiacos“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Maccabi“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.45 val. „Barcelona“ – „Baskonia“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“);

Vasario 22 d. (penktadienis)

19.45 val. „Žalgiris“ – „Budučnost“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.45 val. „Real“ – „Bayern“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų